![]() |
Soba u Sobi
|
Re: Soba u Sobi
Lepo i korisno, samo da je jos mozemo da razumemo objasnjenja za neke od detalja pri izradi sobe u sobi.
|
Lepo sa?eto.
Slične konstrukcije na tom principu ima? na stickyjih. Klasična "ala Knauf" konstrukcija. Ali za?to za vraga uvijek pokvaru sve sa tim piramidicama:banghead: I za?to graditi u srednjoj sobi jo? manju:banghead: Da li ne poznaju separacijske gobo trapse?!!! Pa control room nije vi?e simetričan. Ima toga jo?... Nikad ne pravite male vocal boothe u več ne previ?e velikim prostorijama. Mali vocal boothi zvuče kilavo! |
Quote:
pozdrav bogi |
Ovaj post sam postavijo samo radi toga. Jer su momci strogo pazili da zidovi nemaju nikakav dodir sa postojecin zidovima.
To mi je se svidilo. Jer su bili konzikventni i u mojim ocima pravi smisao od Soba u Soba Sistem. Kako je vec i objasneno naprimjer na SAE stranici. Geometrija i Regia nisu dobro rjesene ali Boggy i Nlp su to vec rezjasnili. |
Ako ne bi bili pazljivi da prekinu zvučne mostove, onda ne bi bila prava "soba u sobi":D
Vrlo lepo što si podao ovu malu školu gradnje "sobe u sobi" ali ti veliki problemi koje smo napomenuli još stoje. |
U preseku zidne konstrukcije vidi se: dvostruki sloj gipsa, metalni nosac iza koga je mineralna vuna, zatim neki braon materijal (zanima me koji, ili koji je to materijal koji bi po karakteristikama odgovarao nekom materijalu u Srbiji), pa ponovo metalni nosac iza koga je koliko sam video nesto tvrdje presovana mineralna vuna od ne u predhodnom sloju, pa, na kraju, ponovo dvostruki sloj gipsa.
|
Simetriju rezije i dimenzije studijske sobe, ne treba komentarisati. Link je interesantan zbog prikazanih detalja i preseka. Bar se meni tako cini.
|
vise mi je ono majstorisanje nego neka "akustika"... mada svakako zanimljiv link...
deluje mi, bar po slikama da su se oni dobro zabavljali dok su to pravili :)) poz! |
1 Attachment(s)
Quote:
Taj braon materijal ti je meka vraijanta Mdf (Mediapan ako se dobro sicam naziva) to je ubiti drvo nesto poput iverice samo finije izmljevenoi onda presovano. evo ti jedanlink. http://www.thu.at/weichfaserplatte0.html objasnjenje slike Od ljevo prema desno. ljevo je unutrasnja strana. 1. 2x Gipsploca 12,5mm 2. naljepljeno spuzva na profil 3. Konstrukcija 50 mm tvrda (ali je to samo stavljen sto su vrata tu) 4. ta meka vrsta mediapan 5. opet konstrukcija 50 mm 6. 2x Gipsploca 12,5mm ako triba jos sta prevesti javi. |
All times are GMT +1. The time now is 10:58 PM. |