|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
![]() Quote:
1. Ja bih na tvom mjestu isto odvojio pod. 2. Sve Zidove!!! ako ikad budez snimio glasnije stari. je ti je soba u priliku velika 3. dali mozes nakositi zid da ti nisu paralellni? Jer ako nemas paralellne sidove, tese ce da dolazi do Stojicki valova. Ispod OSB ploce inace ide Mineralna vune 2-3 cm jaka. Ako postoji Isover kod tebe onda joj je naziv Isover EP 3. Pozz Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Senior Member
|
![]()
Evo konacno informacije...
Pod je napravljen - 25mm mineralna vuna (na vec postojeci pod), na to ide 2 x CETRIS ploce debljine 12mm (znaci ukupno 24mm). Inace ove CETRIS ploce su dosta skupe, znam da su me kostale skuplje nego pola ostalog materijala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
imam jos samo jedno pitanje, danas dolaze gipsari, da stave pregradni zid... a dali mogu ja posle da napravim jos ona ostala 3 zida (posto sad imam puno stvari u sobi a nemam gde da izbacim jebiga, ceo stan sam sredjivo i krsh je svuda...pa ocu otom-potom da radim) + pod i plafon , ili ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Senior Member
|
![]()
Poenta sva cetiri zida je da se ni jedan zid ne bi oslanjao ili dodirivao sa postojecim zidovima sobe. Zato je "soba u sobi". Tako da ne znam kako ces da izvedes da ti jedan zid stoji sam bez ostalih.. Ovo mora da se radi odjednom. Ako su gipsari spretni i ne piju previse piva
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() Sutra zavrsavaju... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
Oprosti Dzoni
Ali to mi izgleda do sad ako obican montazni zid, Sa velikom Rupom. Steta da nisi uzeo u obzir, bjezati od paralelni zidova. Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
- Instrumente necu snimati nikad, samo vokale, tako da necu praviti pod i plafon (ako nebude bilo potrebe, videcu na kraju), samo cu staviti debeli itison... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
![]()
Podkonstrukcija bi morala biti podlo?ena svuda sa gumom (recimo armaflexom).
U podkonstrukciju daj mineralnu vunu veče te?ine (recimo barem 80kg/m3 kamene vune). Azmafon SAČUVAJ za unutranju akustiku!!!!!!! Ne kupuj pjenu, jer je neefikasna kod mid i low frekvencija!!!!!!!!!!! Kupuj jo? azmafona ili mineralnu vunu i obuci ju u propustnu tkaninu. U malim prostorima kakve ima?, če bit prisutne veoma poudarene modalne frekvencije i njihovi harmoniki... za vokal ti efekat malene sobe neče biti ni malo u pomoč!!!!! Zato napravi snimaču sobu (pa i kontrolnu jer je skoro isto mala) koliko mo?e mrtvu (pročitaj stickyjije). A to ?to si jednu srednju malu sobu preradio u dve mali, to je oprosti, blesavo. Za?to nisi napravio jednu sobu koja bi bila i mix i rec room!?
We are Dyslexia of Borg. Fusistance is retile. Your ass will be laminated. Nenad Patkovic https://www.facebook.com/NedPat34 https://www.facebook.com/aeracoustics www.aer-acoustics.com http://www.distopiksound.com/ https://mixanalog.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
![]()
ciao
ja ne sumnjam da ce tvoj prostor biti Cool i da ce ljepo izgledati. Ali kako cemo ti pomac ako kazes da ti sutra maistori dolaze u 8 Sati. i kada mi tebi nesto sugeriramo onda nadjes neki odgovor ili izgovor. Neki moci su to mjesecima planiral. Nemislim da ces moci sve skuziti do sutra ujutro. jer je ovo polje pre opsirno. ako ti vec sugeriramo na nesto tako napravis onda to ima nekih razlog. Npr. Ovo sto je Nlp napisao. Netriba ti Azmafon stavljati izmedju konstrukcije, Neko pametniji od nas je odredio da Mineralna Vuna radi taj poso naj bolje. Ako si se vec odlucio za azmafon onda procitaj Postove. Prima vamo prima tamo to je u mojim ocima izbacena lova. fali tu jos dosta, jer neces biti zadovoljan ako se ne potrudis da skuzis sta raris. To ti je ubiti moj savjet naj veci. svak je od nas sastavio neku kutju za pjevanje ali je vrlo brzo bila bacena. ovo je sve dobronamjerno napisano. Zato zavrsi to kako si mislo, pa ako ti bude nesto falilo, otvori Thread i vidicemo sta mozemo onda napravti. Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako utječe mikseta u mix sobi | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 35 | 12-12-2012 08:00 AM |
Izrada sobe u sobi | Tuta_bugarin | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 25-07-2008 12:03 PM |
Gde postaviti sto i monitore u ovoj sobi? | disco violence | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 15-06-2008 05:23 PM |
Soba | SumAnuT | Dizajn i konstrukcija studija | 20 | 26-01-2007 03:44 AM |