|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]() Ma nisam te ni ubjeđivao, ima bitnijih stvari nego da se svađamo oko ovakvih... tko voli, neka izvoli... ako ti je gu?t, radi ?to i kako hoće?... na kraju krajeva sve to radi? zbog vlastitog zadovoljstva pretpostavljam... ![]()
![]() |
#22 | |
Banned
|
![]() Quote:
Posle je sve to isto odsvirano na Creative Live, gitara direkt u komp, cubase 1 ili 2. Snimak je puckao, klipova i zujao, ali je bolje zvucalo od najboljeg vst instrumenta. Kada slusas, cak i ne lice ta dva fajla, iako su svi tonovi isti, isti tempo, tonalitet. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Čak kada su u pitanju ne samplovi, nego i gotovi snimci! Nema ?anse da se membrana mica, zvučnika, plastika, digit ili već ?ta, poredi sa onim ?to ljudsko uho čuje 'u ?ivo'. A kamo li da sa npr. 'logici' gitare nekompatibilnim klavijaturama (pa da je u njih ubačeno ne znam ?ta) proizvede gitara. Bar za sada je tako. Isto tako koječime filtrirani samlovi, snimci, ... Kada nauka razluči koliko treba parametara da bi se definitivno prevarilo ljudsko uho (mozak), mo?da ?ta i bude. Za sada imam utisak da bi nekakav računar sa potrebnim softovima, koji bi to mogao, bio velik kao pola moje čar?ije. Mo?emo samo pričati o tome da li mi se ne?to umjetno sviđa ili ne : kao i plastično cvijeće : lijepo izgleda ali - ne miri?e. Sve ostalo je borba za hiperprodukciju ili zaradu. A to ba? da je ikada donijelo ?ta dobro - nije. Dodu?e, svaka roba ima svog kupca. Zato jo? uvijek prolazi TF ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Banned
|
![]() Quote:
Znaš kako, tvoja priča malo ide u jednu krajnost...Na kraju će ispasti da ništa nije dobro, niti ima bilo kakve prave vrijednosti osim muzika koja se izvodi živo i to isključivo na akustičnim instrumentima i vokalno! Bacimo onda i tu električnu gitaru u smeće - jer, jako je diskutabilna i njena "prirodnost" pogotovo kad prođe kroz distorziju ili procesor...ode ti priroda...sa dovoljno jakim ozvučenjem - ta gitara će biti glasnija od simfonijskog orkestra...'bem ti ja tu "prirodu"...bacimo onda električni bas, bacimo sve klavijature i sintisajzere...mikrofone... snimanje....ništa od toga nije prirodno! Ama baš ništa! Muzika bi onda trebala da involuira na taj nivo kada se izvodila isključivo uživo i na akustičnim instumentima....Ne mogu se složiti sa tobom!...Bacimo onda automobile i vratimo se konjima...ugasimo struju i vratimo se svijećama...postanimo amiši ![]() ![]() Vrijeme ide i stvari se mijenjaju...sve ima dobre i loše strane...sve je manje vrhunskih svirača... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
|
![]() Quote:
Znaš kako, tvoja priča malo ide u jednu krajnost...Na kraju će ispasti da ništa nije dobro, niti ima bilo kakve prave vrijednosti osim muzika koja se izvodi živo i to isključivo na akustičnim instrumentima i vokalno! Bacimo onda i tu električnu gitaru u smeće - jer, jako je diskutabilna i njena "prirodnost" pogotovo kad prođe kroz distorziju ili procesor...ode ti priroda...sa dovoljno jakim ozvučenjem - ta gitara će biti glasnija od simfonijskog orkestra...'bem ti ja tu "prirodu"...bacimo onda električni bas, bacimo sve klavijature i sintisajzere...mikrofone... snimanje....ništa od toga nije prirodno! Ama baš ništa! Muzika bi onda trebala da involuira na taj nivo kada se izvodila isključivo uživo i na akustičnim instumentima....Ne mogu se složiti sa tobom!...Bacimo onda automobile i vratimo se konjima...ugasimo struju i vratimo se svijećama...postanimo amiši ![]() ![]() Vrijeme ide i stvari se mijenjaju...sve ima dobre i loše strane...sve je manje vrhunskih svirača... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Banned
|
![]() Quote:
Jedino sto je gore od turbo folka, to je rep, tehno i tsl. Kada cujem tri deteta koji prosipaju mudrost & mlataruju rukama, podidje me jeza. Isto tako se jezim od raznih dj. i alternative... ![]() Sta sve ljudi nece izmisliti, samo da ne bi morali da sviraju. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
pa nista...ti lepo sviraj , po stare dane...sto i sam kazes...a i Alfom, isto..neka i on svira svoje gitare i svima dobro!! Posto (verovatno) obojica svirate iz hobija, to nece nikome smetati,.. mislim...nema vas na radiju i TV-u pa nece nikoga uzbudjivati ili nervirati i svima mirna i cista glava!!) ![]()
![]() |
![]() |
#29 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Treba vremena da se razvije sposobnost sviranja nekog instrumenta, siguran sam da ima odredjeni broj instrumenata na kojima jos nije razvijen sviralacki potencijal...Pa i u ITB industriji se sve vise paznje polaze na interfejs, vst instrumenata ima brdo, i to stvarno dobrih, sad treba razvijati sisteme kako da se ti instrumenti sto bolje kontroliraju u muzikalnom i prirodnom smislu, tj. sviraju... Sto se tice emulacija stvarni instrument uvijek zvuci bolje! S druge strane ako nekom hitno treba neki instrument koji nije u prvom planu naravno da ce koristit emulaciju i ustedjet si vrijeme i pare... Quote:
Evo i zanimljive pricice o tome: http://www.stumbleupon.com/su/7ngfVl...t-in-metro.php |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
postoji i vidoja.. http://www.youtube.com/watch?v=WC9IvjrgZ7I
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kome treba bubnjar? | mandrak | Pricaonica | 1 | 13-05-2009 10:03 AM |
Jel to uopste moguce? | Rhino | Computer Hardware | 6 | 08-03-2008 09:08 PM |
Trebaju mi semplovi...... | OFF | Audio Software | 1 | 02-10-2005 11:28 PM |
gitaristi.... | P4tULjAk^GTR | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 17 | 07-04-2005 11:47 PM |