|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Sa jedne strane VA synthovi, sa druge KORG lego igrackice
Najbolji mi je Venom od M-Audia sto se prodavao za smesne pare, tipa 200€ nov - VA synth i MIDI kontroler od 49 dirki, ej! Mada, sta tebi pricam, ti si uzeo Blofelda za malo jace pare ![]() Realno, nikad bolja ponuda i nikad manje muzike ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Baki B3? Olovna ruka?
Sorry, morao sam ![]() Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Kurzweil Artis je, pre svega, stage piano i kao takav, na osnovu kratkog probavanja(a isto toliko trajnog rada probavnog trakta od miline
![]() ![]() ![]() Rezime: veoma brza i laka za rad sprava, sto se za workstation varijante istog proizvodjaca ne moze reci(iako vec 7 godina koristim istog, k2661). I da ne zaboravim multitimbralnost, a ima se i jos dosta toga reci!!! A zvuk klavira.........uf!!!!! Sto se tice VA kod PC3K, meni je malo privlacnija, tj. laksa za upotrebu ova varijanta: http://www.youtube.com/watch?v=Qy-pF04qi64 http://garganigo.stephane.perso.sfr..../Kheops01.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Ipak, "taj" Baki realno ne bi sedao za ove sprave (mada legendarnu ima u "prezimenu")... ![]() "Pravi" Baki je, za razliku od gorepomenutog - ozbiljan dasa. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
A da pitamo njega sta misli o SW vs HW i konceptu workstationa?
Watch and learn situacija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ma pozira samo - pustio MIDI fajl na M3jci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ono što u diskusijama hardware vs software redovito izostaje je krajnji korisnik tj. slušač. 99% slušatelja pjesme sa sintovima i elektronskim ritmovima neće prepoznat nikakvu razliku između hardvera i adekvatnih softverskih zamjena.
A i mnogi od onih koji se bave produkcijom su često žrtve autosugestije. To se najbolje može testirati metodom double blindcheck u kojoj niti onaj koji pušta testni zvuk ni ispitanik ne znaju čiji je izvor zvuka. Kada eliminiramo zvuk kao odlučujući faktor, sve ide u prilog softveru. Proizvodni proces i distribucija proizvođačima su daleko isplativiji u softverskoj formi a kako današnja tržišna filozofija imperativno nalaže konstantni rast profita, ishod je izvjesan. Rezanje troškova u svrhu profita u konačnici nezaobilazno završava na softveru. Također, mogućnosti softvera su neograničene za razliku od hardvera i to je činjenica koja se vjerovatno nikad neće promijeniti. Ulaganja u hardver u području sintetskog zvuka će se raditi u području raznih kontrolera. Vjerovatno će se pojavit firme koje će proizvoditi matične ploče i operativne sustave specijalizirane za procesuiranje zvuka (posebni čipovi, sklopovi koji zaobilaze standardne rute signala) jer upravo je tu jedna velika rupa. Last edited by silzg; 06-12-2013 at 02:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Cek cek cek, sad mene zbuniste, kako ne postoji, cemu onda Mainstage , forte, da ne pominjem muse receptor koji iakp hardver, radi upravo taj Vst live koncept?
@wladymeer - ceo tvoj setup mi je potpuno jasan, gazim poprilicno slicnu pricu za live doduse vozim i back matricu sa posebnim kanalom za klik bubnjaru iza benda - nisam siguran da u softveru to nije mnogo lakse uraditi, vrlo sam svestan da si morao posteno da se potrudis da ovo napravis. Ne provociram, pitam, posto si sigurno probao - zaista je nemoguce izvesti unutar daw-a ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Vidis mene cudi da jamaha nije integrisala cubase unutar motifa ista su firma... posto ovako svaki put kad namestam pratecu matricu rodim mecku ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Android koncept kreiranja muzike | Goran B | Razno | 0 | 10-08-2010 06:17 PM |
Kakav koncept !!!! | DaBear | Razno | 11 | 31-01-2008 10:02 AM |
Dobar koncept....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 24-01-2008 10:20 PM |
zanimljiv koncept... | zvincic | Computer Hardware | 5 | 17-06-2005 12:13 AM |