Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-08-2010, 11:20 AM   #21
tomycrosound
Member

Default Re: Kupiti UAD ili ne

a čuj neću da se pekljam gdje mi nije mjesto
Za solo nemam ?anse, a to ?to odsviram ritam gitaru, uvijek negdje ne?to sjee.. pa poludim kad ponavljam ne?to 65x. Probao sam radit i nekakve loopove s gitarom, a i onda se desi da ne bude 100% s metronomom.. odustao.
A nisu mi ni gitare ne?to, a ni mikrofon, a kad koristim ugrađeni onda mi odudara od mixa.. Odustao definitivno.
tomycrosound is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2010, 11:32 AM   #22
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Sigurno je dobra stvar, mada mu je cema naduvana.

Refleksije sobe uopste ne moraju biti nesto lose. Ja bih cak malo odmakao vokale od mikrofona i namerno snimio zajedno sa prostorom. To ce u miksu mnogo bolje izaci i zvucati uverljivije.

Room koji snimis je sigurno 3 klase iznad svih softverskih reverba, pogotovo ako je mikrofon dobar.
Opet lupeta? i to onako ba? opasno. Niti je to "sigurno" dobra stvar, niti je room koji on snimi "sigurno 3 klase iznad". Otkud zna? u kakvoj sobi snima i kakav je njen zvučni potpis? Mo?da je po refleksijom podrazumevao flutter eho, koji je u većini slučajeva, neupotrebljiv kao room.

Stvarno te molim da pre nego novim i neiskusnim članovima daje? odgovore, razmisli? o odgovornosti tog poteza, jer bi neko sad mogao stvarno bukvalno da te shvati, i napravi sebi veći problem nego ?to već ima.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2010, 12:10 PM   #23
google
Banned

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
Niti je to "sigurno" dobra stvar,
Jeste, jer je to rekao producent koji ima bar 25 godina vise rada od tebe i mene zajedno. A uz to je i dobar covek. Ja sam slusao snimke sa tim i bez tog, ima razlike i ta sprava radi posao. Mada ja ne bih dao toliko para za to.

Quote:
niti je room koji on snimi "sigurno 3 klase iznad".
To sam imao prilike proveriti, prateci ce sigurno bolje zvucati u miksu kada se malo odmakne od mikrofona i snimi sa prostorom. Ali to ce zvucati kao ziv prostor, sto neko voli da cuje a neko ne.

Quote:
Otkud zna? u kakvoj sobi snima
Napisao je.

Quote:
Otkud zna? u kakvoj sobi snima i kakav je njen zvučni potpis? Mo?da je po refleksijom podrazumevao flutter eho, koji je u većini slučajeva, neupotrebljiv kao room.
Moze se polozajem snimiti to sto hoce bez problema. U svakom slucaju, to je oko sat vremena da isproba.

Ziv prostor moze zvucati dobro. Ima milion audiofilskih snimaka iz skrnavih prostora.

Quote:
Stvarno te molim da pre nego novim i neiskusnim članovima daje? odgovore, razmisli? o odgovornosti tog poteza, jer bi neko sad mogao stvarno bukvalno da te shvati.
Evo ja sam napisao: "Nemojte citati moje postove". Ti daj pravi odgovor.
google is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2010, 12:19 PM   #24
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a što ne bi jednostavnije sam brisao svoje postove ako već savetuješ da se ne čitaju?

Za filter, super, samo nisi dobro formulisao, jer se ovako čita da je to neko tvoje ubeđenje, a ne stav nekog sa tim iskustvom. I to za prostor je takođe razumno, samo opet formulacija "sigurno". Znači, ima ovde ljudi sa jako lošim sobama, malim, zdudanim, sa flutterima i ko zna koliko glasnim modusima. To sigurno nije upotrebljivo baš za normalna snimanja, složićeš se? I ja sam dosta snimao po ne tretiranim prostorima,i takođe back vokale dalje od mikrofona i sve mi je to prijalo. Samo ne uvek, i u svakom prostoru. Tako da, ponavljam, problem je u toj formulaciji tvojoj pređašnjoj.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2010, 12:35 PM   #25
google
Banned

Quote:
a što ne bi jednostavnije sam brisao svoje postove ako već savetuješ da se ne čitaju?
Sto bih brisao proverene tvrdnje?

Quote:
Za filter, super, samo nisi dobro formulisao, jer se ovako čita da je to neko tvoje ubeđenje, a ne stav nekog sa tim iskustvom.
Sve pisem na osnovu svog iskustva u koje sam se vise puta uverio, ili na osnovu iskustva ozbiljnih ljudi kojima verujem.

Quote:
I to za prostor je takođe razumno, samo opet formulacija "sigurno".
Ako mu smeta dah kod prateceg vokala, sigurno je da je mikrofon preblizu. Mora se odmaci, hteo ne hteo.

Quote:
Znači, ima ovde ljudi sa jako lošim sobama, malim, zdudanim, sa flutterima i ko zna koliko glasnim modusima.
Ako je signal suvise glasan, onda ce biti neupotrebljivo, ali signal ne mora biti suvise glasan. Obicno prateci vokali pevaju tise, ako pevaju forte, poklopice prvi glas.

Ako se poznaje prostor, moze se raditi u njemu, koliko god da bio los, ali se ne moze raditi sve. Tu mora napraviti logican izbor izmedju onog sto moze i onoga sto bi hteo.

Quote:
I ja sam dosta snimao po ne tretiranim prostorima,i takođe back vokale dalje od mikrofona i sve mi je to prijalo. Samo ne uvek, i u svakom prostoru.
Napisao sam da nekad lezi takav zvuk, nekad ne, ali ce sigurno biti bolje od toga sto je uradio, sto ne znaci da ce mu se svideti. Jer svi bi nesto hteli, a ne mogu.

Tada je bolje uraditi ono sto se realno moze.

Last edited by google; 17-08-2010 at 01:30 PM.
Old 17-08-2010, 01:34 PM   #26
google
Banned

Quote:
Originally Posted by tomycrosound View Post
a to što odsviram ritam gitaru, uvijek negdje nešto sjee.. pa poludim kad ponavljam nešto 65x.
Normalno je da se ne odsvira sve tacno.

Mozes uraditi ovako: odsviraj, snimi recimo 5-6 puta deonicu, obicno se jedanput odsvira dobro (da snimak odgovara), uz par gresaka, taj deo sto fali pozajmi sa neke druge trake koju si snimio i to je to. Od 2-3 trake napavis jednu koja valja. Sa vremenom ces skontati kako treba odsvirati da snimak "legne". Sto se tice solo, sto manje, to bolje. Najpametnije je iskomponovati nesto jednostavno i odsvirati korektno. Uvek se pamte jednostavna sola. To se sigurno moze izvesti.

Ali ako nemas solidnu gitaru i opremu, bolje sto si odsutao.

Quote:
Originally Posted by tomycrosound View Post
a kad koristim ugrađeni onda mi odudara od mixa.. Odustao definitivno.
Sviras akusticnu gitaru?

Last edited by Arthur; 17-08-2010 at 11:51 PM.
Old 17-08-2010, 07:33 PM   #27
tomycrosound
Member

rekoh da ne sviram gitaru, već znam hvatat akorde i ritam, a imam gitare koje vise "za ukras". Nakon 10min svirke prsti mi odpado?e. Neću ja sad da se učim i navikavam svirat gitaru imam dosta posla oko klavijature, zvukova i slično...
A od gitara imam Ibanez Blazer custom made, ?to bih rekao da je ok, pa neku "poluakustičnu" Ibanez AEG8E-BK, jednu akustičnu no name i Epiphone neku al nju bi trebalo malo sredit počev?i od ?ica
tomycrosound is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2010, 03:52 PM   #28
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Ako mu smeta dah kod prateceg vokala, sigurno je da je mikrofon preblizu. Mora se odmaci, hteo ne hteo.

E sad se JA ne bih slozio sa ovim. Imao sam vise puta prilike da snimam pevace a narocito pevacice, koje kad krenu da dahcu i disu, mogu da ih uhvatim i mikrofonom iz rezije. Ne znam gde bi one mogle da se udalje da ne snimim disanje, jer je po snazi tu negde sa glasom Kad takav snimak napravim, ono sto uradim jeste da editujem samo te delove i dovedem ih u neku normalnu jacinu - jer bez toga zvuci dosta neprirodno...
Old 18-08-2010, 04:02 PM   #29
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
E sad se JA ne bih slozio sa ovim. Imao sam vise puta prilike da snimam pevace a narocito pevacice, koje kad krenu da dahcu i disu, mogu da ih uhvatim i mikrofonom iz rezije. Ne znam gde bi one mogle da se udalje da ne snimim disanje, jer je po snazi tu negde sa glasom Kad takav snimak napravim, ono sto uradim jeste da editujem samo te delove i dovedem ih u neku normalnu jacinu - jer bez toga zvuci dosta neprirodno...
Dah je odlicna stvar. Od Marine Perazic je napravio "pevacicu". Evo kako je to Srdja (Moby dick) upakovao kod Ane... Dah je cool...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2010, 04:08 PM   #30
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Dah je cool...
A narocito ako je koristila WINTERFRESH

Na, dah je super, pogotovu za ovakve tipove pesama...

Last edited by psionic; 18-08-2010 at 04:12 PM. Reason: fuckin dupli post :(
psionic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules