Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-01-2011, 10:40 PM   #21
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: TEST MIKROFONA-Razbijanje mita!!!

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Zato sto kao sto sam napisao u svom prvom postu na prvoj strani, citiracu sam sebe:

Mada prvi ukoliko nije T Bone, onda moze da bude tehnicki neispravan ili premator U87, jer su sibilanti ochaj ...

A za sve ostalo sam pogodio za Fantoma i BlueBird-a sam reko ili 3 ili 5, ali nisam bio siguran, ali sam se odlucio za obrnutu varijantu, jer znajuci da Fantom ima dooobar low end mislio sam da je 3.Ali sam se ogradio da moze da bude i 5.

Ja koliko sam radio sa u87, odlikuje ga mastan donji midl, i "prashkasti" sibilanti kao eshhh...

I zadnja stvar T-Bone je Thoman-ov mikrofon, koji oni uvoze iz kine i brendiraju ga kao T-Bone, razmisli o tome.

Pozdrav
Prvi je neumann u 87, ali ne verujem da su snimali na pokvarenom neumannu...A za t.bone...kina ili ne, mnogi su ga pomesali sa neumannom, blue sa braunerom...jbg...a cene izmedju tih majkova se mere u stotinama, pa i hiljadama evra...a na ovom testu su dali slican ili bar priblizan ton...u tome je poenta...tj. kao sto sam i napisao...da li cemo zaista dobiti toliko veliku razliku u zvuku, kao sto je velika razlika i u novcu, izmedju nekog skupljeg mica od npr. 1500-2000e i nekog jeftinog od 200-300? A da je, kao sto je i ovde bio slucaj isti preamp u pitanju.To me je zanimalo...
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2011, 12:13 AM   #22
quake2
Banned

I sta ces sada,da koristis T-bone?....Ponovicu ono sto sam vec dosta puta napisao...5% bolji majk,3% bolji konvertori,5% bolji preamp,1% bolji kablovi,10% bolje slusanje,15% bolja akustika,2,3% bolji muzicar i aranzman,5% bolje usi itd itd....razdelice uvek profi snimak od amaterske varijante.Sto pre prihvatite cinjenicu da "Nema leba bez motike",to bolje za vas.Pozzzzzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2011, 09:11 AM   #23
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
da li cemo zaista dobiti toliko veliku razliku u zvuku, kao sto je velika razlika i u novcu, izmedju nekog skupljeg mica od npr. 1500-2000e i nekog jeftinog od 200-300? A da je, kao sto je i ovde bio slucaj isti preamp u pitanju.To me je zanimalo...
Da!

Znaci, procitaj moj prvi post ponovo. Mnogo toga zavisi od majkiranja. Neumann ne zvuci nista kao ono, mozda se oseca karakter u srednjima, zato sam i napisao da fajl 1 moze da bude tehnicki neispravan Neumann ili da je postojao neki problem u chain-u, ili jednostavno lose majkiranje za odredjenog pevacha.

Pre 2 godine su mi stigli fajlovi snimljeni na najskupljem T-Bone-u i tada, ja nisam znao na cemu su snimljeni i vratio sam fajlove i projekat. Onda sam licno probao taj mikrofon i video da nema vajde od njega.

Nekoliko postova iznad imas test mikrofona koji je radio Manley, skini i poslusaj, kako zdrav u87 zvuci. Dovoljno je da je pevach na Neumann-u bio 40 cm udaljen i off axis a da je pevach na T-Bone-u bio closemiking on axis i slusalac ce steci utisak da je T-Bone vise in the face i odabrace njega

Jel ti ova dva fajla zvuce kao da je isti mikrofon u pitanju ? (ici ce naizmenicno jedan pa drugi)

http://www.sendspace.com/file/nlewld

Last edited by Jan; 26-01-2011 at 09:20 AM.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2011, 01:10 PM   #24
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Pa nece da downloaduje...trazi mi broj moba...
Old 26-01-2011, 01:41 PM   #25
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Pa nece da downloaduje...trazi mi broj moba...
Kakav broj moba :s Sad sam proverio radi link :S

Jos da se nadovezem na moj post gore.
Da me ne shvatis pogresno, ja ne mislim da oprema diktira kakav ce snimak da bude, vec covek, i smatram da je ljudski faktor najbitniji. Ali ne treba bezati od dobre opreme i lagati sam sebe da nesto mnogo jeftinije svira bolje od neceg mnogo skupljeg i proverenog (mada ima i takvih slucajeva sigurno) Znaci ne mozemo da se lazemo da je T-Bone bolji od U87
Old 26-01-2011, 01:54 PM   #26
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Niko to nije ni rekao...
Old 26-01-2011, 03:23 PM   #27
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Ne zaboravimo da osim na zvuk treba obratiti paznju na solidnost izrade, trajnost proizvoda, mogucnosti servisiranja, kao i tehnicku podrsku. Nije skuplji mikrofon skuplji samo zbog kvalitetnijih tonskih karakteristika, vec i zbog niza drugih faktora (ulaganja u razvoj novih mikrofonskih kapisli, tradicija, solidnost, trajnost, stvaranje brenda i dugogodisnje ocuvanje pozicije kvalitetnog i poznatog brenda...) na koje se, ako sto rekoh, ne sme zaboraviti.
spidermusic is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2011, 06:33 PM   #28
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Meni je mikrofon pod brojem 1 (koji god da je) daleko bolje zvučao od svih ostalih, čistije. 2, 3, 4 i 5 su dosta slični, samo je taj prvi stvarno odskočio, ima mnogo manje distorzije i glas se jasnije čuje. Treba uzeti u obzir da nismo sigurni da li je test pouzdan (tj. koji su zaista mikrofoni upotrebljeni i u kojim uslovima).
Old 26-01-2011, 07:09 PM   #29
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Meni je mikrofon pod brojem 1 (koji god da je) daleko bolje zvučao od svih ostalih, čistije. 2, 3, 4 i 5 su dosta slični, samo je taj prvi stvarno odskočio, ima mnogo manje distorzije i glas se jasnije čuje. Treba uzeti u obzir da nismo sigurni da li je test pouzdan (tj. koji su zaista mikrofoni upotrebljeni i u kojim uslovima).
Pa ja na MIC 1 imam utisak da pevach ima polomljene zube
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules