Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 18-06-2008, 11:29 PM   #21
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: OSX on PC - USB dongle

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
E, da.

Jedina razlika u odnosu na fikus-kad odete na odmor, nikako nemojte za zaduzite komsiju da ga zaliva!
ugradite "kap po kap"
lesha is offline  
Old 18-06-2008, 11:52 PM   #22
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Mali o.t.
...neko je pomenuo Logic... da li postoji neka varijanta da Cubase sx3 moze da tretira midi traku kao audio (da mogu da se stavljaju efekti) bez eksporta, kao sto to moze Logic?
Old 18-06-2008, 11:58 PM   #23
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
Mali o.t.
...neko je pomenuo Logic... da li postoji neka varijanta da Cubase sx3 moze da tretira midi traku kao audio (da mogu da se stavljaju efekti) bez eksporta, kao sto to moze Logic?
Naravbo da moze... Svaki VST ima svoje audio kanale i tu mozes da radis sta hoces... ako volis...
Old 18-06-2008, 11:59 PM   #24
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Moze, ako radis sa VSTi. Sa eksternim modulima, logicno, ne moze.

dvuckovic is offline  
Old 19-06-2008, 12:39 AM   #25
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Hmm, nisam bas najbolje skontao ... ajde da dam primer da budemo sigurni da se razumemo... recimo, odsvirao sam nesto na klavijaturi i dao mu neku boju iz recimo Hypersonic-a... e onda hocu da taj zvuk provucem kroz Guitar Rig2... ili da stavim na insert trake neki vst...
Old 19-06-2008, 12:53 AM   #26
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Zoki ni ja do skoro nisam znao, pa mi se Lesha smejo

Ako sam te dobro razumeo mislim da tebe zanima da nabacis efekat ili plug na midi traku bez da je pretvaras u audio

dakle cela caka je u tome da taj plug nabacis ne na samoj traci vec na glavnom mixeru....

tamo mozes na midi da nabacis sta god pozelis bez da pretvaras u audio i smaras se bez potrebe sa exportima i svim sranjima

znaci sve to sto si nabacio i provuko ostaje kad odradis mixdown, ti ga fakticki bacas na out-e

eto prosto...odradi u mixeru ....izaberes kanal ....slovo e(dugme) ....klasika
korenjak is offline  
Old 19-06-2008, 01:39 AM   #27
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Pa ono jes' ... ali ima tu jedan problem... uradis recimo midi bubnjeve po kanalima (sve odvojeno), load-ujes jedan Addictive drums i sve kanale pustis preko njega i to sve sljaka. Ako onda u mixeru ubacis neki vst na Addictive to ce uticati na sve kanale sto nije dobro... resenje bi bilo da load-ujes 8 Addictive-a ali to bi preopteretilo procesor i memoriju tako da ni to nije dobro... ... eto muke...

Pozz
Old 19-06-2008, 01:47 AM   #28
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Ne znam za Addictive, ali vecina VSTi ima vise outputa, tako da mozes da dodijelis kick recimo na out 1, snare na out 2...itd. i onda da ih odvojeno tretiras na mikseru. Pogledaj malo u samom VSTi, obicno imas negdje gdje definises koliko outputa oces da imas i koji zvuk ti ide na koji out.

dvuckovic is offline  
Old 19-06-2008, 07:55 AM   #29
dadson
Member

dadson's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
resenje bi bilo da load-ujes 8 Addictive-a ali to bi preopteretilo procesor i memoriju tako da ni to nije dobro... ... eto muke...
Svaki element na Addictive ima zaseban output (aktiviraj strelicu koja pokazuje na dole). Nema potrebe za 8 Addictive-a.
dadson is offline  
Old 19-06-2008, 01:51 PM   #30
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Hypesonic ima opciju do 8 ili 12 izlaza. Kad otvoris Hypersonic, ides na setup i tu podesis. Sledeci put kad startujes automatski ce ti toliko kanala napraviti u mixeru (govorim o Nuendu ili Cubase-u). Kasnije u Hypersonicu izabere kanal koji zelis, onda ides na MIX i tu izaberes OUT. To ti je za Hypersonic. Battery sam napravi 8 kanala cini mi se, itd. Moguce da su ti u mixeru iskljuceni vst instrumenti pa ih ne vidis.
Tribal_kg is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules