Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-10-2008, 07:32 AM   #21
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: Bezbolni prelazak na drugi komp

Quote:
Originally Posted by Lou View Post
a sta mislite da li bi moglo kada bih na OVAJ sistem instalirao drajvere od novog kompa i onda samo napravio image na novom hardu i onda uninstalirao stare drajvere?
Nema to veze sa drajverima nego sa hardverom (+ kako mislis da ti nesto radi sa pogresnim drajverom?). Kod promene ploce i procesora skoro uvek dolazi do problema i potrebna je reinstalacija, mada izgleda ima ljudi koji odlicno poznaju win i registry bazu (Diviner) pa to mogu i da srede. Nista te ne kosta da probas. Napravis Image pa ga ubacis u novi komp, ako ima problema uradis Repair Win, pa ako ni tad ne valja onda reinstal. Fora je samo u tome sto ako ti prebacivanje ne uspe (sto je verovatnije), izgubio si duplo vise vremena, zato se vecina odmah opredeljuje za reinstal.

@ Oggy - raspored foldera i izgled samog win-a nisu zavisni od ploce i procesora a ako ste radili do jutra onda je imao vremena i da instalira sve ponovo a banke pojedinih vsti se ionako kopiraju na hard (sa dvd-a ili tvog starog kompa nebitno je)... mada sacekacemo Diviner-a da nesto kaze, sigurno on ima neke keceve u rukavu .
I meni se ranije desavalo da prebacivanje uspe, ali smesno u odnosu na to koliko puta nece da radi, tako da se odavno odlucujem odmah za reinstal s tim sto su mi sve banke na posebnoj particiji tako da ne moram da gubim vreme kopirajuci ih ponovo vec samo pokazem plugin-u putanju do njih.

Pozz
Old 27-10-2008, 08:35 AM   #22
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Nema to veze sa drajverima nego sa hardverom (+ kako mislis da ti nesto radi sa pogresnim drajverom?).
ma nisam mislio preko ovih mojih nego da u sistemu stoje dupli drajveri...

bilo bi najbolje da svi vst-ovi funkcionisu na jedan jednostavan nacin pa da samo im pokazes putanje... masa je njih koje moras ponovo instalirati (samo banke)

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2008, 08:36 AM   #23
allegrosteva
Member

allegrosteva's Avatar

Ja sam skoro menjao plocu i cpu i to mi je oduzelo ceo dan i ako uskoro budem to opet radio znam kako cu-bezbolnom palicom i odo u zemljoradnike
Old 28-10-2008, 02:21 AM   #24
66musicman
Senior Member

66musicman's Avatar

Sa Win-a na Win (XP) magicna rec je sysprep.
Sa Win-a na mac ne postoji magicna rec, vec apsolutno ni peske nego puzeci.
66musicman is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 08:52 AM   #25
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ne postoji nacin da vam objasnim kako se sve to radi...Sve je process try, hit or error, pa postupcima eliminacije nalazite rjesenja...Naravno, bitno je enormno iskustvo, pa vodite racuna da ja sa tim radim godinama, svaki dan (tako da u neku ruku kada vidim problem vec znam tacno sta treba probati uraditi, ali i dalje cesto ne znam sta tacno uraditi dok ne probam dve ili tri varijante). Ne postoji upustvo, kao sto ne postoje 2 sto posto identicna kompa (po hardverskoj, a kamoli softverskoj konfiguraciji).

Inace kod Oggy-ja jesmo radili bas po njegovim rjecima, a proces je trajao tako dugo upravo zbog onog gore try, hit, error pa u krug (ali tu nam nije vrijeme oduzimao win i podesavanja istog, to se relativno brzo odradi, vec gomila plugova i ogromne banke koje treba posebno podesavati, a neki i ne rade, a to skontate tek kada zavrsite instalaciju koja traje pola sata, pa ajd jovo nanovo)...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 11:02 AM   #26
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Inace kod Oggy-ja jesmo radili bas po njegovim rjecima, a proces je trajao tako dugo upravo zbog onog gore try, hit, error pa u krug (ali tu nam nije vrijeme oduzimao win i podesavanja istog, to se relativno brzo odradi, vec gomila plugova i ogromne banke koje treba posebno podesavati, a neki i ne rade, a to skontate tek kada zavrsite instalaciju koja traje pola sata, pa ajd jovo nanovo)...
A koliko bi trajao da nisi ti dosao, vec da sam krenuo da instaliram ispocetka? 2 nedelje? 3 nedelje...? Glavu si mi spasao tada

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2008, 11:38 AM   #27
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Ne postoji nacin da vam objasnim kako se sve to radi...Sve je process try, hit or error, pa postupcima eliminacije nalazite rjesenja...Naravno, bitno je enormno iskustvo, pa vodite racuna da ja sa tim radim godinama, svaki dan (tako da u neku ruku kada vidim problem vec znam tacno sta treba probati uraditi, ali i dalje cesto ne znam sta tacno uraditi dok ne probam dve ili tri varijante). Ne postoji upustvo, kao sto ne postoje 2 sto posto identicna kompa (po hardverskoj, a kamoli softverskoj konfiguraciji).

O tome i ja pricam. To je skoro sve iz pocetka. Za neke vsti ne mora ponovna instalacija data folder vec samo dll koji moraju biti u c particiji. Banke tj. data folderi su na drugom disku i kad se pokrene vsti on te pita gde ti je data folder i to je reseno. Tako da trebalo bi po mom misljenju svez win, to je 29 minuta(zavisi od kompa) najmanji posao. Ovo ostalo za par sati je gotovo.

Dexxy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules