|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
a čuj neću da se pekljam gdje mi nije mjesto
![]() Za solo nemam ?anse, a to ?to odsviram ritam gitaru, uvijek negdje ne?to sjee.. pa poludim kad ponavljam ne?to 65x. Probao sam radit i nekakve loopove s gitarom, a i onda se desi da ne bude 100% s metronomom.. odustao. A nisu mi ni gitare ne?to, a ni mikrofon, a kad koristim ugrađeni onda mi odudara od mixa.. Odustao definitivno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
MAO
|
![]() Quote:
Stvarno te molim da pre nego novim i neiskusnim članovima daje? odgovore, razmisli? o odgovornosti tog poteza, jer bi neko sad mogao stvarno bukvalno da te shvati, i napravi sebi veći problem nego ?to već ima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Banned
|
![]()
Jeste, jer je to rekao producent koji ima bar 25 godina vise rada od tebe i mene zajedno. A uz to je i dobar covek. Ja sam slusao snimke sa tim i bez tog, ima razlike i ta sprava radi posao. Mada ja ne bih dao toliko para za to.
To sam imao prilike proveriti, prateci ce sigurno bolje zvucati u miksu kada se malo odmakne od mikrofona i snimi sa prostorom. Ali to ce zvucati kao ziv prostor, sto neko voli da cuje a neko ne. Napisao je. Quote:
Ziv prostor moze zvucati dobro. Ima milion audiofilskih snimaka iz skrnavih prostora. Evo ja sam napisao: "Nemojte citati moje postove". Ti daj pravi odgovor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
MAO
|
![]()
a što ne bi jednostavnije sam brisao svoje postove ako već savetuješ da se ne čitaju?
Za filter, super, samo nisi dobro formulisao, jer se ovako čita da je to neko tvoje ubeđenje, a ne stav nekog sa tim iskustvom. I to za prostor je takođe razumno, samo opet formulacija "sigurno". Znači, ima ovde ljudi sa jako lošim sobama, malim, zdudanim, sa flutterima i ko zna koliko glasnim modusima. To sigurno nije upotrebljivo baš za normalna snimanja, složićeš se? I ja sam dosta snimao po ne tretiranim prostorima,i takođe back vokale dalje od mikrofona i sve mi je to prijalo. Samo ne uvek, i u svakom prostoru. Tako da, ponavljam, problem je u toj formulaciji tvojoj pređašnjoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |||||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ako se poznaje prostor, moze se raditi u njemu, koliko god da bio los, ali se ne moze raditi sve. Tu mora napraviti logican izbor izmedju onog sto moze i onoga sto bi hteo. Quote:
Tada je bolje uraditi ono sto se realno moze. Last edited by google; 17-08-2010 at 01:30 PM. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
|
![]() Quote:
Mozes uraditi ovako: odsviraj, snimi recimo 5-6 puta deonicu, obicno se jedanput odsvira dobro (da snimak odgovara), uz par gresaka, taj deo sto fali pozajmi sa neke druge trake koju si snimio i to je to. Od 2-3 trake napavis jednu koja valja. Sa vremenom ces skontati kako treba odsvirati da snimak "legne". Sto se tice solo, sto manje, to bolje. Najpametnije je iskomponovati nesto jednostavno i odsvirati korektno. Uvek se pamte jednostavna sola. To se sigurno moze izvesti. Ali ako nemas solidnu gitaru i opremu, bolje sto si odsutao. Sviras akusticnu gitaru? Last edited by Arthur; 17-08-2010 at 11:51 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
rekoh da ne sviram gitaru, već znam hvatat akorde i ritam, a imam gitare koje vise "za ukras". Nakon 10min svirke prsti mi odpado?e. Neću ja sad da se učim i navikavam svirat gitaru imam dosta posla oko klavijature, zvukova i slično...
A od gitara imam Ibanez Blazer custom made, ?to bih rekao da je ok, pa neku "poluakustičnu" Ibanez AEG8E-BK, jednu akustičnu no name i Epiphone neku al nju bi trebalo malo sredit počev?i od ?ica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
E sad se JA ne bih slozio sa ovim. Imao sam vise puta prilike da snimam pevace a narocito pevacice, koje kad krenu da dahcu i disu, mogu da ih uhvatim i mikrofonom iz rezije. Ne znam gde bi one mogle da se udalje da ne snimim disanje, jer je po snazi tu negde sa glasom ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#30 |
Superoperater
|
![]()
A narocito ako je koristila WINTERFRESH
![]() ![]() ![]() Na, dah je super, pogotovu za ovakve tipove pesama...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 18-08-2010 at 04:12 PM. Reason: fuckin dupli post :( |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gdje kupiti??? | zeleni | Kupujem/trazim | 0 | 14-06-2010 09:40 PM |
Emu 1212m, gde kupiti??? | Mitjovan | Computer Hardware | 3 | 13-02-2009 02:26 PM |
Gde kupiti E-mu x board 61? | moka | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 16-12-2008 03:40 PM |
Gde kupiti?? | zeljo07 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-11-2007 02:43 PM |
Gde kupiti megafon? | dr.Ru | Razno | 9 | 02-11-2007 03:57 PM |