|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Svaki problem sa gubitkom performansi moze da se resi promenom membrane i vesanja (postoji recone kit da se kupi)... Papirna membrana je sama po sebi jako detaljna i neumoljiva... retka je pojava u studijskim monitorima.. btw.. pitam se zasto... ![]()
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 06-02-2012 at 01:55 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() da... secam se kao danas... raspakovali AML-ove, i bio je tu neki papir koji sam sklonio... skopcao kutije, pustio mjuz i ...? sta je ovo? radi kao prosecni tannoy reveal ili neko takvo sokocalo... nista... daj da ja vidim taj papir ... kad ono kaze : Warning ! Do not judge performance of these speakers right away! Allow them about 2 weeks of work and then do the judging. Tako nesto... i tako i bi. Malo muzike, puno pink noise-a, malo tiho malo glasno... dvadesetak dana.... i posle toga je sve bilo kako treba ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Da se nadovezem na pricu, licni afinititet mi je za Bas/Mid papirni driver pa odmah za njim ( ne znam tacan naziv Bogi ce me ispraviti ) platno sa impregnacijom ( ovde mislim na ATC i Quested custom drivere)...kroz praksu mi se to pokazalo kao najvernije i najprirodnije.
Odziv tranzijenta ej po meni na ovim driverima neprikosnoven. A visokotonci slik dome, pa titanijum . Mada je sve stvarno do licnog ukusa, nikada nisam bio fan Genelec serija1030,1031 ..itd i njihovih drivera. ali zato nova serija 8000 - 8030, 8040, 8050 je za mene totalno druga prica
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Da, impregnirani tekstil je u pitanju. Govoris o dome midrange drajveru ATC SM75 - 550$ kosta na komad (samo drajver, slika je u prilogu)
![]() |
![]() |
#26 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
|
![]()
Adam je takođe u u uputstvu za moje zvučnike naveo kao upozorenje da je POTREBNO break-in vreme pre nego ?to prosviraju
...Da, to je mo?da problematično pri izboru zvučnika.... mada, nije ba? da je odabrati monitore u radnji na sluh tako merodavno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima.
Imao bih pitanje u vezi sa burn-in-om slu?alica. Naime kupio sam ovih dana AKG K702 i stavio sam ih na burn-in na pre-amp. Pre-amp mi je zakačen na DAC koji mi je nakačan na računar. Sada, moje pitanje je, po?to ne ?elim da mi računar radi preko noći, da li bi burn-in slu?alica imao isti efekat ako bih slu?alice nakačio na discman (250 godina staru AIWA) i pustio CD na repeat kao ?to bi imao da ih sve vreme dr?im na pre-amp-u? Naravno AIWA discman ne uspeva da ih pokreće ni pribli?no kao ?to ih pokreće pre-amp, ?to je i normalno zbog veličine motora na slu?alicama. Ukratko, da li je bitno da slu?alice samo sviraju ili je bitno i na čemu sviraju dok traje burn-in. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Srecan Rodjendan Boggy ! | Bitch | Pricaonica | 48 | 06-03-2012 09:33 PM |
Zvučna izolacija prostora - boggy HELP! | DEMONIO | Dizajn i konstrukcija studija | 60 | 05-08-2009 09:35 AM |
boggy, pomoc! | Reinhardt | Monitoring | 12 | 24-02-2008 03:28 PM |
Pitanje za Boggy-a - (dithering) | LACKY | Audio Produkcija - Tehnike | 26 | 17-05-2006 04:23 PM |