|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Member
|
![]()
Da li zna tko mozda ako real time input - output signal ima vecu latenciju nego
samo kod record-anja? Znaci, tocnije kod ovog slucaja, latencija je veca jer signal ide "unutra & van" odmah? Ne znam kakvo je stanje sa USB 2.0 jer razmisljam o kupovini M-Audio Fast Track Ultra 8r koji ima takvu konekciju, a nikad nisam radio sa USB 2.0 pa me zanima, iako pise da je USB 2.0 is 480mbps prijenos nesiguran sam uvezi istodobnih 8 kanala in and out. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
8r je za tu lovu dobar izbor. ruDAW je takodje odlican izbor i u kombinaciji sa ovim interfejsom ce lepo raditi! Ja na Onyx 1640 koji ima FW 400 kartu, teram 16-in 2-out+nekolicinu vst-ova sa najvise 1ms latencije, sto je zanemarljivo...
USB 2.0 ima veci protok od FW 400...
![]() |
#23 | |
Member
|
![]() Quote:
i izvinite ako sam nekih par prije postova bio bezobrazan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Superoperater
|
![]()
Ako udjes u interfejz kanalom i istim izadjes napolje, dobices in+out latenciju, sem ako ne iskoristis "direct monitoring" opciju softvera koji ces koristiti. Nisam pazljivo procitao ceo post, pa ne znam za kakvu namenu ces koristiti taj interfejz (predpostavljam da hoces da trigerujes VST plugin), tako da u tom slucaju, latencija je in + out = latencija izlaza. Ako uspes staviti relativno mali bafer (64 sempla) dobices vremena zanemarljo mala...
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
jasno.
tenks! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Member
|
![]()
Evo me opet sa ovom temom.
Interface, 8 kanala u komp, procesiranje pluginovima, pa stereo out toncu na koncertu. Prakticki kao da imamo matricu. E, sad, gledam okolo te vst hostove, probavam ih, sve mi to nekako nesigurno, komplicirana sučelja, kao da treba jo? vremena da se sve to razvije, sto mozda i je jer jedino big, big, bendovi i to nekolicina rade ovako. Naravno sa 100 puta vise opreme nego ja... Uglavnom sto mi treba jest da izmedju pjesama prebacujem "session-e", to jest postavke svakog kanala. Tipa, prva pjesma, puno reverba na dobos i distorzija na indijanu, a druga pjesma obrnuto. Ne mogu izmedju svake pjesme klikati, a i da imamo covjeka da nam klika mislim da ne bi cijeli nastup bio tečan. Da li ima tko kakav prijedlog? Mozda mi ni ne treba vst host, mozda npr. da postavim sve ulaze i izlaze i efekte u nekom DAW-u, nekom program recorderu te sa MIDI-jem switcham pjesmu (session, scene) kada se "bubnjar obrise ručnikom od znoja, a vokal zahvali publici"... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Cek zar Cubase nema one Mixer Presets ? Nisam koristio to do sada,al' ako neko zna voleo bih da znam da l' to radi , kako sta..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() http://www.waveslive.com/html/multirack.aspx
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 28-01-2011 at 10:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Member
|
![]() Quote:
hmm...ja bih bas sve vst-ove koje imam za recording i efektivno, ne samo waves-ove. jer primarna namjena tih kanala koji idu unutra-van kroz pluginove je dodati cjelokupnom bendu efekte npr. izotope trash na dobo?, guitar rig na indijanu...pa druga pjesma nesto drugo negdje drugdje... inace record-am u audition-u 3 i kroz njega se isto moze to izvesti ali ne znam kako bih mogao mijenjati session-e na brzinu i bez buljenja u monitor. Keyboard shortcut ili MIDI komanda postoji samo za otvaranje session-a ali ne i za odabir kojega te samog open-iranja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Si probao ovo?
http://www.brainspawn.com/index.php?...d=44&Itemid=69 Program je napravljen bas za to sto tebi treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Live | OFF | Dejan Vučković | 13 | 02-02-2010 05:32 PM |
Lag vs Dan Mute - would LIVE for $$$ (live act) | Lag | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 07-01-2009 11:57 AM |
Live... | sasa.ivkovic | Predlozi i sugestije | 15 | 01-11-2006 11:21 PM |
Live 5 | Altek | Audio Software | 3 | 24-07-2005 01:24 PM |
POD XT Live | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 29-03-2005 03:14 AM |