|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
iskustvo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
Da bi mogao da se radi miks na slu?alica morala bi se i slu?ati muzika na njima. Aktivno i studiozno. A ne sad, s neba pa u rebra slu?alice na glavu i čuditi se za?to ne ispadne dobro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
kada primenis to sto kazes i prodje ti par godina u radu shvatis shvatis da je avax bio u pravu..taj bass mora da se oseti u grudima da bih bio tako masan..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
Bez kontrole na monitorima, veliim kutijama i sl., koristeći ISKLJUČIVO sluške se naravno ne može raditi miks, da se razumijemo. No, iskusan korisnik kvalitetnih sluški može napraviti extra rezultate. To što govorite o percepciji basa da mora da se osjeti i sl... Ne mora. Zašto mora? To je jedna te ista stvar (bas) percepirana drugačije. Ako naučiš sebe da percepiraš bas na slušalicama, dakle isključivo ušima, na tim sluškama na kojima ćeš i miksati može se raditi i to extra. Dobijaju se čak i neke prednosti, jer ne moraš imati akustično sređenu, izolovanu prostoriju i sl. Ima i negativnih, zdravlje ušiju npr.
Evo članka s kojim se u potpunosti slažem: http://www.soundonsound.com/sos/jan0...headphones.htm Last edited by Danilo S; 02-11-2012 at 12:42 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
Ne znam zašto ponekad ljudi robuju nekim "moranjima" i nekim potpuno izmišljenim floskulama koje se predstavljaju kao pravila...
Može da se radi i miksa na slušalicama! Ja radim na slušalicama i odlično radim! Naravno da je lepše i bolje na monitorima, ali nema govora o tome da "ne može" ili da je "pogrešno" i slične floskule... Može i na veš mašini da se radi ako neko ima iskustvo sa tim i to je sve...!
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Sla?em se i sa tobom da onaj ko inače slu?a muziku na slu?alicama ima manje problema u radu na njima, ?to na?alost podrazumeva preterano kori?ćenje istih i utiče na zdravlje u?iju, kao ?to i ti ka?e?. Meni slu?alice recimo izazivaju pojačano lučenje cerumena, iako ih slu?am na subjektivno istoj jačini kao i zvučnike (tiho). Sve se svodi na to da na slu?alicama miksa onaj ko MORA, a ne onaj ko HOĆE. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
meni licno smeta samo zbog toga sto slabi sluh brze(ja barem mislim)drugo uho mi luci 4puta brze onu masu koja stiti opnu.(ako se nevaram)..ja nikad bass i kik ne miksam na sluskama prvenstveno zbog toga sto mi se ocajno cuje mono na sluskama.ali zato snare,hi hat,perkusije,synthove mogu da radim do neke tacke..moje misljenje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
Glasno slušanje podjednako uništava sluh, iz čega god da dolazi zvuk!
Programer ćoravi, vozačima strada kičma, nama sluh. Ako se vodi računa, to se može značajno ublažiti. A sluh sam po sebi, i da se ne izlažeš buci, propada od momenta rođenja, ka starosti... receptori se ne obnavljaju... Prvo sradaju "visoki".... A dugotrajnom bukom, svi stradaju... "Mast" je Cerumen. To je jedan od najjačih prirodnih antibiotika i tu se nalazi jer je ušni otvor u neposrdnoj blizini mozga, pa je opasnost od potencijalne infekcije tako značajno ublažena. Nema veze sa opnom. Čak ako se nagomila, može da delimično zaguši ili potpuno blokira otvor... onda se ide na ispiranje uva i to je veoma neprijatno, jer izaziva jaku vrtoglavicu itd... U svakom slučaju ne treba preterano iščišćavati ušni otvor (tipa, 5 X dnevno) sa štapićima, jer to ima svoje "zašto" je tu. Naravno da nije higijenski i lepo videti uvo puno, ali jednom - dvaput nedeljno je sasvim dovoljno kod umerenog lučenja da se očisti... Inače, ceumen je "narodni" lek za infekcije na usnama (ispucale usne, ili groznice itd), dakle namaže se mesto na usnama... Ali , joj...to već svaka čast ko može... ![]()
![]() |
#29 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
Ne vidim korelaciju između no?enja slu?ki i gomilanja cerumena. Jedino mo?da zbog znojenja, odnosno vlage, koja je sama po sebi opasnija za pojavu gljivica IZA i OKO uva, ili vlage (znojenjem) u vazduhu izmedju zvučnika i prostora u u?nom otvoru do bubne opne, pa to samo po sebi biva plodno tlo za razvoj mikro-organizama.
Ne treba jednostavno dr?ati slu?alice dugotrajno bez skidanja. Svakih par minuta, desetak minuta treba skinuti slu?ke. Svoje isto tako redovno odr?avam kremom za ruke, a ako ba? mora neko drugi da ih nosi, obavezno prema?em jastučiće prvo alkoholom, posle čak i kansenom ili nekim anti-gljivičnim sredstvom... Jednom sam najebao i imao svrab i crvenilo iza uva i od onda...nikad vi?e! ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kanali za mixanje | DLR | Audio Produkcija - Tehnike | 1 | 22-08-2010 01:36 AM |
Slu?alice za mixanje??? | Hepek | Monitoring | 33 | 13-05-2010 06:37 AM |
Mixanje Akusticne gitare | Mitjovan | Gitarska Produkcija | 6 | 06-04-2007 01:10 PM |
pravljenje VST instrumenata | nixylive | Audio Software | 24 | 08-11-2004 08:51 AM |
Mixanje violina, basa i bubnjeva? | Sleepgolfer | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 06-09-2004 10:37 PM |