Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2010, 04:02 PM   #21
D'Static
Junior Member

D'Static's Avatar

Default Re: Najbolja oprema za Hip Hop

znaci SM7 je vise manje preporucljiv???? a zanima me da li postoji razlika izmedju SM7 i SM7B posto vidim da u artistu imaju B. i cijene me zanimaju
Old 07-11-2010, 05:09 PM   #22
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Sm7b je dinamicki, black knight ili nt2a koje smo pominjali su kondezatorski mikrofoni. Ukucaj u wikipediju ako ne znas razlike izmedju ta 2 vida konstrukcije.

Kad sam rekao mijenjao bi knighta za sm7 to je podrazumjevalo da takodje 'vratim' taj at4050 koji je kondezatorski. A sad ako ces da koristis taj mic sto uzmes kao jedan jedini u setupu, ne znam... Moraces sam da odlucis koji je..

Ja npr sad trenutno imam 3 dinamicka i 1 kondezator kod sebe i tako to..

@jan... uhh potpuno te zaboravih za parce snimka sa violeta, sorry.. Poslacu ti sjutra na pm komad repovanja jer je u pitanju jos neizdati materijal pa da ne bude potencijalne price oko toga.. A kad bi sad uzeo da snimim pola strofe ili sl , imao bi tonu reverba od nove potpuno prazne sobe pa ti ne bi bilo bas mjerodavno.
Old 07-11-2010, 05:12 PM   #23
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post

@jan... uhh potpuno te zaboravih za parce snimka sa violeta, sorry.. Poslacu ti sjutra na pm komad repovanja jer je u pitanju jos neizdati materijal pa da ne bude potencijalne price oko toga.. A kad bi sad uzeo da snimim pola strofe ili sl , imao bi tonu reverba od nove potpuno prazne sobe pa ti ne bi bilo bas mjerodavno.
Nema frke, nije zurba uopste
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 01:44 PM   #24
Komplex
Member

^^ Jane preporuci decku moj setup za snimanje...ti znas kako to sve zvuci i bas je za rep
Komplex is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 08:23 PM   #25
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

hehe, mrzite me, al od nedavno sam u posedu i AT4050 i SM7b. Oba sam dobio po relativno dosta povoljnijoj ceni nego što piše po online radnjama, i to u BG.
ŠTa da vam kažem, oba majka sam kupio posle dugog traženja što flexibilnijih rešenja, čak sam i neke neumanne tlm103 isprobavao i kačio testove, i na kraju odustao. Sada sam iskustveno sebi dokazao da, zajedno sa RODE K2, kao trećim majkom, imam pokriven manje više ceo spektar vokalnih aplikacija i stilova i namena, i pritom i na instrumentalnom polju profitiram.

Mane i prednosti - AT4050 čist, transparentan, nekom možda i dosadan, a i ne preterano lep pri dranju i glasnim vokalima, iako je odličan na visokom SPL za usnimavanje instrumenata (donji doboš, akustare, el.git kutije). Ipak, veeoma univerzalan i naročito u saradnji sa nekim tranz ili lampa prempom, može biti killer.
SM7B, iako na prvu loptu zvuči ko krpa mutava, on to ni u najavi nije. Sasvim pristojno i fino radi na nižim nivoima, sa nešto manje detalja nego AT, ali, bogme, čin se počne neko unositi u njega, počinje neverovatan thrill faktor. Jako linearan po dinamici, fantasični sibilanti, i ravni visoki,kad ih jednom već osvetliš. I prilično karakteran u donjem spektru, nekako jebeno muževno zvuči.

Moje mišljenje - Za hiphop pre bih kao jedini izbor išao na SM7 nego na bilo šta, jer ti ljudi umeju da puštaju prilično glasne a i prilično tanke zvuke, te bi im taj karakter sigurno dobro došao, dok AT4050 ipak ne radi u svim tim varijantama, iako je na low glasnoći dosta detaljniji od sm7.

SM7 vs SM7B - proizvođački, razlika je veći hum rejection (bolja izolacija od el.smetnji), i mislim za nijansu veći windshield. Membrana, telo i elektronika mikrofona - identični.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2010, 09:55 PM   #26
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
hehe, mrzite me, al od nedavno sam u posedu i AT4050 i SM7b. Oba sam dobio po relativno dosta povoljnijoj ceni nego što piše po online radnjama, i to u BG.
ŠTa da vam kažem, oba majka sam kupio posle dugog traženja što flexibilnijih rešenja, čak sam i neke neumanne tlm103 isprobavao i kačio testove, i na kraju odustao. Sada sam iskustveno sebi dokazao da, zajedno sa RODE K2, kao trećim majkom, imam pokriven manje više ceo spektar vokalnih aplikacija i stilova i namena, i pritom i na instrumentalnom polju profitiram.

Mane i prednosti - AT4050 čist, transparentan, nekom možda i dosadan, a i ne preterano lep pri dranju i glasnim vokalima, iako je odličan na visokom SPL za usnimavanje instrumenata (donji doboš, akustare, el.git kutije). Ipak, veeoma univerzalan i naročito u saradnji sa nekim tranz ili lampa prempom, može biti killer.
SM7B, iako na prvu loptu zvuči ko krpa mutava, on to ni u najavi nije. Sasvim pristojno i fino radi na nižim nivoima, sa nešto manje detalja nego AT, ali, bogme, čin se počne neko unositi u njega, počinje neverovatan thrill faktor. Jako linearan po dinamici, fantasični sibilanti, i ravni visoki,kad ih jednom već osvetliš. I prilično karakteran u donjem spektru, nekako jebeno muževno zvuči.

Moje mišljenje - Za hiphop pre bih kao jedini izbor išao na SM7 nego na bilo šta, jer ti ljudi umeju da puštaju prilično glasne a i prilično tanke zvuke, te bi im taj karakter sigurno dobro došao, dok AT4050 ipak ne radi u svim tim varijantama, iako je na low glasnoći dosta detaljniji od sm7.

SM7 vs SM7B - proizvođački, razlika je veći hum rejection (bolja izolacija od el.smetnji), i mislim za nijansu veći windshield. Membrana, telo i elektronika mikrofona - identični.

Znaci ipak si uzeo at4050 nasuprot tlm-a? Mislim da nisi pogrijesio iako je tlm zeru finije zvucao od njega na onom tvom testu. To je jedan radni konj od mic-a koji se snalazi u mnostvu situacija!

Last edited by Rhino; 10-11-2010 at 09:57 PM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 12:11 AM   #27
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa jednostavno mi ni izdaleka nije opravdavao cenu, za razliku od AT. Finije je diskutabilna ocena, može biti samo "isproduciranije" u startu, a to ne volim.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 01:26 AM   #28
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
pa jednostavno mi ni izdaleka nije opravdavao cenu, za razliku od AT. Finije je diskutabilna ocena, može biti samo "isproduciranije" u startu, a to ne volim.
Da, istomisljenici smo za to isproduciranije u startu, ne misleci na usporedbu ta 2 mica konkretno..

Kad sam rekao da je mic radni konj mislio sam na AT, ne na neumanna.

Last edited by Rhino; 11-11-2010 at 01:28 AM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 10:06 AM   #29
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

po meni - najbolja oprema za hip hop je dobar reper !!
sa dobrim glasom, interesantnom bojom glasa i koji zna da prica kako treba!

sta? nije smesno...?
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2010, 04:23 PM   #30
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
po meni - najbolja oprema za hip hop je dobar reper !!
sa dobrim glasom, interesantnom bojom glasa i koji zna da prica kako treba!

sta? nije smesno...?
Sta moze da bude smesno, u pravi si skroz
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules