|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Reaper je zgodan zato ?to ga uop?te ne interesuje da li je neki track MIDI, Audio, Subgroup (Folder), Instrument, a najmanje ga interesuje da li je track STEREO ili MONO. Ima i "pravu grupu" (VCA style), koja dodu?e jo? uvek ne mo?e da se automatizuje crtanjem, nego mora da se ?ara mi?em ili spoljnjim kontrolerom... Takođe, iako ne podr?ava VST3, ima jednu zanimljivu foru: pored track inserta postoji "item insert". Odnosno, svaki "track item/event" mo?e da ima svoj poseban plugin chain sa posebnim postavkama i rasporedom pluginova. I (kao i u slučaju VST3) svi ti pluginovi tro?e CPU samo tokom trajanja tog itema/eventa. Nekome to nije va?no, nekome jeste. A na kraju ostaje pitanje: KAKVE VEZE SVE TO IMA SA 32bit vs. 64bit PLUGINOVIMA?????????? Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#22 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Iznervirali su me tamo na Reaperovom forumu sto nikako nisu hteli da ubace prazne (kontejner) trake gde bih mogao da vizuelno grupisem trake, kao folder u Cubaseu... Ne znam dokle se sa time stiglo ? Jel to nekako moguce ? Quote:
![]() Molio bih moderatora da prenese ovu citavu pricu o reaperu u neki thread Reaper ili nesto slicno...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 18-09-2012 at 09:04 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
E,sad jbm mu cvrcka,prazne folder-kontejner trake.Imas folder trake na kojima plus mozes da stavis efekte,itd manipuises kao na grupama u cubase-u...A mozes i da napravis klasican 'aux' kanal i da ga koristis isto kao subgrupu ako neces folder...
Mislim realno,vidi se da si navikao na steinberg,da ne bude zabune i ja se isto na steinbergu osecam kao na domacem terenu i imam zaista tezak period prilagodjavanja na reaper,ali za sada reaper moze da uradi sve sto zamislim jako brzo, bukvalno sve |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Resenje - uzmi jos jednu audio traku, koja veze nema sa plaginom i trakama Batteryja, stavi je na vrh i rutuj stereo kanale iz Batteryja kroz nju kao subgrupu... Multi grupa sa batterijem ostaje gde god hoces, sem midija i slanja u kanale, nije vazna jer nema output... Heh, piece of cake... Rezultat - totalni haos u mikseru i TCPu... Klikove misem nisam ni brojao ![]() Sonar to moze, Cubase kao i Presonus. Nisam siguran za Sequoju i Pro Tools Sta im je bilo tesko da naprave dedicated traku koja je ustvari folder, kog nema u mikseru ? Isto su me napali - tipa - ne treba ti to, zasto ti je to potrebno i tako dalje... Ne kapiram. Ok je za sub-grupisanje, brzo je i sve, ali ne treba mi uvek to. Ako imate neko drugo resenje, voleo bih da cujem to od ljudi koji koriste Reaper intenzivnije, jer upravo OVO je ono sto me je oteralo od Reapera! Mozda nesto ipak nisam skontao kako valja... EDIT: Stavio sam ASIO proces priority na HIGH i sada bolje radi sa malim latencijama...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 18-09-2012 at 11:04 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Sorry, nisam razumeo, ali da , malo je p**darija sa multichanel instrumentima... Ali nemam pojma, jeste malo zeznuto, ali da se naviknuti... Ja u glavnom miksam, retko aranziram ili "komponujem", ali jesam u par navrata koristio Kontakt i Battery i malo je zeznuto, priznajem, nadam se da ce to resiti malo bolje... Ali avaj, mene to ne smara toliko, mada mi je milion puta lakse u steinbergu.... Sta vise ja sam prvenstveno presao na Reaper da bih koristio 64bitne varijante ovih plaginova i izbegao JBridge, jer sam imao jezivin problema sa JBridge-om na Steinbergu... Znaci u jednom trenutku mi pukne projekat sa loadovanih 8 razlicitih instrumenata u kontaktu i kad otvorim sledeci put, bam Kontakt prazan i tako sam u 10 navrata ponovo loadovao instrumente, srecom znao sam koji su... Po meni Reaper ima stabilniji bridz, sta vise u x64 verziji mi ne treba nikakav bridge da bih koristio x64 kontakt battery itd... Zato kazem, jos uvek isprobavam reaper i razmisljam da li cu napraviti potpunu tranziciju ili cu kupiti novi Cubase 6 koji god... Ono sto mene za sada jedino i jako smara u Reaperu je sto kad recimo imam 5 pluginova na nekom kanalu, i 3. plaign po redu, 4. i 5. prave neku latenciju, onda audio metri na prva dva plagina zure u odnosu na zvuk, pa jos ako to sendujem na neki FX kanal sa plaginom koji ima latenciju, recimo neki konvolucioni reverb (mada ih ne koristim cesto) i recimo da na master sini imam neki bus kompresor koji je u upsampling modu, nastaje pravi haos sa metrima, tipa ako imam de-esser prviu lancu na kanalu kao u prvoj situaciji koju sam naveo, prvo vidim gain redukciju na metru pa sekundu posle toga cujem taj sibilant ondnosno sta je plagin uradio... Mislio sam da sam ja jedini koji ima taj problem, ali onda sam video nekoliko usera koji se zale na to, a ostali su rekli "To je ADC to je normalno", a i nije bas normalno, ja nisam video takvu pi**ariju u Cubase-u ili Logic-u, mada su se na kraju slozili da nije normalno i stavili ga dal kao bug report ili future request blahblah... ali eto mene to smara recimo ![]() Last edited by Jan; 18-09-2012 at 11:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Superoperater
|
![]()
Jan, to je stav te zajednice na forumu Reapera. Tako treba
![]() Ja sam im za ovaj moj problem davno jos pre izlaska 4 kukao, nadajuci se da ce to zaziveti. Relativno manji broj ljudi se bavi tim midi editingom uopste i ako se secas, Reaper je pre, bio haos po pitanju MIDIja. Zato to vecini ljudi (kao tebi npr) ne kvari utisak. Ali zamisli 50ak kanala koje ponekad dobijem da radim u Cubaseu (pola su smece, pola su neki razni editi) a ne mogu da ih grupisem, sklonim... Moze u principu, ali ne na elegantan nacin kao sto sam navikao u Cubendu i slicnim... U vezi tvog problema sa jBridgeom: trenutno je aktuelan 1.5 i zvanicna verzija radi rock solid. NPR Cubaseov integrisani bridger nije uspeo da otvori Motu 1.2, USB PlugSound seriju plaginova i jos po nesto. JBridge je bez muke to otvarao. Ali pre ove verzije, bili smo ocajni koliko je to pucalo... Sada radi perfektno. A u vezi Reapera - eto, ostaje nada da ce izbaciti novi apdejt. Bar u tome ne oskudevaju...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 18-09-2012 at 11:22 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#29 |
Superoperater
|
![]()
Ma ok, to znam, nego sam mislio da ih grupisem samo vizuelno u foldere... Multiout kanale i slicne p*zdarije... Ok, resenje je sakriti ih iz TCPa i to je to. Moze i tako... Sem ako neces nesto da automatizujes...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 18-09-2012 at 11:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Pa ?ta znam, kad pogledamo sa dovoljo veće visine, sva?ta ne?to mo?e da zaizgleda kao nelogično, na primer u Cubase je taj desni click osnova oko koje se započinje rad, kasnije mo?e? da ga izbege? sa shortcut-ima svakako, ali nekako veoma je logično to re?enje, levi click za selektovanje i pomeranje, a desni za alate, logično i veoma se lako pamti, ti alati su sa jasnim ikonama i slično.
Tako da mi je u prvo vreme kad sam prelazio na Pro Tools nedostajao taj desni click, kasnije sam shvatio da je nepotreban i da koči, a u Reaper-u tek da se on mo?e mogo pametnije iskoristiti, tako da je sve vrlo relativno, ja sam uvek za nove ideje, uglavnom su produktivne i ispravljaju mane nekim starim idejama, tako da je navika uglavnom zao saputnnik u napredovanju. A to za sakrivanje traka, ima par elegantnih re?enja, iako jeste malo nepregledno i nelogično re?eno to slanje signala, ali meni to ne smeta toliko koliko nedostatak opcije da kao u Pro Tools-u jedim clickom uz shifft i alt po?aljem sve izlaze iz Superior-a u sve audio kanale, ili bar nisam to uspeo da pronađem. Reaper ima mnogo opcija za koje je potrebno dobro pretra?iti Google kako bi se setovao kako valja, iako nudi neki explaation kad se pređe mi?em preko opcije. Mene je dugo Konakt smarao pri offline bounce, uvek mi proguta neku polifoniju, kad jedan dan slučajno pronađem članak u kome pi?e da treba zakačiti neku opciju da se pojedini pluginovi tretiraju posebno kako bi offlie bouce radio kako valja i eto sad je sve u redu. Verovatno ima jo? pone?to ?to sam prevideo, ali ima vremena... Ja lično nemam nikakvu ljubav prema ovome ili onome, za svoj novac mogu da biram, zato sam odabrao Pro Tools jer odgovara onome ?to ja smatram da treba da poseduje jedan DAW. Ne bih i i?ao dalje da AVID nije stavio po strani valjanu implementaciju virtualnih instrumenata, pa sada i pored odličnog midi editora svaki ozbiljniji rad nije moguć, a o niskim latencijama da ne govorim. Zato sam uzeo Reaper koji je optimizovan jako dobro, a usput sam počeo da shvatam koliko je taj software dobar, uz to i jeftin, a njegovi kreatori korektni i fer. Sad se nosim mi?lju da batalim Pro Tools i pređem u kompletu na Reaper koji mo?e isti posao da uradi bez nekih par nedostataka, za koje se nadam da će ih implementirati uskoro... Last edited by kravadinka; 19-09-2012 at 05:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reaper i MIDI | kravadinka | Audio Software | 68 | 29-09-2012 07:56 PM |
All About Reaper! | kravadinka | Audio Software | 5 | 25-11-2011 02:20 PM |
Reaper 4 | Everbeatz | Audio Software | 18 | 08-08-2011 09:49 PM |