Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-02-2010, 05:38 PM   #21
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: kome uopste trebaju gitaristi !!

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
O.K.
O.K.
O.K.
...
Nisi me ubjedio

Ma nisam te ni ubjeđivao, ima bitnijih stvari nego da se svađamo oko ovakvih... tko voli, neka izvoli... ako ti je gu?t, radi ?to i kako hoće?... na kraju krajeva sve to radi? zbog vlastitog zadovoljstva pretpostavljam...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 06:38 PM   #22
google
Banned

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Ovisi... prvo o tome tko slu?a sve to.

Prosječnom slu?atelju ovo na ovom youtube videu i prava gitara, zvuči isto...
Slazem se. Ali meni ne zvuci ni blizu. Napisam sam arpegio u jednom aranzmanu i upisao. Sve tacno.

Posle je sve to isto odsvirano na Creative Live, gitara direkt u komp, cubase 1 ili 2. Snimak je puckao, klipova i zujao, ali je bolje zvucalo od najboljeg vst instrumenta.

Kada slusas, cak i ne lice ta dva fajla, iako su svi tonovi isti, isti tempo, tonalitet.
google is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 07:13 PM   #23
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Slazem se. Ali meni ne zvuci ni blizu. Napisam sam arpegio u jednom aranzmanu i upisao. Sve tacno.

Posle je sve to isto odsvirano na Creative Live, gitara direkt u komp, cubase 1 ili 2. Snimak je puckao, klipova i zujao, ali je bolje zvucalo od najboljeg vst instrumenta.

Kada slusas, cak i ne lice ta dva fajla, iako su svi tonovi isti, isti tempo, tonalitet.
O tome napisah i sam.
Čak kada su u pitanju ne samplovi, nego i gotovi snimci!
Nema ?anse da se membrana mica, zvučnika, plastika, digit ili već ?ta, poredi sa onim ?to ljudsko uho čuje 'u ?ivo'. A kamo li da sa npr. 'logici' gitare nekompatibilnim klavijaturama (pa da je u njih ubačeno ne znam ?ta) proizvede gitara. Bar za sada je tako.
Isto tako koječime filtrirani samlovi, snimci, ...
Kada nauka razluči koliko treba parametara da bi se definitivno prevarilo ljudsko uho (mozak), mo?da ?ta i bude. Za sada imam utisak da bi nekakav računar sa potrebnim softovima, koji bi to mogao, bio velik kao pola moje čar?ije.
Mo?emo samo pričati o tome da li mi se ne?to umjetno sviđa ili ne : kao i plastično cvijeće : lijepo izgleda ali - ne miri?e.
Sve ostalo je borba za hiperprodukciju ili zaradu. A to ba? da je ikada donijelo ?ta dobro - nije.
Dodu?e, svaka roba ima svog kupca.
Zato jo? uvijek prolazi TF .
alfom is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 07:13 PM   #24
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Bez živih instrumenata, vokala, i sl. nema muzike. Industrija je dovoljno moćna da poizmišlja sve i sva i klepetanje inzkvantiziranog kvazi bubnja i ostalih 'instrumenata' nazove muzičkim pravcem.
Samo mi nije jasno koja je industrija izmislila ove indijance sto zapevaju i vrte te turske melodije i slichna sranja??? I to je kao muzika??? Nije mi jasno zasto ste svi "vi" (folk, melos i slichni) uvek isprovocirani svime sto nije "odsvirano" i "otpevano". Muka mi je vise od te priche. Evoluirajte vishe ljudi
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 11:30 PM   #25
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
O tome napisah i sam.
Nema šanse da se membrana mica, zvučnika, plastika, digit ili već šta, poredi sa onim što ljudsko uho čuje 'u živo'. A kamo li da sa npr. 'logici' gitare nekompatibilnim klavijaturama (pa da je u njih ubačeno ne znam šta) proizvede gitara. Bar za sada je tako.
Kada nauka razluči koliko treba parametara da bi se definitivno prevarilo ljudsko uho (mozak), možda šta i bude. Za sada imam utisak da bi nekakav računar sa potrebnim softovima, koji bi to mogao, bio velik kao pola moje čaršije.
Možemo samo pričati o tome da li mi se nešto umjetno sviđa ili ne : kao i plastično cvijeće : lijepo izgleda ali - ne miriše.
Sve ostalo je borba za hiperprodukciju ili zaradu. A to baš da je ikada donijelo šta dobro - nije.
Doduše, svaka roba ima svog kupca.
Zato još uvijek prolazi TF .

Znaš kako, tvoja priča malo ide u jednu krajnost...Na kraju će ispasti da ništa nije dobro, niti ima bilo kakve prave vrijednosti osim muzika koja se izvodi živo i to isključivo na akustičnim instrumentima i vokalno! Bacimo onda i tu električnu gitaru u smeće - jer, jako je diskutabilna i njena "prirodnost" pogotovo kad prođe kroz distorziju ili procesor...ode ti priroda...sa dovoljno jakim ozvučenjem - ta gitara će biti glasnija od simfonijskog orkestra...'bem ti ja tu "prirodu"...bacimo onda električni bas, bacimo sve klavijature i sintisajzere...mikrofone... snimanje....ništa od toga nije prirodno! Ama baš ništa! Muzika bi onda trebala da involuira na taj nivo kada se izvodila isključivo uživo i na akustičnim instumentima....Ne mogu se složiti sa tobom!...Bacimo onda automobile i vratimo se konjima...ugasimo struju i vratimo se svijećama...postanimo amiši Ja ću se definitvno složiti sa tobom iz jednog određnog filozofskog ugla da tehnologija ne utiče dobro na određene vrijednosti i da se neke vještine razvitkom tehnologije gube...Međutim, treba imati mjeru i postaviti stvari realnije....znamo dobro da je džez u svojim nastancima za tadašnje ljubitelje klasične muzike bio nešto ljigavo i prostačko do zla boga...eto taj džez je sad i sam klasika...znamo dobro , da je sličnima kao ti smetala i pojava električne gitare i klavira...Sjećam se da jedan pijanista (zaboravih mu ime) nije htio da svira sa Milesom Davisom na Rhodesu , jer mu je ta elekrična sprava bila , malo je reći, odvratna...A, Rhodes sad postade kultni instrument i sad kao isti taj rhodes predstavlja neku "prirodnost"...bla bla...Predpostavljam da će jednom u budućnosti biti rasprave tipa " da li ikad HMVsti874 mogu da zvuče kao stari VSTi-jevi....Onda će neki nostalgičari da pričaju o tome kako ništa ne može da bude masno ili prirodno kao stari dobri VSTi, onda će neki klinac da dođe i da tvrdi da on sa svojim supersoničnim HMVSTi874 može sve puno bolje nego što to može na matorom, analognom , VSTi

Vrijeme ide i stvari se mijenjaju...sve ima dobre i loše strane...sve je manje vrhunskih svirača...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 11:31 PM   #26
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
O tome napisah i sam.
Nema šanse da se membrana mica, zvučnika, plastika, digit ili već šta, poredi sa onim što ljudsko uho čuje 'u živo'. A kamo li da sa npr. 'logici' gitare nekompatibilnim klavijaturama (pa da je u njih ubačeno ne znam šta) proizvede gitara. Bar za sada je tako.
Kada nauka razluči koliko treba parametara da bi se definitivno prevarilo ljudsko uho (mozak), možda šta i bude. Za sada imam utisak da bi nekakav računar sa potrebnim softovima, koji bi to mogao, bio velik kao pola moje čaršije.
Možemo samo pričati o tome da li mi se nešto umjetno sviđa ili ne : kao i plastično cvijeće : lijepo izgleda ali - ne miriše.
Sve ostalo je borba za hiperprodukciju ili zaradu. A to baš da je ikada donijelo šta dobro - nije.
Doduše, svaka roba ima svog kupca.
Zato još uvijek prolazi TF .

Znaš kako, tvoja priča malo ide u jednu krajnost...Na kraju će ispasti da ništa nije dobro, niti ima bilo kakve prave vrijednosti osim muzika koja se izvodi živo i to isključivo na akustičnim instrumentima i vokalno! Bacimo onda i tu električnu gitaru u smeće - jer, jako je diskutabilna i njena "prirodnost" pogotovo kad prođe kroz distorziju ili procesor...ode ti priroda...sa dovoljno jakim ozvučenjem - ta gitara će biti glasnija od simfonijskog orkestra...'bem ti ja tu "prirodu"...bacimo onda električni bas, bacimo sve klavijature i sintisajzere...mikrofone... snimanje....ništa od toga nije prirodno! Ama baš ništa! Muzika bi onda trebala da involuira na taj nivo kada se izvodila isključivo uživo i na akustičnim instumentima....Ne mogu se složiti sa tobom!...Bacimo onda automobile i vratimo se konjima...ugasimo struju i vratimo se svijećama...postanimo amiši Ja ću se definitvno složiti sa tobom iz jednog određnog filozofskog ugla da tehnologija ne utiče dobro na određene vrijednosti i da se neke vještine razvitkom tehnologije gube...Međutim, treba imati mjeru i postaviti stvari realnije....znamo dobro da je džez u svojim nastancima za tadašnje ljubitelje klasične muzike bio nešto ljigavo i prostačko do zla boga...eto taj džez je sad i sam klasika...znamo dobro , da je sličnima kao ti smetala i pojava električne gitare i klavira...Sjećam se da jedan pijanista (zaboravih mu ime) nije htio da svira sa Milesom Davisom na Rhodesu , jer mu je ta elekrična sprava bila , malo je reći, odvratna...A, Rhodes sad postade kultni instrument i sad kao isti taj rhodes predstavlja neku "prirodnost"...bla bla...Predpostavljam da će jednom u budućnosti biti rasprave tipa " da li ikad HMVsti874 mogu da zvuče kao stari VSTi-jevi....Onda će neki nostalgičari da pričaju o tome kako ništa ne može da bude masno ili prirodno kao stari dobri VSTi, onda će neki klinac da dođe i da tvrdi da on sa svojim supersoničnim HMVSTi874 može sve puno bolje nego što to može na matorom, analognom , VSTi

Vrijeme ide i stvari se mijenjaju...sve ima dobre i loše strane...sve je manje vrhunskih svirača...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2010, 11:54 PM   #27
google
Banned

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Samo mi nije jasno koja je industrija izmislila ove indijance sto zapevaju i vrte te turske melodije i slichna sranja??? I to je kao muzika??? Nije mi jasno zasto ste svi "vi" (folk, melos i slichni) uvek isprovocirani svime sto nije "odsvirano" i "otpevano". Muka mi je vise od te priche. Evoluirajte vishe ljudi
Uopste niti slusam folk, niti me to interesuje. Niti sam isprovociran. Jednostavno, meni to ne zvuci. I sada cu morati pod stare dane da sviram.

Jedino sto je gore od turbo folka, to je rep, tehno i tsl. Kada cujem tri deteta koji prosipaju mudrost & mlataruju rukama, podidje me jeza. Isto tako se jezim od raznih dj. i alternative...

Sta sve ljudi nece izmisliti, samo da ne bi morali da sviraju.
google is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 09:03 AM   #28
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Uopste niti slusam folk, niti me to interesuje. Niti sam isprovociran. Jednostavno, meni to ne zvuci. I sada cu morati pod stare dane da sviram.

pa nista...ti lepo sviraj , po stare dane...sto i sam kazes...a i Alfom, isto..neka i on svira svoje gitare i svima dobro!!

Posto (verovatno) obojica svirate iz hobija, to nece nikome smetati,.. mislim...nema vas na radiju i TV-u pa nece nikoga uzbudjivati ili nervirati i svima mirna i cista glava!!)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 10:52 AM   #29
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Predpostavljam da će jednom u budućnosti biti rasprave tipa " da li ikad HMVsti874 mogu da zvuče kao stari VSTi-jevi....Onda će neki nostalgičari da pričaju o tome kako ni?ta ne mo?e da bude masno ili prirodno kao stari dobri VSTi, onda će neki klinac da dođe i da tvrdi da on sa svojim supersoničnim HMVSTi874 mo?e sve puno bolje nego ?to to mo?e na matorom, analognom , VSTi
Super teorija, a tak ce vjerovatno i biti...
Treba vremena da se razvije sposobnost sviranja nekog instrumenta, siguran sam da ima odredjeni broj instrumenata na kojima jos nije razvijen sviralacki potencijal...Pa i u ITB industriji se sve vise paznje polaze na interfejs, vst instrumenata ima brdo, i to stvarno dobrih, sad treba razvijati sisteme kako da se ti instrumenti sto bolje kontroliraju u muzikalnom i prirodnom smislu, tj. sviraju...

Sto se tice emulacija stvarni instrument uvijek zvuci bolje! S druge strane ako nekom hitno treba neki instrument koji nije u prvom planu naravno da ce koristit emulaciju i ustedjet si vrijeme i pare...

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Vrijeme ide i stvari se mijenjaju...sve ima dobre i lo?e strane...sve je manje vrhunskih svirača...
S tim se ne bi slozio...ima sve vise super sviraca, sam sto im se na zalost ne pridaje tako velika paznja pa mnogi ostanu i u sjeni...

Evo i zanimljive pricice o tome:
http://www.stumbleupon.com/su/7ngfVl...t-in-metro.php
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2010, 11:44 AM   #30
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

postoji i vidoja.. http://www.youtube.com/watch?v=WC9IvjrgZ7I
MHz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules