Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-04-2008, 02:55 AM   #21
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: rodeK2 ili akg solidtube ili neumannTLM193

Alfa Romeo Club preseljen ovde http://rumski.com/forum/showthread.php?t=22420
Old 10-04-2008, 03:20 AM   #22
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
E to nema! Ratosiljasmo se Solid Tubea cim smo pre mogli!
Ne gubi mnogo vremena na njemu, poslusaj K2 (ili kako rekoh NTK) i ako ti to odgovara uzmi, neces pogresiti!
Smara me ovaj upload, saljni mi tvoj mail na PM da ti posaljem neprocesiran K2 da cujes!
Imam Rode NT2, a radio sam i sa NTK i K2 i NT1000 i NT2-a i NT200 i NT1 i pun mi je mesec tih Rode-ove, previse je Rode svetao, ja volim svetle vokale, ali on je previse nekako neprirodno svetao za moj ukus.
Dok mi se recimo zvuk sa AKG C414 jako svidja, pa sam racunao da bi mi se i Solidtube mozda svidjao, mada ne mora da znaci jer mi je AKG C3000B nesto najgore sto sam cuo.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 03:22 AM   #23
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Idi poslusaj onaj Ivanov test mikrofona, pa reci da li jos uvek mislis da je K2 svetao...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 03:34 AM   #24
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja nesto ne volim svetle mikrofone od kad sam cuo u47
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 03:49 AM   #25
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Idi poslusaj onaj Ivanov test mikrofona, pa reci da li jos uvek mislis da je K2 svetao...

Znaci skoro su mi stigli snimci jednog MC-ija iz amerike na NTK, koji ima tako zeznut onaj crnacki glas sa puno visokih u sebi da mi je bila zestoka muka izmiksovati ga, dok drugog mc-ija na istoj pesmi nije problem, vokali su suvo snimljeni tako da je iskljucena mogucnost da su nesto zeznuli eq-om.
Jednostavno neki mikrofon nekom prija nekom ne, ali Rode mikrofoni definitivno nekim vokalima ne prijaju, posebno u hiphopu gde ima puno tih grubih i ostrih vokala i gde se sve snima closemiking...
Skoro sam pricao o problemima sa NT1000, evo bas danas sam miksovao jos jednu stvar na njemu, i sad, jedan ima ostar i grub glas a drugi ima dubok i sa manje visokih u sebi, i ovog ostrog ne mogu da obuzdam, a ovaj drugi zvuci fino, dok recimo taj isti ostri miksovao sam snimke i sa B1 mikrofona i on mu lepse lezi nego NT1000...Isti sam ja problem imao sa NT2 i to mi se desava samo sa jednim vokalom, i par puta sam pricao o tome, kako god da snimim coveka, covek zvuci kao da je pricao kroz cevku, a vokal vrvi od visokih i basova a ako smanjim visoke sibilanti odu u "fibilante" i muke mucim sa tim jednim vokalom...
Tako da bih najradije uzeo nesto sterilnije, i radio sam sa AKG C414 i to mi se dopada tu i tamo, ali bi ipak nesto za nijansu toplije od C414...
Old 10-04-2008, 03:51 AM   #26
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

AU!!! Nemoj molim te porediti C414 sa K2!
Pazi... Sve zavisi kakav ko ima zvuk u glavi i sta zeli i voli, ali... Realnost je uvek negde izmedju svih nasih ega, definicija zvuka i ostalih sputavajucih stvari, tipa ukusi o kojima se ne raspravlja i ona mora da se postuje! Snimati vokal da bi bio sterilan prosto ne radi u mojoj glavi! Sto kaze jedan moj drugar:" 'bes ti to kad se ne trosi, kad ne dise!" misleci tad na tranzistor, a lud je za lampama! Realnost ovde govori u malim zelenim papiricima i podseca da se ne sme mnogo ocekivati od ovih spravica od par stotina eura, pa tako i K2 nije vrhunski mikrofon, ali je svakako jedan od best buy!
Sto se tice sibilanata, pa ja taj problem nikada nisam imao, zar ne mislis da je to mozda nesto do tebe?
Svojevremeno dok sam nesto snimao Brankicu (Ela B) bio sam zapanjen koliko cura ima sibilanata, ali tamo negde na 15 khz, definitivno zavisi od pevaca, ali sve se to resi! Mandusic Vuk...

Last edited by kravadinka; 10-04-2008 at 03:59 AM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 03:54 AM   #27
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
AU!!! Nemoj molim te porediti C414 sa K2!

Kako god....

Ne poredim ih, samo sam primetio da je Rode na nekim vokalima skoro pa neupotrebiv, a na nekim vise nego dobar, a meni ce trebati univerzalnije resenje.

Last edited by Jan; 10-04-2008 at 03:59 AM.
Old 10-04-2008, 04:01 AM   #28
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

To se potpuno slazem! Ali... Na cemu god sam snimao, nisam imao mnogo problema... Ako zna da peva... Na svemu se lepi savrseno!
Snimao sam momka koji se reklamira na Grandu u poslednjih par meseci, necu da kazem na cemu jer je sramota, ali on se zalepi za sve sto mu stavis pred njega, pa i na dasku ako treba!
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2008, 04:02 AM   #29
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Ni po meni rode proizvodi najcesce ne leze za hiphop pricu... Takva su mi iskustva s njima..

Sa K2 sam snimao curu koja vrlo dobro pjeva i to je druga prica....
Old 10-04-2008, 04:04 AM   #30
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Ni po meni rode proizvodi najcesce ne leze za hiphop pricu... Takva su mi iskustva s njima..

Sa K2 sam snimao curu koja vrlo dobro pjeva i to je druga prica....
O tome pricham....
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules