Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-07-2010, 12:16 PM   #21
kejkz
banned

Default Re: Popis otkrivenih bugova

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Možemo onda staviti naslov Popis POTEŠKOĆA u radu sa softwarima...
Dakle, bug ili ne... nebitno.

I ne. Meni niti jedan drugi kompresor to ne radi, osim ovog UADovog, dakle teorija ti ne stoji.
Ovako, posto nista ne pricam napamet, tako je i sa ovime. Kasnjenje koje izazivaju limiteri, kompresori, ili bilo koji drugi plag je cinjenica, a ne bilo kakva moja teorija. Lako se da proveriti koliko je kasnjenje i da li ce izazvati probleme ako se preko menija Devices Plugin information komandom izbaci listing svih plugova na sistemu, pored cega stoje podaci o njima, a jedan je i koliko je stvarno kasnjenje koje taj plag izaziva, a kolona se zove latency. Pored tog master limitera verovatno stoji i cetvorocifren broj, mada bi vec i trocifren bio dovoljan da onemoguci sviranje u realnom vremenu. Zahvaljujuci PDC-u (Plugin Delay Compensation-u) omoguceno je da se ne izgubi sinhronizacija izmedju svih plagova na sistemu. No, ona ce jos drasticnije uticati na kasnjenje. Zato sam i naveo da je jos bolje resenje koristiti datu komandu za realtime sviranje, jer ona ugasi sve plagove koji prave makar i minimalno kasnjenje.

Medjutim, koliko vidim, u Nuendu 4 ta komanda ne postoji po defaultu na glavnom ekranu, postoji u cubase-u, zato je verovatno retko ko i koristi. No, prilicno sam siguran da postoji, negde u menijima ili se moze dodati u glavni toolbar.

Pozdrav

Last edited by kejkz; 14-07-2010 at 12:23 PM.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2010, 03:33 AM   #22
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Cubase 5 - Povremeno mi se desava da se master fader sam od sebe spusti skroz dole ili ti na minus beskonacno, bez da sam ga dirao, a pri tom se sve cuje kao da je na nuli, odnosno na default-u...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2010, 12:54 PM   #23
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Ovako, posto nista ne pricam napamet, tako je i sa ovime. Kasnjenje koje izazivaju limiteri, kompresori, ili bilo koji drugi plag je cinjenica, a ne bilo kakva moja teorija. Lako se da proveriti koliko je kasnjenje i da li ce izazvati probleme ako se preko menija Devices Plugin information komandom izbaci listing svih plugova na sistemu, pored cega stoje podaci o njima, a jedan je i koliko je stvarno kasnjenje koje taj plag izaziva, a kolona se zove latency. Pored tog master limitera verovatno stoji i cetvorocifren broj, mada bi vec i trocifren bio dovoljan da onemoguci sviranje u realnom vremenu. Zahvaljujuci PDC-u (Plugin Delay Compensation-u) omoguceno je da se ne izgubi sinhronizacija izmedju svih plagova na sistemu. No, ona ce jos drasticnije uticati na kasnjenje. Zato sam i naveo da je jos bolje resenje koristiti datu komandu za realtime sviranje, jer ona ugasi sve plagove koji prave makar i minimalno kasnjenje.

Medjutim, koliko vidim, u Nuendu 4 ta komanda ne postoji po defaultu na glavnom ekranu, postoji u cubase-u, zato je verovatno retko ko i koristi. No, prilicno sam siguran da postoji, negde u menijima ili se moze dodati u glavni toolbar.

Pozdrav
Ok. Thanks. Provjerit ću sve to i probat tako rje?iti.
No, stvarno, meni ni jedan drugi kompresor ne stvara takve probleme osim UAD-ovog. Zato radije i koristim druge, sve dok ne zavr?im s midi fazom rada.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2010, 03:04 PM   #24
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

A evo i jednog BUGa od mene zbog koga MRZIM UAD!

UAD + WIN 7 64bit + Cubendo = CPU ludilo
Kad otvorim cpanel UADa vidim da ona linija koja predstavlja procenat zauzetosti CPUa divlja kao blesava, sam projekat naravno ne radi kao da je CPU 100% pun i sve poludi. Isti taj windows 7, isti UAD, ali ovog puta Reaper i sve radi... ?!

Last edited by psionic; 15-07-2010 at 03:06 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2010, 03:10 PM   #25
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
to je klasika..

evo meni je sx5 odjednom odluchio da ne prima massive

chim se digne, cubase se gasi i zablokira mi audio driver..

i ako je prazan projekat..

prekjuche je radilo.. :/ otprilike.. pet dana nisam bio na kompu, niko ga nije palio ni dirao.. od jednom ne radi.. poslednji put je radio

i tako neke kombinacije plugova rushe.. neke jednostavno nece da digne

ludnica
Heatman:

Odesh na "\Users\[Korisnik]\AppData\Local\Native Instruments\Massive" u Windows 7 ili Vista, ili ne znam, mislim u "\Documents and Settings\[Korisnik]\Local Settings\Application Data\Native Instruments\Massive" u WinXP i obrises "NIMassiveDataBase_ul". Kad sledeci put startujes massive on ce ponovo izgraditi svoj database. Radice kao sat - desilo mi se to par puta iz nekog razloga mu db poludi. Nisam mogao da otvorim projekat u kome sam koristio massive

Naravno moras ukljuciti hidden files da bi video ove foldere...

Last edited by psionic; 15-07-2010 at 03:12 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2010, 03:37 PM   #26
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

takođe - win7 64bit + FF800 + UAD = ASIO overload i na skoro praznom projektu. Ako disablujem UAD, sve radi ok. Zvuk secka čak i kad radim vizuelni zoom in zoom out
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2010, 10:11 PM   #27
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Heatman:

Odesh na "\Users\[Korisnik]\AppData\Local\Native Instruments\Massive" u Windows 7 ili Vista, ili ne znam, mislim u "\Documents and Settings\[Korisnik]\Local Settings\Application Data\Native Instruments\Massive" u WinXP i obrises "NIMassiveDataBase_ul". Kad sledeci put startujes massive on ce ponovo izgraditi svoj database. Radice kao sat - desilo mi se to par puta iz nekog razloga mu db poludi. Nisam mogao da otvorim projekat u kome sam koristio massive

Naravno moras ukljuciti hidden files da bi video ove foldere...
hvala puno!
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2012, 08:15 PM   #28
kotmolot
Junior Member

kotmolot's Avatar

Nuendo 4 (32 bit), Win7 64 bit:

1) Na raznim masinama i u raznim verzijama, kada se levo dugme misa duze vreme drzi na nekom dugmetu/fejderu dok se podesava, nestane tona i jedino pomaze da se minimizuje prozor i ponovo podigne. Ne krene to odmah po instalaciji nego kasnije. Na masini nista net, nista kodeci.

2) Gate (ugradjeni, pod Dynamics) ponekad zeza - nekad samo on, nekad ceo Nuendo kada je aktiviran. Nesto slicno i sa njihovim kompresorom.

3) Ponekad pri dizanju projekta u kojem je Ampeg (IK Multimedia), kanal se ne cuje dok se ne deaktivira plug-in ili dok se ponovo ne ucita. Isto ali redje sa Drumagog-om. Ta dva sam primetio jer sam u istom projektu sredjivao bass i zamenjivao lose snimljeni bas bubanj i dobos. Nije se desavalo istovremeno.

4) Linkovanim kanalima u mikseru nece bas uvek da idu oba fejdera kada se pomera jedan od njih. Svejedno da li su oba selektovana ili ne.
kotmolot is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2012, 09:22 PM   #29
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

e pa reko i ja nesto da dodam cubase 5 32bit na svakih 4meseca restartuje se prozor koji sluzi za zadavanje destinacije iz kojih vuce vst plug...par ljudi se vec zalilo na to kao cubase ucutava sav plug kao da je prvi put startovan..
Pa zatim ableton midi kontrole na m-audio oxigen 49 zadam 3knoba za albino pa jos tri za tera komplexer pa jos 3 za nexus pa jos tri za dark nebulu pa jos 3 za poly anu i ableton izbacuje kao gresku .svi ti sinthovi rade ako se nekace kontrole,ovo je necuveno pa ovaj program sigurno mora da moze ovakav proces da izgura(svo vreme sam vodio racuna o procesima nije zabagovo pc)
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 20-12-2012, 08:24 PM   #30
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Meni neće da izlazi 'preview' zvuk kada uđem u audio trak (Cub 5) dok isprobavam project audio alate ili isto to sa project VST alatima. Radi sa 1212m na jednom compu, ali ne i sa PreSonus na lap-u? ??? Sva?ta sam radio ; pa i deinstalaciju i ponovnu instalaciju. D?aba.
alfom is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules