Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-09-2008, 05:56 AM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Nuendo (t)erorise

au brate.. najgore je shto sam stvarno sve pedantno odradio kad sam prvi put instalirao komp.. sve je radjeno po proverenom receptu, i sve je radjeno polako natenane.. apsolutno nishta nisam instalirao, a da mi nije trebalo.. nemam ni antivirus ni program za rezanje.. ni winamp ni nishta.. samo sx, wavelab i plugove koje koristim..

npr svaki put kada dizem ewql gold, izjavi mi da nema dovoljno memorije i pita da li da nastavi sa loadom..

a memorija stoji na 1%..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2008, 07:09 AM   #22
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ako ti je to komp i za net onda je sve jasno.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2008, 07:18 AM   #23
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post

npr svaki put kada dizem ewql gold, izjavi mi da nema dovoljno memorije i pita da li da nastavi sa loadom..
A koju zvucnu kartu imas? Ili te ona zeza, ili ti je u pozadini aktivno nesto sto bas toliko zdere ram memoriju... ili ucitavas previse zahtevnih VST-a istovremeno...
Ali... posto memorija stoji na 1%... bice da je ono prvo... nisam siguran... vidjao sam da EMU 1212m hoce da radi takve zezalice sa nekim VST-ima... valjda bese sa onim EW klavirom, ili tako nesto, ne mogu da se setim, ali to je samo par instrumenata koji zezaju sa 1212m, pa ne moraju bas oni da se koriste ...
Old 26-09-2008, 09:42 AM   #24
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
au brate.. najgore je shto sam stvarno sve pedantno odradio kad sam prvi put instalirao komp.. sve je radjeno po proverenom receptu, i sve je radjeno polako natenane.. apsolutno nishta nisam instalirao, a da mi nije trebalo.. nemam ni antivirus ni program za rezanje.. ni winamp ni nishta.. samo sx, wavelab i plugove koje koristim..

a memorija stoji na 1%..
Imao sam sličan problem.
Jesi li probao podesiti virtualnu memoriju Initial size / Maximum size na jednaku vrijednost : npr. na po 500 do 700 MB?
XP je ponekad glup kad je u pitanju kori?tenje RAM memorije. Postoji rutina koja ga tjera da uvijek koristi RAM kako treba. Moram pogledati gdje se to rje?ava, pa ako ti je interesantno mogu javiti.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2008, 01:32 PM   #25
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Ako ti ti problemi bas toliko oduzimaju vreme, onda lepo odradi ovako:

clean XP+driveri - ako sve radi ok (prime95, memtestovi, torture testovi) - backup.
Instaliras Cubendo (interni plugovi, probas da radis svasta) - ako sve radi - backup.
Onda pocni sa pluginovima, probavaj jedan po jedan, testiraj kako i sta i za te za koje si siguran da rade napravi backup.

Ukoliko pocne da zeza skapiraces koji je plug in, pa se vrati na prethodni backup pa nanovo, ali bez tog pluga.

Posle ako dodas neki koji ti smori sistem samo vrati backup od prethodno dobre situacije i to je to, a taj plug nemoj vise da instaliras.

Zahteva vremena, mada ne nesto mnogo vise od obicne pedantne reinstalacije sistema, a i sa ovime vise nikada neces morati da cekas da se sistem reinstalira, iskopiras podatke iz bekapa na sistemsku particiju i gotovo ...

Definitivno je nesto "do tebe". Prilazem sliku kao dokaz

PS. samo da slowstar ne vidi
Attached Images

Last edited by SumAnuT; 26-09-2008 at 01:32 PM. Reason: slowstar
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 26-09-2008, 02:36 PM   #26
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
ako ti je to komp i za net onda je sve jasno.
ma kakvi.. imam drugi komp za net.. ne brini nisam lud choek.. nema nikakvih dodira sa spoljnim svetom, osim preko usb-a, a i tada prvo lepo skeniram sa portabl antivirusom da nema nechega sluchajno..

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Imao sam sličan problem.
Jesi li probao podesiti virtualnu memoriju Initial size / Maximum size na jednaku vrijednost : npr. na po 500 do 700 MB?
XP je ponekad glup kad je u pitanju korištenje RAM memorije. Postoji rutina koja ga tjera da uvijek koristi RAM kako treba. Moram pogledati gdje se to rješava, pa ako ti je interesantno mogu javiti.
tako mi i stoji.. jednaka je vrednost..

radio sam optimizaciju xp-a..

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
A koju zvucnu kartu imas? Ili te ona zeza, ili ti je u pozadini aktivno nesto sto bas toliko zdere ram memoriju... ili ucitavas previse zahtevnih VST-a istovremeno...
Ali... posto memorija stoji na 1%... bice da je ono prvo... nisam siguran... vidjao sam da EMU 1212m hoce da radi takve zezalice sa nekim VST-ima... valjda bese sa onim EW klavirom, ili tako nesto, ne mogu da se setim, ali to je samo par instrumenata koji zezaju sa 1212m, pa ne moraju bas oni da se koriste ...
imam emu 1820m... nemam nishta u pozadini, kazem ti.. evo juche sam bash snimao neshto zahtevno dok se na isti disk kopiralo 250 gb semplova.. komp se nije ugushio.. nije doshlo ni do jednog glitch-a..

uglavnom koristim EW colosus/gold, viennu, ez drummera, battery i tps.. hypersonic dizem samo ako nece vishe ni albino ni blue ni nishta vishe da se digne.. a obichno nece.. jedan ez i colosus i to je to.. a ez-a volim zbog i zbog drum setova kako i perkusija..

usput dizem altiverb, sonnox reverb, gomile inflatora i transient shapera.. waves ssl chenl strip rcomp i raxx kompresor.. ovisno od pesme, tu je ponekad i josh ponekad i nekoliko emulacija pojachala.. i to onih najjednostavnijih free varijanti.. ardaz i jvm900 il kako se vec zove.. oni mi ne prave probleme nikad..

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Ako ti ti problemi bas toliko oduzimaju vreme, onda lepo odradi ovako:

clean XP+driveri - ako sve radi ok (prime95, memtestovi, torture testovi) - backup.
Instaliras Cubendo (interni plugovi, probas da radis svasta) - ako sve radi - backup.
Onda pocni sa pluginovima, probavaj jedan po jedan, testiraj kako i sta i za te za koje si siguran da rade napravi backup.

Ukoliko pocne da zeza skapiraces koji je plug in, pa se vrati na prethodni backup pa nanovo, ali bez tog pluga.

Posle ako dodas neki koji ti smori sistem samo vrati backup od prethodno dobre situacije i to je to, a taj plug nemoj vise da instaliras.

Zahteva vremena, mada ne nesto mnogo vise od obicne pedantne reinstalacije sistema, a i sa ovime vise nikada neces morati da cekas da se sistem reinstalira, iskopiras podatke iz bekapa na sistemsku particiju i gotovo ...
pa pazi, cale mi je softverash.. zavrshio chovek etf davno davno.. glavni je u svojoj firmi.. odrzava velike sisteme, a pc-e sklapa k'o iz zajebancije.. (nije da se hvalim i sl, ali zvali su ga ameri da radi kod njih, al nije hteo mene da ostavi jbg) ishli smo jedno po jedno.. samo ja nisam imao zivaca da pravim bekape, jer mi je riknula stara mashina pa sam morao shto pre da nabudzim novi komp da bih nastavio sa radom..

bekap je radjen samo sa praznim sistemom wavelabom i cubase-om.. igrao sam se sa praznim cubaseom, ali nisam znao da bi trebalo da obratim paznju na to da li ce mi raditi copy paste setovanja na trakama.. i slichno..

kada sam isprobavao plugove, dizao sam samo one koje sam tada instalirao.. i radilo je sve.. medjutim, neke kombinacije zajebavaju..

uhh.. ne znam.. da je neko jednostavno reshenje, pa da mogu samo da odradim neshto shto ce mi oduzeti jedan dan... a ovako... ufff.. ne mogu da zatvaram studio na dan dva..
Old 26-09-2008, 02:50 PM   #27
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Jo? jedno pitanjce :
Kada optereti? arr. sa svim onim ?to si napisao -> F12, da li se 'uključuje' i donja linijica (anga?ovanje dodatne memorije) ; bez obzira ?ta pokazuje XP?
?ta pokazuje Nuendo?
I jo? jedno : ja imam 1212m. Kada sam postavio SP3 imao sam strahovitih problema. Dopisivao sam se sa Bogijem, pa smo mislili da su mi stradali potovi na mixeti.
Kada sam postavio ove nove 2.1 drivere ne mogu da prepoznam sistem : sve radi perfektno i to na veoma niskoj latenciji. Sa 1.7 (ili 8 - zaboravio sam oznaku) stalno mi se uključivala pomoćna memorija i imao sam sličnu poruku kao i ti, a uz to i krckanje već na nekih 10-12 trakova i mo?da 10-tak plaginova.
Koje si drivere postavio? : Ako ima? SP3 i 1.7(8) drivere, odmah skidaj 2.1 sa emu sajta i postavi.
Old 26-09-2008, 02:55 PM   #28
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

nemam sp3.. nsiam hteo da ga instaliram zbog toga shto su se svi zalili na njega..

a mislim da mi je 1.8 verzija drajvera.. ne znam.. ne secam se.. davno beshe update..

btw.. cubase pokazuje isto shto i xp...
Old 26-09-2008, 03:28 PM   #29
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
nemam sp3.. nsiam hteo da ga instaliram zbog toga shto su se svi zalili na njega..

a mislim da mi je 1.8 verzija drajvera.. ne znam.. ne secam se.. davno beshe update..

btw.. cubase pokazuje isto shto i xp...
Nevezano za ovo što sada imaš probleme : obavezno turi 2.1 (2.04, stvarno sam zaboravio oznaku). Kod njihovog opisa imaš objašnjenje da su dosadašnje bili veoma bagoviti. Naravno oni to prije nisu spominjali.
A što je bilo najsmješnije, iako je rezon da Cubase čita servis iz XP-a, kod mene je bila glupost da je Nu aktivirao dodatnu memoriju, a XP servis nije zabijao zelenu liniju do kraja!
Mislim da treba poslušati kolegu SumAnuT-a. Meni se poruka pojavljivala kod ez-drummera, pa sam prisilno koristio addictive drumms, a ne sviđa mi se. Sada sam odahnuo.
Meni je, kada sam imao problema, iskakala poruka, i sve se zaleđivalo. Nisam uopšte mogao ništa osim prisilno restartovati računar.
U međuvremenu sam postavio jedan mali programčić koji ne dozvoljava da se sistem zaledi. Kada odleti u max. programčić ostavi taman toliko resursa da može izići iz not respondig-a, pa sam tako spasavao podatke. Jes' da sam morao čekati i po petnaestak minuta da on odradi svoje ; ali bar nisam gubio podatke.
Sada stvarno nemam nikakvih problema te vrste i oduševljen sam. Ništa nisam mijenjao osim što sam postavio nove drivere. Postavio sam posljednji XP SP3 (već je namjenski očišćen od nepotrebnih servisa), i sve šljaka k'o djevojka.
Djevojke samo ne znaju kuvati - ali, to se u ovom slučaju ne računa .

Last edited by alfom; 26-09-2008 at 03:31 PM.
Old 26-09-2008, 03:33 PM   #30
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

koji programchic?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules