|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
moderator
|
![]()
@ Retroman -
naravno da nisam mislila na izgubljene slucajeve koji misle da su 'kanal a Bog peva iz njih' pa ne treba nista da rade...pricala sam ovo jer znam par ljudi koji zaista dobro pevaju i poseduju znanje o pevanju, a jednostavno ne uspeju to da pokazu uvek kad treba,iz nekog razloga... pevaci jako cesto imaju problema i poteskoce,treba im izaci u susret i pokloniti malcice strpljenja..ukoliko su vredni toga naravno...a vidim da se vecina slaze sa mnom..jer rezultat moze biti drasticno bolji u snimanju...jer jbg,pevaci su ziva bica,ne mogu uvek da predvide kako ce im se glas ponasati..malo tolerancije s obe strane nije na odmet..kad bismo se svi odmah tako odje*avali bez kompromisa niko ni sa kim ne bi radio... @allegrosteva..da,vidis to je jedna zanimljiva stvar...mnogi pevaci koji su navikli da samo pevaju uzivo imaju taj problem...cula sam za milion slucajeva.. koliko sam primetila do sad,uglavnom je stvar u losoj dikciji...jer se ne primecuje toliko uzivo..a na snimku kad je vokal 'in your face' cujes detalje i zgrozis se... a i obrnuto-ovi sto stalno pevaju u studiu (vecina ih ima zatvoreniji vokal,uglavnom zbog bolje dikcije i privlacnije boje glasa) kad dodje nastup - katastrofa,fals do falsa! problem u tom liku verovatno lezi u tome sto nije navikao da slusa sebe kad se snima..kao i ta devojka o kojoj je sale pricao u ovom postu..pevala je sa mnom u reziji pre toga i stvarno ok zvucala,a kad smo krenuli to da snimamo -uzas!! reci mu da se snima svaki dan ko pomahnitao...to je jedino resenje koje mi pada na pamet..mada trebace mu vremena u sv sl poz
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
To sam i uradio, snomio sam mu matricu danas sam bio kod njega da mu namestim da moze da se snima.Ne bi ja to sve radio, nego mi je krivo zato sto decko bas pridaje vaznost pevanju(kamo srece da svi to rade).Nego pade mi na pamet-ajde da pravimo peticiju da se zabrani autotune i melodine
![]()
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
moderator
|
![]()
e to je definitivno upropastilo pevace danasnjeg vremena!!!
vala da znas,i treba!! mene doduse sale maltretira da sve otpevam on key,da bi izbegao smaranje sa melodyne-om,zbog cega se i meni i njemu za veoma kratko vreme,bogme,drasticno razvio sluh za automatsko prepoznavanje najmanjih falseva..al smo zato prvu pesmu snimali metar dana ![]() Quote:
![]() |
![]() |
#25 |
Member
|
![]()
Nemojte tako ljudi. Melodyne, koliko ja vidim, je super za uočavanje gre?aka (da, mo?da sam gluv)
![]()
![]() |
#26 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Pa to i jeste poenta onog sto sam rekao. Quote:
Nisam te cuo kako pevas uzivo, pa ne mogu da imam svoje misljenje, ali iz tvojih, i drugih postova sam zakljucio da si mlada, perspektivna i nedovoljno iskusna pevacica. E sad, ti odes kod isto tako mladog, perspektivnog i nedovoljno iskusnog producenta, na istoj ste talasnoj duzini, ti imas doabr dan, i sve tece glatko - super. Ali sta ce se desiti ako tebi nije bas najbolji dan, ili niste bas na istoj talasnoj duzini... on ce pokusavati da te uci kako da pevas, a ti njega kako da snima, jel' to resenje? Ili oboje imate razumevanje jedno za drugo, ali nemate iskustva... hocete li dobiti zeljene rezultate? Drugi su vec rekli, pa nisam hteo da ponavljam, ali ima ljudi koji ne znaju da rade, pa se uce, a ima i onih (mozda vecina) koji ne znaju da rade, a mislae da znaju, ali ima i onih koji stvarno znaju. Moj savet ti je da odes kod nekog ko zna, i u koga imas poverenja, i da ga slusas i radis kako ti kaze, pa tek na kraju, ako, eventualno, nisi zadovoljna rezultatom, potrazis drugog sa kojim ces biti na istoj talasnoj duzini, posto neki od onih sto stvarno znaju, umeju da budu pomalo ekscentricni. Isto vazi i za "aranzere" postoje strucni ljudi koji znaju, a postoje i guraci miseva (taj izraz sam cuo od jednog strucnog). E sad, mogu i talentovani guraci miseva da naprave dobar posao, ali ne mogu da se snadju u svakoj vrsti muzike, posto ne samo da neznaju kako se pisu note za violu ili za alt klarinet, nego vecina nezna ni gde je C1 na klaviru, a gde u notama. RM |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
moderator
|
![]()
Slazem se ja potpuno u svemu sto si rekao,i u pravu si..mada mi se cini da si iz mojih postova mozda zakljucio da ja imam dotican problem? jer nisam pricala o sebi konkretno,generalizovala sam temu,posto uglavnom nalecem na delove foruma gde se ismevaju i pljuju izvodjaci i njihovo nepoznavanje producentskog posla,pa reko da i ja malo iznesem nesto i za ovu drugu stranu,kao neko ko i sam peva i razmenjuje iskustva sa drugim pevacima...
cisto da postoji jos jedan point of view,da ne bude sve jednostrano ![]() sto se tice ljudi sa kojima nisam na istoj talasnoj duzini i nemamo medjusobno razumevanje,sa njima pre svega ne bih ni sela da radim bilo sta..mozda jesam mlada i neiskusna,ali nisam bas blesava..a da li gresim u izboru ili ne,verovatno ne mogu da tvrdim nista jer nemam dovoljno iskustva,ali pokazace samo rezultati,pretpostavljam.. u svakom slucaju,hvala na razgovoru i savetima.. pozz Quote:
![]() |
![]() |
#29 |
moderator
|
![]()
pa nije nemoguce, (sem ako mu u melodyne-u 'odsviras' note koje njegov range ne poseduje),ali tesko ce sve to tako precizno otpevati iz jednog pokusaja,pogotovo na nastupu ...
sto se tice uocavanja gresaka,da slazem se..mada ljudi cim uoce lakse im da kliknu misem par puta nego salju pevaca nazad u gluvu sobu...tako da isto ti se 'vata ![]()
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Začudio bi se ali ima pobolj?anja kod pjevanja, bar sam ja tak imao prilike do?ivjeti kod jedne djevojke koju sam snimao. Kasnije sam na liveu čuo dosta pobolj?anja u odnosu na tejk koji smo snimili. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Gde i kada su muz. festivali kod nas??? | LAMPASH | Razno | 12 | 10-03-2009 12:47 AM |
Na kom sample rate-u radite? | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 63 | 29-12-2007 03:26 PM |
PREDLOG - SYNTH ZONE | Moritz | Predlozi i sugestije | 5 | 06-06-2005 10:54 PM |
Kako Vi to radite? | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 11-02-2005 08:54 PM |