Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-10-2008, 01:12 PM   #11
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: Bezbolni prelazak na drugi komp

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
hmmm... kako god.... lakse je kada stara mashina ne "nestaje"... barem imas odakle da "prepises", pogledas kako je sta bilo.

pozdrav

bogi
Naravno, zato jos uvek pored drzim mog vernog druga PC-ja, koji me sluzio (da kucnem u drvo) 3 godine i zaradio za brata Mac Pro-a I ostavicu ga, jer se nikad ne zna kad ce zatrebati povuci neke fajlove ili sta god... U krajnjoj liniji, backup masina
Color is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2008, 07:38 PM   #12
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Quote:
Originally Posted by mikac View Post
Instaliraj Norton Ghost. I NA NOVOM I NA STAROM KOMPU!!!
Zatim sa starog kompa iskloniraj sistem tj. napravi backup-ove particija. Onda to
prebaci na novu masinu i u nortonu nadji opciju Restore a Drive i to je to.
Ako hoces da C: particiju "prebacis" na novi komp iskopiraj image na nekoj drugoj particiji,
zatim podigni sistem sa Norton Ghost diska i onda sledi uputstva.
To ne moze.....drugi je komp skroz...hardver...drugi hard diskovi. Nece cak da prepozna vsti i sve ostalo, drugi chipset...bla, bla...mora ponovo...

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2008, 07:45 PM   #13
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ne mora.
MEni je moj sistem prebacen sa starog na novi bez ikakvog problema, ali je radio covek koji zna.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2008, 08:00 PM   #14
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Ne mora.
MEni je moj sistem prebacen sa starog na novi bez ikakvog problema, ali je radio covek koji zna.

Podijelite to znanje sa nama obicnim smrtnicima, za ubuduce
Old 24-10-2008, 08:08 PM   #15
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

Mora, na kraju kad pocne da ti secka i koci, mora 100% Osim ako je isti proizvodjac MB, chip set-a, drajveri mogu da se deinstaliraju stari da se instaliraju novi, moze sve to u reg da se rucno ocisti...ali sto se tice Vsti oni ne mogu ako su na drugom HD, zbog serijskih brojeva ....

Dexxy is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2008, 08:42 PM   #16
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Podijelite to znanje sa nama obicnim smrtnicima, za ubuduce
Vrlo rado, kad bih znao.
To ce vam reci Diviner, koji je to odradio kod mene besprekorno jos proletos.
Dakle... Da ne bude zabune ili pogresnih interpretacija, sledi detaljan opis situacije...
Meni crkava sistem posle 5 godina koriscenja u sred sezone. Ja panicno zovem Mihajla, koji dolazi iz NS u ZR nesto posle spustanja slusalice.
Sa sobom nosi svoj sistem koji ugradjuje na RuDAW, ali je caka sto moj sistem mora da bude identican, da bi sve to nastavilo da radi sutradan tamo gde sam i stao.
On je onda iskoristio svoj sistem kao bazu, a moj sistem selektivno, uzimajuci (kako, nemam pojma, to on zna) banke i instalacije instrumenata i kopirajuci ih na njegov sistem. Onda je instalirao drajvere za moju plocu i procesor jer ja imam MSI, a u RuDAW ide Asus. I tako mi je do jutra napravio MOJ sistem sa NOVIM windovsom i sa nekim instrumentima koje ja cak i nisam imao, a zadrzao je raspored mojih foldera i sve kako je bilo kod mene tako da sam ja sutradan kliktao na aranzmane i nastavljao sa poslom tamo gde sam stao dan pre toga, kao da se nista nije desilo, osim sto je sistem postao bolji i brzi.
Zatim...
Pre par nedelja ja uzmem RuDAW novi...
Dodje Mihajlo, ukljucimo komp, napravimo Ghost tog mog sistema sa starog kompjutera i prebacimo ga na novi. I pogodite? RADI SAVRSENO!
Da nesto nije valjalo, valjda bi se za ovoliko vremena celodnevnog rada vec ispoljilo na bilo koji nacin, ali nije. SVE JE SAVRSENO!
I tako... To je moje iskustvo... Da znam u detalje, rado bih podelio sa vama, ali iz ugla posmatraca, to je bila akcija koja je trajala par sati namesto par nedelja koliko treba da se to sve inace instalira sto ja imam (terabajt + poseban hard za Vienu, ali se to ne racuna...).
Znate sada koga treba da pitate za savet

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2008, 03:13 AM   #17
Tolerancija
Member

Tolerancija's Avatar

?ta sve ide različito u novi komp? malo je ploča zeznuta, (ovisi koja je arhitektura) ali uglavnom sve mo?e da se uradi, ako zna?.
Old 27-10-2008, 05:21 AM   #18
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

hmmm.. imam ideju.. pa ako neko hoce, moze proba.. u svakom sluchaju dok mihajlo ne dodje, moze da se proba.. mislim, meni je logichna..

instaliraj na novi komp sistem i sva sranja (osim cubase-a i tih audio gluposti) i napravi bekap sistema.. just in case..

e onda, prebaci sve diskove sa stare mashine u novu. i imenuj ih apsolutno isto kao shto su bii u staroj mashini.. ili to ili kopirash sve na nove diskove.. tvoja stvar.. znachi, samplebanks, tezi vst-ovi, solo semplovi i sve shto ti je vazno.. sve projekte i sve..

nakon toga instaliraj cubase.. wavelab.. ili shta god da koristish.. onda iskopiraj sa stare mashine steinberg vst folder preko ovog koji je novi cubendo napravio.. zaboravih tachno koji je naziv, al ono.. znash i sam.. tamo di mecesh sve plugove.. u sv sl.. to bi valjda trebalo da bude to..

ako ti se plugovi nalaze kao i na staroj mashini na istom mestu.. tj isti disk, isti folder/podfolder.. onda bi po nekoj chistoj logici trebalo da radi normalno..

al opet, mislim da je pametnije instalirati sve ponovo.. da bi izbacio gluposti koje ti nisu bitne.. ako imash toga..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2008, 06:11 AM   #19
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post

instaliraj na novi komp sistem i sva sranja (osim cubase-a i tih audio gluposti) i napravi bekap sistema.. just in case..

e onda, prebaci sve diskove sa stare mashine u novu. i imenuj ih apsolutno isto kao shto su bii u staroj mashini.. ili to ili kopirash sve na nove diskove.. tvoja stvar.. znachi, samplebanks, tezi vst-ovi, solo semplovi i sve shto ti je vazno.. sve projekte i sve..

nakon toga instaliraj cubase.. wavelab.. ili shta god da koristish.. onda iskopiraj sa stare mashine steinberg vst folder preko ovog koji je novi cubendo napravio.. zaboravih tachno koji je naziv, al ono.. znash i sam.. tamo di mecesh sve plugove.. u sv sl.. to bi valjda trebalo da bude to..

ako ti se plugovi nalaze kao i na staroj mashini na istom mestu.. tj isti disk, isti folder/podfolder.. onda bi po nekoj chistoj logici trebalo da radi normalno..

poz
REGISTRY baza
Mogu samo Library, ali ne i od Bromstick Bas-a, ako ga koristi, a mislim da to neda ni Hypersonic.
To moze samo sa onim besplatnim *.dll koji su plugins koji se sastoje samo od tog jednog fajla. Svi drugi imaju programski dio i klasicni su softveri koji se postave npr. u Program Files i ulaze sa svim elementima u registri bazu podataka.
Samo ti Lou postavi sve ponovo i ne boli te glava.
I oglasi se vise sta si odlucio!
Ako budes koristio Gost-a i slicne kerefeke, napisi kako si prosao.

Last edited by alfom; 27-10-2008 at 06:17 AM.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 27-10-2008, 06:32 AM   #20
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

ne oglasavam se zato sto novi komp jos nije stigao najbitnije je saznati gdje se smjestaju preseti kad ides na "put into preset menu as" pa to onda samo prebaciti nazad kad se instalira...

a sta mislite da li bi moglo kada bih na OVAJ sistem instalirao drajvere od novog kompa i onda samo napravio image na novom hardu i onda uninstalirao stare drajvere?

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules