Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-10-2008, 12:37 PM   #21
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Default Re: Soba u Sobi

Quote:
Originally Posted by Color View Post
Ovo cu morati tacno da pogledam u projekat. Sigurno znam da je OSB ploca u pitanju. Ispod nje nisam siguran...
#
1. Ja bih na tvom mjestu isto odvojio pod.
2. Sve Zidove!!! ako ikad budez snimio glasnije stari. je ti je soba u priliku velika
3. dali mozes nakositi zid da ti nisu paralellni? Jer ako nemas paralellne sidove, tese ce da dolazi do Stojicki valova.

Ispod OSB ploce inace ide Mineralna vune 2-3 cm jaka. Ako postoji Isover kod tebe onda joj je naziv Isover EP 3.

Pozz
Denis
DeMa is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 07:37 AM   #22
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Aj pa javi... ja do sutra moram sve da imam od materijala...
Evo konacno informacije...

Pod je napravljen - 25mm mineralna vuna (na vec postojeci pod), na to ide 2 x CETRIS ploce debljine 12mm (znaci ukupno 24mm). Inace ove CETRIS ploce su dosta skupe, znam da su me kostale skuplje nego pola ostalog materijala..
Color is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 07:40 AM   #23
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Color View Post
Evo konacno informacije...

Pod je napravljen - 25mm mineralna vuna (na vec postojeci pod), na to ide 2 x CETRIS ploce debljine 12mm (znaci ukupno 24mm). Inace ove CETRIS ploce su dosta skupe, znam da su me kostale skuplje nego pola ostalog materijala..
E hvala batice moj.
imam jos samo jedno pitanje, danas dolaze gipsari, da stave pregradni zid... a dali mogu ja posle da napravim jos ona ostala 3 zida (posto sad imam puno stvari u sobi a nemam gde da izbacim jebiga, ceo stan sam sredjivo i krsh je svuda...pa ocu otom-potom da radim) + pod i plafon , ili ?
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 09:11 AM   #24
Color
Senior Member

Color's Avatar

Poenta sva cetiri zida je da se ni jedan zid ne bi oslanjao ili dodirivao sa postojecim zidovima sobe. Zato je "soba u sobi". Tako da ne znam kako ces da izvedes da ti jedan zid stoji sam bez ostalih.. Ovo mora da se radi odjednom. Ako su gipsari spretni i ne piju previse piva , moze komotno da se zavrsi za dva dana!
Color is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 06:36 PM   #25
DzoniPFC
Pro Member

Sutra zavrsavaju...

Nadam se da ce sve ispasti ok..
Old 07-10-2008, 06:50 PM   #26
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Oprosti Dzoni

Ali to mi izgleda do sad ako obican montazni zid, Sa velikom Rupom.
Steta da nisi uzeo u obzir, bjezati od paralelni zidova.

Pozz
Denis
Old 07-10-2008, 06:55 PM   #27
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by dema0206 View Post
Oprosti Dzoni

Ali to mi izgleda do sad ako obican montazni zid, Sa velikom Rupom.
Steta da nisi uzeo u obzir, bjezati od paralelni zidova.

Pozz
Denis
Care sutra treba da zavrse spoljasnu stranu, da stave PVC prozor, vrata i tako to... izmedju gipsanih ploca je mineralna vuna i azmafon. a za akustiku cu da stavljam primacoustic sundjere.

- Instrumente necu snimati nikad, samo vokale, tako da necu praviti pod i plafon (ako nebude bilo potrebe, videcu na kraju), samo cu staviti debeli itison...
Old 07-10-2008, 07:46 PM   #28
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Podkonstrukcija bi morala biti podlo?ena svuda sa gumom (recimo armaflexom).
U podkonstrukciju daj mineralnu vunu veče te?ine (recimo barem 80kg/m3 kamene vune).

Azmafon SAČUVAJ za unutranju akustiku!!!!!!!
Ne kupuj pjenu, jer je neefikasna kod mid i low frekvencija!!!!!!!!!!!

Kupuj jo? azmafona ili mineralnu vunu i obuci ju u propustnu tkaninu.

U malim prostorima kakve ima?, če bit prisutne veoma poudarene modalne frekvencije i njihovi harmoniki... za vokal ti efekat malene sobe neče biti ni malo u pomoč!!!!!
Zato napravi snimaču sobu (pa i kontrolnu jer je skoro isto mala) koliko mo?e mrtvu (pročitaj stickyjije).

A to ?to si jednu srednju malu sobu preradio u dve mali, to je oprosti, blesavo.
Za?to nisi napravio jednu sobu koja bi bila i mix i rec room!?

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 07-10-2008, 08:04 PM   #29
DzoniPFC
Pro Member

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
Podkonstrukcija bi morala biti podlo?ena svuda sa gumom (recimo armaflexom).
U podkonstrukciju daj mineralnu vunu veče te?ine (recimo barem 80kg/m3 kamene vune).

Azmafon SAČUVAJ za unutranju akustiku!!!!!!!
Ne kupuj pjenu, jer je neefikasna kod mid i low frekvencija!!!!!!!!!!!

Kupuj jo? azmafona ili mineralnu vunu i obuci ju u propustnu tkaninu.

U malim prostorima kakve ima?, če bit prisutne veoma poudarene modalne frekvencije i njihovi harmoniki... za vokal ti efekat malene sobe neče biti ni malo u pomoč!!!!!
Zato napravi snimaču sobu (pa i kontrolnu jer je skoro isto mala) koliko mo?e mrtvu (pročitaj stickyjije).

A to ?to si jednu srednju malu sobu preradio u dve mali, to je oprosti, blesavo.
Za?to nisi napravio jednu sobu koja bi bila i mix i rec room!?
zato sto nemam uslova zivim u stanu sa caletom , a on ima hi fi sistem a ja sam se opredelio za produkciju - studio... ali shta fali, gledao sam na netu na stanim sajtovima - home studio i tako to znaci ljudi su isto radili isto sto i ja... ovo mi dodje kao vocal booth samo malo veci, jer nisam mogao da napravim malenu kabinu zbog prozora i tako to, bilo bi previse ruzno... ovako je sve cool ,jos kad se sredi na kraju estetika celog "studija" bice c00ol... ali sad mi nije jasno gde da stavm taj armaflex, i kakvu penu?? za prozor? azmafon jos nisam stavio, stavicu na kraju i onda cu to zatvoriti jos jednom gipsanom plocom i na tu plocu cu staviti primacostuc sundjere for acustics... e aj ako mozes molim te sad napisi lepo ko debilu < meni, sta bi bilo najbolje da uradim jer vec sutra dolaze majstori oko 8:15 da zavrsavaju a ja se iskreno ne razumem u ovo, pocnetik sam, tako da ne znam sta da radim.. a oni su obicni gipsari oni su dosli da postave te ploce i vunu, a ja bi trebao ostalo sve sam...
Old 07-10-2008, 09:11 PM   #30
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

ciao

ja ne sumnjam da ce tvoj prostor biti Cool i da ce ljepo izgledati.
Ali kako cemo ti pomac ako kazes da ti sutra maistori dolaze u 8 Sati. i kada mi tebi nesto sugeriramo onda nadjes neki odgovor ili izgovor.
Neki moci su to mjesecima planiral. Nemislim da ces moci sve skuziti do sutra ujutro. jer je ovo polje pre opsirno.
ako ti vec sugeriramo na nesto tako napravis onda to ima nekih razlog. Npr. Ovo sto je Nlp napisao.
Netriba ti Azmafon stavljati izmedju konstrukcije, Neko pametniji od nas je odredio da Mineralna Vuna radi taj poso naj bolje.

Ako si se vec odlucio za azmafon onda procitaj Postove.
Prima vamo prima tamo to je u mojim ocima izbacena lova.
fali tu jos dosta, jer neces biti zadovoljan ako se ne potrudis da skuzis sta raris.
To ti je ubiti moj savjet naj veci. svak je od nas sastavio neku kutju za pjevanje ali je vrlo brzo bila bacena.

ovo je sve dobronamjerno napisano.
Zato zavrsi to kako si mislo, pa ako ti bude nesto falilo, otvori Thread i vidicemo sta mozemo onda napravti.

Pozz
Denis
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules