Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-12-2013, 11:14 PM   #1
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Koncept workstatina,buducnost ?

Sa jedne strane VA synthovi, sa druge KORG lego igrackice

Najbolji mi je Venom od M-Audia sto se prodavao za smesne pare, tipa 200€ nov - VA synth i MIDI kontroler od 49 dirki, ej! Mada, sta tebi pricam, ti si uzeo Blofelda za malo jace pare

Realno, nikad bolja ponuda i nikad manje muzike
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 04:19 AM   #2
Matya
Member

Baki B3? Olovna ruka?
Sorry, morao sam

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
Matya is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 08:37 AM   #3
Vidan
Junior Member

Kurzweil Artis je, pre svega, stage piano i kao takav, na osnovu kratkog probavanja(a isto toliko trajnog rada probavnog trakta od miline) mogu reci da je na mene delovao afrodizijacki, osim brassova, koji izazivaju erektilnu disfunkciju. Dobro, zvuk trombona je odlican. Sto se editovanja tice, sve ono sto se "edituje" (efekat-poslednja dva slidera, filter cut, resonance ili sta je vec default postavka na prva dva slidera, zatim pedal noise na petom slideru, EQ itd.....) moze se sacuvati veoma jednostavno pritiskom na "SAVE", sto je po meni odlicno. A isto tako jednostavno se i splituje i lejeruje. Editovanje na visem nivou je ostavljeno za desktop editor, koji je sa OS 1.10 dostupan za zloupotrebu.
Rezime: veoma brza i laka za rad sprava, sto se za workstation varijante istog proizvodjaca ne moze reci(iako vec 7 godina koristim istog, k2661). I da ne zaboravim multitimbralnost, a ima se i jos dosta toga reci!!! A zvuk klavira.........uf!!!!!

Sto se tice VA kod PC3K, meni je malo privlacnija, tj. laksa za upotrebu ova varijanta:
http://www.youtube.com/watch?v=Qy-pF04qi64
http://garganigo.stephane.perso.sfr..../Kheops01.html
Vidan is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2013, 05:25 PM   #4
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
Originally Posted by Matya View Post
Baki B3? Olovna ruka?
Sorry, morao sam

Dobar, dobar...

Ipak, "taj" Baki realno ne bi sedao za ove sprave (mada legendarnu ima u "prezimenu")...
"Pravi" Baki je, za razliku od gorepomenutog - ozbiljan dasa.
Old 05-12-2013, 02:14 PM   #5
Matya
Member

A da pitamo njega sta misli o SW vs HW i konceptu workstationa?

Watch and learn situacija

Old 05-12-2013, 10:50 PM   #6
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Ma pozira samo - pustio MIDI fajl na M3jci
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 02:11 PM   #7
silzg
Member

silzg's Avatar

Ono što u diskusijama hardware vs software redovito izostaje je krajnji korisnik tj. slušač. 99% slušatelja pjesme sa sintovima i elektronskim ritmovima neće prepoznat nikakvu razliku između hardvera i adekvatnih softverskih zamjena.
A i mnogi od onih koji se bave produkcijom su često žrtve autosugestije.
To se najbolje može testirati metodom double blindcheck u kojoj niti onaj koji pušta testni zvuk ni ispitanik ne znaju čiji je izvor zvuka.

Kada eliminiramo zvuk kao odlučujući faktor, sve ide u prilog softveru.
Proizvodni proces i distribucija proizvođačima su daleko isplativiji u softverskoj formi a kako današnja tržišna filozofija imperativno nalaže konstantni rast profita, ishod je izvjesan. Rezanje troškova u svrhu profita u konačnici nezaobilazno završava na softveru.
Također, mogućnosti softvera su neograničene za razliku od hardvera i to je činjenica koja se vjerovatno nikad neće promijeniti.

Ulaganja u hardver u području sintetskog zvuka će se raditi u području raznih kontrolera. Vjerovatno će se pojavit firme koje će proizvoditi matične ploče i operativne sustave specijalizirane za procesuiranje zvuka (posebni čipovi, sklopovi koji zaobilaze standardne rute signala) jer upravo je tu jedna velika rupa.

Last edited by silzg; 06-12-2013 at 02:19 PM.
silzg is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 06:19 AM   #8
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Cek cek cek, sad mene zbuniste, kako ne postoji, cemu onda Mainstage , forte, da ne pominjem muse receptor koji iakp hardver, radi upravo taj Vst live koncept?

@wladymeer - ceo tvoj setup mi je potpuno jasan, gazim poprilicno slicnu pricu za live doduse vozim i back matricu sa posebnim kanalom za klik bubnjaru iza benda - nisam siguran da u softveru to nije mnogo lakse uraditi, vrlo sam svestan da si morao posteno da se potrudis da ovo napravis. Ne provociram, pitam, posto si sigurno probao - zaista je nemoguce izvesti unutar daw-a ?
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 12:02 PM   #9
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Vidis mene cudi da jamaha nije integrisala cubase unutar motifa ista su firma... posto ovako svaki put kad namestam pratecu matricu rodim mecku ...
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2013, 12:36 PM   #10
Matya
Member

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Cek cek cek, sad mene zbuniste, kako ne postoji, cemu onda Mainstage , forte, da ne pominjem muse receptor koji iakp hardver, radi upravo taj Vst live koncept?

@wladymeer - ceo tvoj setup mi je potpuno jasan, gazim poprilicno slicnu pricu za live doduse vozim i back matricu sa posebnim kanalom za klik bubnjaru iza benda - nisam siguran da u softveru to nije mnogo lakse uraditi, vrlo sam svestan da si morao posteno da se potrudis da ovo napravis. Ne provociram, pitam, posto si sigurno probao - zaista je nemoguce izvesti unutar daw-a ?
Postoji naravno, ali sam ja pomenuo par nekih funkcija koje recimo postoje na Kronosu koje nijedan VST host ne moze da isprati za sad, sve te opcije Forte, Receptor zahtevaju da se raspadne covek kako bi postigao nesto sto je na Motifu, Pc3k, Kronosu prirodno i jednostavno. Naravno da postoji i gomila stvari koje moze VST host koje WS ne moze, oko toga smo se svi slozili. Kada sam rekao ne postoji mislio sam na to da nema jos uvek jednog softvera koji moze u potpunosti da ponudi sve blagodeti koje nudi WS. Ja licno cekam da se konacno pojavi neko ko ce uspeti da podigne Kronosov operativni sistem na PC-u, ili pokrene ceo sistem kao plagin sto je itekako moguce, e to ce biti prava stvar. Ima jedan lik koji je poceo to da radi, mislim da se video na Youtube zove Kronos hack, ali imam utisak da je dobio zesci stimulans da se batali toga jer mu je lepo islo i odjednom je stao.

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules