Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-04-2009, 09:52 AM   #21
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Cubase 5

Quote:
Originally Posted by moritz View Post
nemoj da me shvatis ppogresno ali razlozi za ne kupovinu su ti stvarno krajnje glupi.
Ako cemo po tvoji merilima onda bi trebalo da bojkotujemo 95% proizvoda ukljucujuci i namirnice od kojih zivimo.

I po cemu si ti jedini koji se oseca gradjaninom treceg reda, meni se licno barem jednom dnevno desi da se osetim tako ali imam izbor, radim sve sto je u mojoj moci da se ne osecam tako sto ukljucuje i kupovinu legalnog softvera, iako mi je plata jedno 10 do 15 puta manja od onih u steinbergu npr.
Odavno sam prestao da zaradjujem pristojne pare od muzike , a to nije zbog razloga koje si ti naveo nego zbog samih ljudi koji razmisljaju slicno kao ti.

Ako ne postujes tudj rad (koji ukljucuje i pravljenje softvera) kako onda mozes da ocekujes da neko postuje i ceni ( i plati !! ) tvoj rad?

A ako ti je muzika samo hobi onda se ne zali, jer svet profesionalaca kosta, u tom slucaju imas izbor da promenis hobi

Razmisli jos koji put i verujem da ces naci dovoljno razloga da ga ipak kupis na kraju .
+1
lesha is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 11:15 AM   #22
d3houseworks
Member

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Upravo tako

Da koji slucajem ne postoje crackovi nikada ne bi saznali da nam fali Waves ili Sonnox bundle, nego bi lepo zasukalil rukave i pokazali sta znamo sa onim sto nam je pri ruci. Od kada sam kupio NI Komplete 5 i Cubase 5 ni jedan drugi VST instrument ili plug in ne koristim, radim sa onim sto imam...a tek kada sam ozbiljno zasukao rukave sam shvatio koliko mocne softvere imam pod svojim rukama.
U tvom slucaju UAD i POCO sa C5 je plafon koji ce ti ikada trebati po pitanju softvera, videces i sam
Cubase 5.0.1. je jo? fenomenalan radi REVerence reverba sa implulsnom tehnologijom ili kako se već zove. Dakle u paketu si dobio i Altiverb koji ko?ta otprilike kao Cubase sam. Napominjem 5.0.1 jer je su na verziji 5 REVerence i Groove Agent One radili dar mar po ASIO bufferu i nisi mogao potjerati zajedno jedan i drugi. Sad mo?e? ganjati 3 i vi?e REVerenca bez problema. Kvaliteta je na nivou PoCo kartica koju koristim samo za reverbe i Character.

Da... legalni software... moram priznat da sam počeo sa hrpom ilegalnog, ali sada UAD i Cubase 5 poma?u totalnoj legalizaciji. Recimo, za primjer, de-esser u Cubaseu je bolji od svih wavesovih
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 11:18 AM   #23
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
trojka se nije dugo cekala ... mislim da je "problem" sto syncrosoft2 zeznutiji , tj moras da ga aktiviras aktivacionim kodom i slicnim + stalna online veza i da ne pricam o totalno drugom kodu same zastite i onaj najbitniji faktor jeste sto je h20 postao zaposlen u syncrosoft :]]]
Ako sam dobro razumio, računar sa Cubase 5 mora biti online?!?

Moja mašina za života nije vidjela mrežu... eto problema!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 11:24 AM   #24
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Hm... Bio sam kod drugara koji ima Cubase 5 i skoro sam siguran da njegov racunar nije povezan sa internetom
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 11:28 AM   #25
d3houseworks
Member

ma kakvi... Cubase svoju zaštitu ostvaruje preko USB dongla koji je na 4-5 puni zeznutije riješen nego na famoznom.3.1.1.944
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 11:48 AM   #26
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ja sam registraciju morao da zavrsim online , i pise na syncrosoftovom sajtu da mora biti barem tad kompjuter online kad se instalira prvi put program i kljuc ... sad syncrosofrt 2 ima vise fora tj nacina "zastite" usb dongle key je samo jedan nacin koji moze da se preskoci

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 12:06 PM   #27
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Nemoj da me shvatis ppogresno ali razlozi za ne kupovinu su ti stvarno krajnje glupi.
Ako cemo po tvoji merilima onda bi trebalo da bojkotujemo 95% proizvoda ukljucujuci i namirnice od kojih zivimo.

Neću se uvrijediti! Ti imaš pravo da misliš da su glupi! Ja sam ukratko iznio neke površne razloge...Da sad ne bih širio ideološku priču , jer nije ni vrijeme ni mjesto za to, reći ću ti samo da upravo i mislim da bi trebali da bojkotujemo 95% proizvoda, al eto bez nekih se ne može, pa moramo da ih kupujemo!

Quote:
I po cemu si ti jedini koji se oseca gradjaninom treceg reda, meni se licno barem jednom dnevno desi da se osetim tako ali imam izbor, radim sve sto je u mojoj moci da se ne osecam tako sto ukljucuje i kupovinu legalnog softvera, iako mi je plata jedno 10 do 15 puta manja od onih u Steinbergu npr.
Odavno sam prestao da zaradjujem pristojne pare od muzike , a to nije zbog razloga koje si ti naveo nego zbog samih ljudi koji razmisljaju slicno kao ti.
Nisam ja rekao da se samo ja kao pojedinac osjećam tako! Ne bih da zvučim kao neki političar, ali, vjeruj mi - nisi dobro ocjenio - da je do ljudi koji razmišljaju kao ja - sve bi bilo kako treba - poštovali bi se zakoni, plaćao bi se softver i sve bi bilo kako treba. Međutim, ja ne mogu da promjenim to što živim u takvom društvu i u takvim uslovima u kakvim živim i da se tome prilagođavam!

Quote:
Ako ne postujes tudj rad (koji ukljucuje i pravljenje softvera) kako onda mozes da ocekujes da neko postuje i ceni ( i PLATI !! ) tvoj rad?
Vjeruj mi da ja i te kako poštujem tuđi rad, samo nažalost živimo u bivšoj državi u kojoj se malo koji ljudski i pošten rad adekvatno cijeni i vrednuje, tako da čovjek i sam malo ogrubi na sve to, zar ne? Takođe, u ovom slučaju, se ne radi o nečemu što ću ja pojesti ili , da prostiš, metnuti pod dupe Već možda napravim nešto lijepo što će nekome nešto da znači - Da sam ja jedan od ljudi koji učestvuje u pravljenju softvera - oprostio bih grijehe tom muzikantu koji je uz pomoć mog programa (koji nije platio) napravio nešto lijepo! Da li bi ti?

Quote:
A ako ti je muzika samo hobi onda se ne zali, jer svet profesionalaca kosta, u tom slucaju imas izbor da promenis hobi

Razmisli jos koji put i verujem da ces naci dovoljno razloga da ga ipak kupis na kraju
.[/QUOTE]

Kosta danas i svijet neprofesionalaca i profesionalaca Nisam uopšte na to mislio - ne vezano za muziku - govorio sam o životnom standardu uopšte! Da ja radim neku šljaku sa zapadnom platom i da od jedne plate mogu komotno da kupim to što mi treba od softvera - u tom slučaju i ne bi bilo ok da ga ne platim, ali ja nažalost (kao i većina ljudi koje ja znam) nemam baš takve uslove da mogu opušteno da pazarim plagove i soft! Rado bih ja to sve kupovao ,vjeruj mi, ali tako je kako je da moram da se snalazim ( kao i većina)

Još nešto...ne bih nikog lično da uvrijedim , niti da prozovem, ali mislim da je pomalo licemjerno zastupati neke oštre anti-warez stavove, a imati u svom kompjuteru iste! Takođe je pomalo licemjerno brinuti se za (doduše, zasluženu) platu nekog zapadnog programera ili firme (koji neće propasti), a nemati razumjevanja za ono što je oko svih nas na ovim našim nesrećnim prostorima i što čini da se ljudi snalaze tako kako se snalaze. Taj koji pokaže i dokaže da nikad nije u svoj kompjuter instalirao piratsku verziju programa - može i da osuđuje i da se zalaže protiv wareza, a ovako ta priča ne pije vodu nego ispada krajnje nekorektna! Nemojmo se praviti Englezi
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 12:12 PM   #28
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
+1
-1

Očigledno nisi baš dobro pojmio poentu onoga filma kojeg onomad pominjasmo na chatu i čije smo facebook grupe, ja mislim, i ja i ti članovi! :
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 09:02 PM   #29
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
-1

Očigledno nisi baš dobro pojmio poentu onoga filma kojeg onomad pominjasmo na chatu i čije smo facebook grupe, ja mislim, i ja i ti članovi! :
da ne sirimo off topic dalje, ono sa cime se najvise slazem sa moritzom je
Quote:
Ako ne postujes tudj rad (koji ukljucuje i pravljenje softvera) kako onda mozes da ocekujes da neko postuje i ceni ( i PLATI !! ) tvoj rad?
razumem i tebe, jer svi smo u slicnoj situaciji, ali pljuvati po softveru koji koristis za dz je malo bzvz. neko je ulozio godine rada i truda da bi ljudima pruzio mogucnost da uzivaju i/ili zarade.

ukoliko ne zaradjujes od softvera koji koristis, onda ti je oprosteno.
nek se ljute svi koji to rade, ali koristiti krekovani softver i zaradjivati na tome je u najmanju ruku bezobrazno.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 13-04-2009, 10:19 PM   #30
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

ono sto me uvek zanimalo oko tih dongl zastita je sledece:

da li ja mogu da imam instaliran cubase 5 na 3kompa i da taj dongl nosim sa sobom? Tj. da ne koristim sva tri u usto vreme vec samo onaj na kome je dongl.
Hollywood is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules