Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-11-2009, 09:47 AM   #21
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: Fantom X8 ili Korg Extrim 88

Klavijatura mi je potrebna kako za live, tako i za studio, odnosno aranzmane..Kada radim live, radim sa jos dvojicom gitarista (pop, jazz, funk..) pa su mi svakako potrebni dobri groov-ovi, kako solo bubnjevi, tako i dodate bas ili sint linije, tj. PRATNJA...(naravno ne sa klavijature-Aranzera).. Zbog toga sam i pitao u vezi sa semlovima, jer sam od Fantoma dobio samo par fabrickih preseta, odnosno kombinacija...
A sto se tice studija, klaviri, rodhes i ostalo, mogu da prodju...a semplove cu naravno vuci sa kompa...
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 27-11-2009, 10:08 AM   #22
slowstar
Pro Member

Dakle ponovo, nikada necu da shvatim zasto neko od masine za pranje vesa ocekuje da ga preveze na posao, a usput mu i skuva rucak?
Kakvi semplovi, kakvo konvertovanje u SVD i tako dalje?
Fantomi su ROMPLERI, i SINTOVI, i zasto od njega traziti ono u cemu nije najbolji?
Lepo neko rece, kupis sempler, ili koristis Notebook (kod nas pogresno poznat kao Lap Top, koji ne postoji vec 20 godina) u principu, ne treba koristiti alat za posao kome nije namenjen, samo ce se generisati problemi...
Old 28-11-2009, 08:13 PM   #23
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

To sto si ti zamislio mi je sada malo vec pojasnilo situaciju, iako mi je i dalje nejasno zasto to radis na klavijaturi koja nije predvidjena za to., ali to je tvoje... Kada bih ja to pokusavao, sigurno je da bih radio u Song modu, tj. sekvenceru. Poredjao pesme po imenu i pozivao ih po potrebi sa unapred uradjenim ritmom, loopovima, bojama... tu imas zilion kombinacija kako to da uradis (preko sysex-a i padova) a tvoje je da nadjes onu koja ti najvise odgovara... napravis tako da pesma ide, tj. beat i bas a ti na padovima biras boje za sviranje, npr. Ne znam drugacije da ti pomognem...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2009, 10:02 AM   #24
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Pitanje za Zmaja

Na padovima su mi postavljeni drum rtmovi...i npr. aktiviran mi je jedan od tastera-pad-ova,znaci tece jedan ritam...kada aktiviram drugi pad ukljucuje se neka druga varijacija ritma...U fabrickim ritmovima ona se ukljucuje u sync-u, sto znaci da ako pritisnem neki od pad-ova malo pre ili kasnije, klavijatura ce napraviti da to bude u sinku sa prethodnim padom-ritmom (kao na aranzeru), medjutim kada ja pravim neki beat, to nije slucaj...kada ukljucim drugi pad, ritam krece od pocetka, kada sam ga i aktivirao..znaci nije u sync-u..sto ce mi praviti probleme na live-u...Sta da podesim, da i moji beat-ovi budu u sync-u, prilikom promene pad-ova???
Nemania is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules