Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2009, 09:12 AM   #21
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Default Re: sempleri

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
baci pogled i na ebay.de mozda ga nadjes rabljenog jeftinije..
nazalost, kod nas ne radi payPal, a eBay samo prima preko njega

ja skoro bidovao neke neverovatne stvari i kad sam skontao da ne moze, nisam mogao da verujem

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2009, 01:50 AM   #22
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
nazalost, kod nas ne radi payPal, a eBay samo prima preko njega

ja skoro bidovao neke neverovatne stvari i kad sam skontao da ne moze, nisam mogao da verujem
to nije bas tocno. vecinu toga sto sam kupio na njem ebayu sam slao lovu preko bank direkt (swift). neki primaju samo paypal, ali vecina svaba oce i bank direkt. ili samo bank direkt. pogledas pri dnu stranicu , uvijek pise..

a cak i ako ne pise da prima tako, posaljes mu pitanje i pitas jel oce. .. on nista ne gubi. cak mu je i bolje.

primjer2: koliko sam puta naso sprave koje je tip htio samo slat unutar njemacke... pito ga za hrv/slo... i ovaj reko moze.. ko pita ne skita

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2009, 01:27 PM   #23
beatanga
Junior Member

pozdrav ljudi

nov sam ovde, pa reko da se oglasim u prvoj zanimljivoj temi.

kafadama, da li uzimao u obzir korg KP3? u kombinaciji sa laptopom moze lepo da ispadne jer moze da bude i kontroler, a koristis ga kao sempler i efektor. ja sam u bendu koji gaji crossover zvuk i u kombinaciji sa gramofonom za skrec, kaoss pad mi je otvorio novu dimenziju.

pogledaj malo po jutjubu kako zvuci i izgleda. ako ti je to bitno, koristi ga sid iz slipknota, a mislim da je na ovoj povratnickoj turneji i u setupu dj lethal-a iz limp bizkita.
beatanga is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2009, 01:05 PM   #24
kafadama
Junior Member

e pozdrav i tebi bitango! uzeo sam vec mpd24 zadovoljan sam skroz, samo koje biste mi programe preporucili za live korishcenje sa shto vishe mogucnosti da postavim 16 semplova na 16 pedova i da mogu da zadam komande i ostalim potencijomentrima da rade svoje stvari, ekvilajzer,volume i ostalo...

bitango mislim da znam o chemu prichas, jel to onaj pad sho prstom pravish chuda? ovu dvojicu dj-eva pratim i kontam da je to to...

gde si chuo sha ce lethal koristiti na povratnichkoj turneji???!!?

netemsko pitanje:
u kom si ti bendu? poshto mi je nik beatanga poznat jako, vishe likova ga koristi...
kafadama is offline   Reply With Quote
Old 24-04-2009, 05:25 PM   #25
kafadama
Junior Member

e sha mi je sve potrebno, koja karta i to, da mi bude manji lejtensi? tj da ga nema...
Old 25-04-2009, 01:14 AM   #26
geckonium
Member

geckonium's Avatar

Quote:
Originally Posted by beatanga View Post
pozdrav ljudi

nov sam ovde, pa reko da se oglasim u prvoj zanimljivoj temi.

kafadama, da li uzimao u obzir korg KP3? u kombinaciji sa laptopom moze lepo da ispadne jer moze da bude i kontroler, a koristis ga kao sempler i efektor. ja sam u bendu koji gaji crossover zvuk i u kombinaciji sa gramofonom za skrec, kaoss pad mi je otvorio novu dimenziju.

pogledaj malo po jutjubu kako zvuci i izgleda. ako ti je to bitno, koristi ga sid iz slipknota, a mislim da je na ovoj povratnickoj turneji i u setupu dj lethal-a iz limp bizkita.
ja radim sa 2 komada kp3 i odlichna je sprava pogotovo sa efektima...
pa kombinujem sempling clarineta / klavijatura / mc-a / beatova...

do jaja je za sempling live i instrumenata ali ako hocesh da loadujesh sample sa kartice smorish se zeshce... xD

e da sam akai na vreme uzeo

semplujem,semplujem,semplujem,semplujem....
geckonium is offline   Reply With Quote
Old 27-04-2009, 11:30 AM   #27
beatanga
Junior Member

Quote:
Originally Posted by kafadama View Post
e pozdrav i tebi bitango! uzeo sam vec mpd24 zadovoljan sam skroz, samo koje biste mi programe preporucili za live korishcenje sa shto vishe mogucnosti da postavim 16 semplova na 16 pedova i da mogu da zadam komande i ostalim potencijomentrima da rade svoje stvari, ekvilajzer,volume i ostalo...

bitango mislim da znam o chemu prichas, jel to onaj pad sho prstom pravish chuda? ovu dvojicu dj-eva pratim i kontam da je to to...

gde si chuo sha ce lethal koristiti na povratnichkoj turneji???!!?

netemsko pitanje:
u kom si ti bendu? poshto mi je nik beatanga poznat jako, vishe likova ga koristi...

da da to je to. bukvalno pravis cuda. vidis, doduse nisam jos uvek probao da povucem nesto sa kartice, jer nikako da je kupim, a geckonium reche da da je loshe. to ce mi umnogome pokvariti utisak, ali sta da se radi. i dalje ce mi biti visoko funkcionalna sprava, pogotovo sto moze kao MIDI kontroler da sljaka.

kapiram da je Ableton pravo resenje za tebe, ukoliko ne postoji neki softver koji ide uz MPD, koji olaskava zivot. ne verujem da je tako, pa je onda definitvno Ableton resenje.

za leathala sam procitao na njihovom blogu, a video sam klip gde sam uocio KP3 na prosloj turneji, posle poslednjeh albuma.

ja sam u bendu Iskaz i Svedoci. u potpisu ti je link ka majspejsu.
Old 28-04-2009, 01:00 PM   #28
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

2 KP3-a

http://www.youtube.com/watch?v=6fC65sy9tzY
MHz is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2009, 02:22 PM   #29
beatanga
Junior Member

Quote:
Originally Posted by MHz View Post

da da beardyman je po mom skromnom misljenu najzanimljiviji, najinventivniji i najorginalniji muzicki izraz koji sam cuo u poslednjih 5 godina i vise!

obavezno treba overiti njegov youtube kanal, ima nevidjenih klipova.
Old 28-04-2009, 09:03 PM   #30
kafadama
Junior Member

znam ja vas, nastupali smo zajedno u zrenjaninu u zvonu pred marchela, [ako si bio tu] a chini mi se i da si marchelu radio neke nastupe kad rejd nije mogao... da, da vi furate taj rep/limp fazon znam e shta koristish za skrech? gramofon ili plejer? koji...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules