Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2009, 03:01 PM   #21
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Software za Mac?

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Max uozbilji se... Naravno da ne, na istoj masini je i Win i Mac... Max, treba ti odati priznanje, ti jos uvek na Bartonu sve radis, long love the king...
Salu na stranu i sam si rekao da tiskoro pa ne radis aranzmane, nemas ti tih problema...
Prica je ispricana milion puta, svako punjenje memorije vise od 2.4 gb znaci pucanje aplikacije, u tom slucaju Steinberg, e a to je samo teoretski, vrlo cesto se desavaju cudne stvari i vec na 2 gb, tako da je dva-tri pucanja ceo sistem zreo za restart jer onda ne mozes podici drajver, onda tako nekoliko puta, pa frizovanje, pa odfrizovanje, pa opet tada pukne kad puni semplove u memoriju... Hajde drndanje koje ti oduzima vreme i zivce, a sta je sa idejama koje hoces da preneses iz glave na program, potpuno isceznu dok ti izigravas (vodo)instalatera...
Prosta racunica, Superior Drummer 1gb, BFD 1 gb, posle toga mogu samo da sednem i da placem...
Mene klanovi ne zanimaju, samo hocu da nesmetano radim... A bez lovackih prica, sa Logic-om sam jednostavno prodisao...

Jan, Pro Tools je na oba sistema, ali naravno u Windows-u su svi pluginovi, nesto zeza registracija pluginova za Leopard...

Pozdrav!

Ja i nemam nekih problema kad radim MIDI, mada mi se rusio ono par puta sa ovim velikim string sekcijama i brass sekcijama tipa EW Platinum Strings, BRass, Choirs imao sam problemcica, zato onako strahujem i uradim jedan kanal i odma kad odlucim to je to eksportujem ga u audio i cuvam kao takav novi projekat za slucaj da prethodni ne pukne, jeste malo frustrirajuce...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2009, 03:11 PM   #22
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Naravno da je frustrirajuce, pogotovo kad radis ozbiljniji projekat gde uvek moras da se vracas na pojedine delove, dosviravas, editujes da zvuce vernije, radis artikulaciju i ostale stvari koje ozivljavaju semplove sto je vise moguce, a svako frizovanje i nazad oduzima vreme i baca ideju na neko nevazno mesto pozadi...

Drugih problema nema, XP je star sistem i sa service pack-ovima prilicno stabilno radi, plus sto mu se znaju sve mane i prednosti pa se odredjenom optimizacijom postigne normalan rad, ali ovo nema veze sa samim sistemom koliko sa njegovim adresiranjem...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2009, 03:16 PM   #23
Max
Pro Member

Nesto ti ne valja kompjuter .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2009, 03:19 PM   #24
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Ili mozda ja ne znam da sviram...

www.dynamix-audio.com
Old 13-01-2009, 05:06 PM   #25
milos
Pro Member

milos's Avatar

Mozes da instaliras i Digital Performer 6 i mixas u njemu. Tamo imas emulaciju Cambridge EQ i LA2A kompresora samo ne znam kakvi su
Za Mac jos T-Racks 3 mozda...
Ma isprsis se svakako za jedan UAD2, ne moze sve za DZ
milos is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2009, 07:09 PM   #26
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Vidis na to sam totalno zaboravio...Ma pre bih se isprsio za SSL Duende i to mi je dosta...A mozda i UAD da, zaboravio sam na te varijante...
Jan is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2009, 07:10 PM   #27
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Mozes da instaliras i Digital Performer 6 i mixas u njemu. Tamo imas emulaciju Cambridge EQ i LA2A kompresora samo ne znam kakvi su
Za Mac jos T-Racks 3 mozda...
Upravo... UAD resava sve te probleme, mozes da se selis sa sistema na sistem kako ti je volja, mixas gde god ti se svidja...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 13-01-2009 at 07:15 PM.
Old 13-01-2009, 07:32 PM   #28
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Gledano iz mog ugla Logicovi pluginovi su sasvim dovoljni (opet kazem za moje potrebe), znachi elektronika.... Kompresija, eq, space designer itd rade fantastichno, jedino me jebe uzasna soba u kojoj radim i neznanje (da bi dosao do potrebnog produkcijskog standarda)... Al dobro, orijentisam sam na pravljenje muzike, a za produkciju imam kolegu koji je mix master... Kao sto neko reche, Logic plus UAD ili Duende i to je to...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2009, 07:43 PM   #29
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Space Designer je odlican, plus sto sa Logic-om dolazi i Impuls Response Utility kojim se prave impulsi sa presetima, mnogo korisna stvar...

Sto se tice pluginova, pa onako, meni je to samo najosnovnije... Uad je super, ali taj novac sam premestio na drugu stranu, zato imam taj restart na Windows zbog Pro Tools-a i svih pluginova koji su tamo i sasvim mi je dovoljno, bar za sada...
Waves je skoro 90% mojih mixeva, naravno MC DSP nezaobilazan, kao i Focusrite ISA, nesto malo Bomb Factory, to je eto kao delimicno Uad...

Ma sve je pitanje nacina rada, kako je kome lakse, ali ne bih moao mixati u Steinbergu, nema sanse, posle Proi Tools-a i one jednostavnosti i preglednosti, samo kad bi bankrotirali, hehe...
Sve je to individualno...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 13-01-2009 at 07:47 PM.
Old 07-02-2012, 12:11 PM   #30
Seller
Member

=

Last edited by Seller; 08-02-2012 at 09:38 AM.
Seller is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules