Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2008, 12:56 AM   #21
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: Analogna mikseta iz 80-tih

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Budi iskren pa reci bi li ti zamenio ono na cemu radis za Tompuza i bi li pre vocal snimao npr. kroz 6176 (za otprilike te pare i manje) ili bi mic ukljucio u Tompuza?
Juri Komandant Mark nitkova:Stani nitkove pucacu! Nitkov odgovara: Ha ha, znam da neces pucati zato sto si plemenit! Komandant Mark: Dodjavola upravu je!
Dodjavola upravu si! Naravno da nebih menjao ono na cemu radim za ovo, i naravno da bih mic radije ukljucio 6176.

Stvar je samo u starom pravilu koliko para toliko muzike.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2008, 12:59 AM   #22
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by vly View Post
Da ne ode ovo u svadju sto mi nikako nije gusht,mislim da sam dobro shvatio da je poenta tvog posta da bi ts 12 ili 24 ili neki mci bio mnogo bolja jeftina varijanta od onih sa kojima sam cisto kao primer klase zapoceo thread?

Pozz
Poenta je da sam trenutno u teskoj akciji jurenja sa svojim prijateljem oko jeftinijeg mixera koji moze danas da necemu posluzi i da to ne budu bacene pare.

Poenta je da se nista ispod navedenog (i jos nekih stvari koje sigurno nisu Tompuz) ne isplati, a ne isplate se ni one, jer je tesko naci stvarno dobar mixer (u dobrom stanju), a ako je u dobrom stanju, onda i kosta.

U losijem stanju ne kosta previse, ali kosta opravka, dakle, ko ne plati na cupriji, platice na mostu.

A pricamo o mixerima koji su apsolutni minimum da bi ista unapredio (zvuchno, ne estetski).

Mislim da je pametnije kupiti (ako se vec nema para za dobar i ozbiljan mixer) kvalitetne rackove, a ako se mixer bas voli bez obzira na nerealan budzet za tako nesto, onda nesto od onoga sto sam naveo, pa skupljati pare, popravljati polako i uvesti u upotrebu onda kada bude spreman za to.

Rekao bih da je malo bolje, nego kupovina smeca.

Last edited by idekius; 18-02-2008 at 01:05 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 19-02-2008, 03:10 PM   #23
vly
Member

vly's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Poenta je da sam trenutno u teskoj akciji jurenja sa svojim prijateljem oko jeftinijeg mixera koji moze danas da necemu posluzi i da to ne budu bacene pare.

Poenta je da se nista ispod navedenog (i jos nekih stvari koje sigurno nisu Tompuz) ne isplati, a ne isplate se ni one, jer je tesko naci stvarno dobar mixer (u dobrom stanju), a ako je u dobrom stanju, onda i kosta.

U losijem stanju ne kosta previse, ali kosta opravka, dakle, ko ne plati na cupriji, platice na mostu.

A pricamo o mixerima koji su apsolutni minimum da bi ista unapredio (zvuchno, ne estetski).

Mislim da je pametnije kupiti (ako se vec nema para za dobar i ozbiljan mixer) kvalitetne rackove, a ako se mixer bas voli bez obzira na nerealan budzet za tako nesto, onda nesto od onoga sto sam naveo, pa skupljati pare, popravljati polako i uvesti u upotrebu onda kada bude spreman za to.

Rekao bih da je malo bolje, nego kupovina smeca.
Ja bih rekao da mi u stvari trazimo istu stvar,ali je razlicito nazivamo...
El imas jos neku ideju sta je zanimjivo ako naletim na to,pa da ti ga maznem ispred nosa?
vly is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules