|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Klavijatura mi je potrebna kako za live, tako i za studio, odnosno aranzmane..Kada radim live, radim sa jos dvojicom gitarista (pop, jazz, funk..) pa su mi svakako potrebni dobri groov-ovi, kako solo bubnjevi, tako i dodate bas ili sint linije, tj. PRATNJA...(naravno ne sa klavijature-Aranzera).. Zbog toga sam i pitao u vezi sa semlovima, jer sam od Fantoma dobio samo par fabrickih preseta, odnosno kombinacija...
A sto se tice studija, klaviri, rodhes i ostalo, mogu da prodju...a semplove cu naravno vuci sa kompa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Dakle ponovo, nikada necu da shvatim zasto neko od masine za pranje vesa ocekuje da ga preveze na posao, a usput mu i skuva rucak?
Kakvi semplovi, kakvo konvertovanje u SVD i tako dalje? Fantomi su ROMPLERI, i SINTOVI, i zasto od njega traziti ono u cemu nije najbolji? Lepo neko rece, kupis sempler, ili koristis Notebook (kod nas pogresno poznat kao Lap Top, koji ne postoji vec 20 godina) u principu, ne treba koristiti alat za posao kome nije namenjen, samo ce se generisati problemi...
![]() |
#23 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
To sto si ti zamislio mi je sada malo vec pojasnilo situaciju, iako mi je i dalje nejasno zasto to radis na klavijaturi koja nije predvidjena za to., ali to je tvoje... Kada bih ja to pokusavao, sigurno je da bih radio u Song modu, tj. sekvenceru. Poredjao pesme po imenu i pozivao ih po potrebi sa unapred uradjenim ritmom, loopovima, bojama... tu imas zilion kombinacija kako to da uradis (preko sysex-a i padova) a tvoje je da nadjes onu koja ti najvise odgovara... napravis tako da pesma ide, tj. beat i bas a ti na padovima biras boje za sviranje, npr. Ne znam drugacije da ti pomognem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Pitanje za Zmaja
Na padovima su mi postavljeni drum rtmovi...i npr. aktiviran mi je jedan od tastera-pad-ova,znaci tece jedan ritam...kada aktiviram drugi pad ukljucuje se neka druga varijacija ritma...U fabrickim ritmovima ona se ukljucuje u sync-u, sto znaci da ako pritisnem neki od pad-ova malo pre ili kasnije, klavijatura ce napraviti da to bude u sinku sa prethodnim padom-ritmom (kao na aranzeru), medjutim kada ja pravim neki beat, to nije slucaj...kada ukljucim drugi pad, ritam krece od pocetka, kada sam ga i aktivirao..znaci nije u sync-u..sto ce mi praviti probleme na live-u...Sta da podesim, da i moji beat-ovi budu u sync-u, prilikom promene pad-ova??? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Korg M3 ili Fantom G | dacko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 31 | 13-10-2010 04:14 PM |
Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 05:54 AM |