|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
http://www.soundonsound.com/sos/jan0.../studiosos.htm
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 10-12-2011 at 10:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
MAO
|
![]()
Čini se da si ipak u pogrešnom topiku - ovde masenburg objašnjava šta on voli i na šta obratiti pažnju prilikom snimanja u idealnim uslovima, sa sve stereo parom pa i ribonom za usput, a ne šta i na koji način pola sveta radi i opravdavs objektivnim okolnostima, poput tvoje. to ne znači da je masenburg u zabludi, niti da su ovi koji to ne mogu budale.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#24 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Vazno je slusanje.
![]() |
![]() |
#25 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kako god bilo, cenim da je tu osu lakše pronaći uz pomoć "uparenih" mikrofona nego uz pomoć dva "neuparena" mikrofona. Kao što je recimo bolje raditi sa dva "uparena" zvučnika. U bilo kakvoj prostoriji. Doduše, ja sam verovatno poslednji čovek koji bi nekome smeo da soli pamet na tu temu, pošto radim sa dva zvučnika koji se isto zovu ali ne rade isto. Ipak, bar nikome ne savetujem da krene mojim putem (za razliku od onih likova sa Gearslutza). Ni Massenburg (a ni moja malenkost) ne priča o konkretnim situacijama nego o principu. Principi se pak uglavnom predstavljaju s obzirom na "idealne" uslove. I u retko kom tutorijalu ili predavanju na temu stereo tehnika snimanja će neko obrađivati situaciju u kojoj leva strana bubnja gleda u betonski zid, a desna u špajz sa zimnicom ![]() Pozdrav, Vasa P.S. @Znak: što se tiče overheada koji su postavljeni "preblizu" jedan drugome: generalni princip "spaced pair" postavke mikrofona glasi: što su mikrofoni razmaknutiji utisak prostornosti snimka je veći, ALI na uštrb preciznosti lociranja zvuka. Dakle, ako želiš da ti zvuk koji dolazi oz overheada bude "prostorno definisan" (tojest da se zna gde je sredina slike) onda ih staviš malo bliže. Ako želiš da bude "prostoran", a nije ti naročito važno gde se nalazi sredina zvučne slike - razmakneš ih. Naravno u idealnim uslovima i sa dva "ista" mikrofona ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 11-12-2011 at 04:59 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||
Moderator
|
![]() Quote:
Ovako mozda (bez uvrede, molim) nekom padne na pamet da pita za (tacni) ugao plave linije prema osi bass bubnja... i ako izbegnes da mu kazes tacan odgovor (posto ga ni sam ne znas) pomislice da krijes nesto od njega, jer ti NE VERUJE da ti dolazis do plave linije (samo) slusanjem... posto se on "ubi" slusajuci i ne kapira sta treba cuti... te ga verovatno za*ebavas, i neces nista da mu kazes KONKRETNO... Dugo sam na forumu pa pokusavam da ekstrapoliram stotine i stotine diskusija na sleicne teme... Quote:
Quote:
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 11-12-2011 at 04:56 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kad ono, cvrknuo mi visokotonac na desnom Tannoy-u. ![]() Plavu liniju sam posle našao pomoću slušalica.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Drumset Minimal Miking Techniques | nikolaivanic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 21-07-2011 09:43 AM |
BFD drums | metal | Audio Software | 1 | 01-10-2009 12:17 AM |
George Massenburg Builds a Blackbird Room - Digizine | boggy | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 31-08-2007 04:40 PM |
Phil Spector George Martin | akowalee | Vlado Georgiev | 7 | 08-03-2005 02:31 PM |
Drums | Mogli | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 16-03-2004 08:50 PM |