Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase 5 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26905)

Dexxy 30-03-2009 01:29 AM

Cubase 5

Skoro sam dobio Cubase 5 i instalirao sam ga na drugom kompu dok malo ne vidim kako radi. Instalirao sam Vistu 64 bit, instalacija Viste i Cubase 5 je prosla ok. E sada ... Kada ucitam neki projekat koji ima par vst-a i par audio kanala desava mi se da prilikom skrolovanja dolazi do pucketanja, seckanja...Grafika mi je dosta dobra, memorija 4 gb, Intel core duo....Rme 9652 najnoviji drajveri za Vistu...

Probao sam da uradim neku slicnu optimizaciju kao na xp, mada je sve drugacije. Win Xp 64 bita ne radi nikako.

Ima li neko slican problem?

Pozdrav...

zlobisha 30-03-2009 06:07 AM

Re: Cubase 5

Pa, da sam na tvom mestu, ne bih se baktao sa Vistom. To verovatno nije re?enje za problem, ali htedoh samo da dodam. Javi kako radi 5-ica. :)

Dexxy 31-03-2009 01:00 AM

Hocu da napokon predjem na 64 bita. Ali na Visti ne radi dobro. Na prvu loptu Cubase je ok. Nemam vremena ovih dana da ga testiram. Evo instalirao sam Win 7, tu mi radi bolje nego na Visti....

Btw reverb je super.

POzz

DeMa 05-04-2009 03:23 PM

Hallo Cubase 5 Radi isvrsno.
Momentalno radim jos na Xp64 tako da sam moro instalirati Cubase 5 32.
meni program nije pravio nikakve poteskoce.
Za vistu sa taman raspitujem jer je u medju vremenu dosta stabilna i ima svoje neke audio presete. Tako da se valjda mora pdredjenu uzeti.
Ali tu jos neznam nista tocnije. cim pronadjem bit cete obavjesteni.

Sto se tice novi pluginova sve je na nivou. i Radi do sada fenomenalno bolje nego sto sam ocekivo.
Eq su jako dobar alat ali to je vec od 4 tako.
Znaci mogu se koristi bez glavobolje. ja ih koristim za tehnicko miksanje. Znaci cut i reznancije.
Sve u sve veliki korak naprjed i nekajem se niti malo da sam kupio update.

Pozz
Denis

Moritz 05-04-2009 06:12 PM

Quote:

Originally Posted by dema0206 (Post 241224)
Hallo Cubase 5 Radi isvrsno.
Momentalno radim jos na Xp64 tako da sam moro instalirati Cubase 5 32.
meni program nije pravio nikakve poteskoce.
Za vistu sa taman raspitujem jer je u medju vremenu dosta stabilna i ima svoje neke audio presete. Tako da se valjda mora pdredjenu uzeti.
Ali tu jos neznam nista tocnije. cim pronadjem bit cete obavjesteni.

Sto se tice novi pluginova sve je na nivou. i Radi do sada fenomenalno bolje nego sto sam ocekivo.
Eq su jako dobar alat ali to je vec od 4 tako.
Znaci mogu se koristi bez glavobolje. ja ih koristim za tehnicko miksanje. Znaci cut i reznancije.
Sve u sve veliki korak naprjed i nekajem se niti malo da sam kupio update.

Pozz
Denis

+1 ....kvantni skok u poredjenju sa starim SX3, isto vazi i za Nuendo. Od 2006 kada je Yamaha zvanicno kupila Steinberg stvari su postale mnogo drugacije :)

nESbo 09-04-2009 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 241255)
+1 ....kvantni skok u poredjenju sa starim SX3, isto vazi i za Nuendo. Od 2006 kada je Yamaha zvanicno kupila Steinberg stvari su postale mnogo drugacije :)

opaa!

d3houseworks 12-04-2009 11:15 PM

Radim na XP-u i sad sam primjenio patch na 5.0.1 i sve pjeva,,, 5.0.1. je riješio neke probleme sa ASIO load-om

Inače imam i Vistu, ali ta stoji na polici,,, mislim da ću čekati Win7

OFF 12-04-2009 11:34 PM

A kada bih pitao ono sto nije lepo na forumu da se pita, kakav je odgovor? 8-):wink:

Moritz 12-04-2009 11:39 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 242289)
A kada bih pitao ono sto nije lepo na forumu da se pita, kakav je odgovor? 8-):wink:

Mislis na verziju sa drugaciji agregatnim stanjem?
Mrka kapa, nema a nece ni biti kao sto ni C4 ne postoji u tom stanju :)

OFF 12-04-2009 11:42 PM

A sta je problem? I 3ojka se cekala dugo, ali smo docekali

All times are GMT +1. The time now is 01:40 PM.