|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
to i ja pricam nego me niko ne slusa...
Dobra (interesantna) pesma se cuje i na tarabu da je dobra... a kad je nesto lose ni "Real World" ne pomaze... e sad... treba to uraditi da se neki kriterijumi ispostuju i to sve da ima neku pristojnost... samo sto danas taj nivo moze da se dobije i ITB... ali ljudi nece to da shvate... dok DaBear i starija garda koliko vidim to shvataju odlicno...
![]() |
#22 |
Mason
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne mogu da verujem!!! Uvek ista prica... Neeee... ja uoOoOopste nisam chuo lose mikseve sa preskupom opremom, a ni dobre sa jeftinom... kao i obrnuto!!! ![]() Treba li uopste trositi reci na to? Cak i kad je zvuk u pitanju. Imam ja jednog prikana koji je kupovao sve sto je chuo da valja (i to kao troglavi Arapin... sve po tri komada, ima se-moze se), a ono sto on producira zvuci kao pokvareni motor od frizidera nije tesko SB Liveom dobiti bolji rezultat od njega. Ali.. odem kod njega, on mi sa ponosom demonstrira sve svoje kupovine i ja shvatim da ne zna ni sta znace najosnovnije oznake na EQ, a kamo li nesto vise. Pita me coveh za hi-pass "Jeli, a sta radi ovo dugme sto ne radi nista?". Pa naravno da ne moze tako, a da zalichi na nesto... Ipak, moj dragi sugradjanin je cenjena osoba, vesti preskakac iz partije u partiju, pa dobija poslove za razne institucije i to odradjuje na neke samo njemu poznate, volsebne nacine ![]() Dzaba sve, kad se nema u glavi, a dovoljno je i malo, ako se ne radi na slepo i napamet... Ali... tu temu smo do stada zilion puta analizirali, a rekao bih da se ovde ne radi o tome... Mislim da je poenta pojefinjenje svega, pa i muzike, sa cim se slazem u potpunosti! Zaista je tuzno videti Bruce Swedien-a kako pokusava da se nekome proda. Ode muzika u krasni k**c zahvaljujuci pojeftinjenju svega, pa i ukusa. Sto se opreme tice, ne odrazava ona samo materijalni status nekoga, vec odrazava i neciji interes i odricanje zbog muzike, a to svako normalan ume da ceni. Mnogi su proveli citav zivot u muzici, pa je i normalno da su kupili opremu. Lose je nesto drugo... lose je kad neko ima para da ide na letovanje, zimovanje, da kupi ne znam kakav auto itd. itd., a radi na krsevima. To obicno kaze koliko ga zanima to sto radi. Kao i oni koji bi da im uradis pesmu, a da plate ako mogu nekako 5eu i kukaju kako nemaju para. O.K. ako su klinci koji stvarno nemaju, ali... ako ima para za gore pomenute stvari, ne zali da potrosi na letovanje u inostranstvu, a gleda da ustedi na pesmi... heh... to ti kaze koliko mu je to bitno u zivotu... Svojevremeno sam izasao iz banda samo zato sto je moj bubnjar kukao kako nema para za bubanj, pa svira na kantama. Rekao sam... O.K... nema momak, u redu. E, a kada mi je taj isti dosao i pohvalio se kako je veoma povoljno pazario Opela, pa ce jos i da mu radi styling, iste veceri sam dao otkaz. I znam da sam bio u pravu...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 29-01-2008 at 05:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
Ja vas nista ne razumem, sta vi predlazete, da mi lepo prodamo i to sto imamo i da radimo na laptopu od 200 eura, u cemu je stos. Nikada nisam patio od mode, pa i od mode u muzici a sada evo krenula moda i u studijskoj opremi-pravac minimalizam. Niko me nikada nece ubediti da ce Rupert Neve da propadne (dok jos moze da stvara, da ce API da zatvori firmu, da ce Manley da propadne, kad je nesto dobro ono je dobro, i mozes sta god hoces da mu radis, ono je dobro). Niko me nikada nece ubediti da je moguce dobro uraditi kompoziciju sa VST instrumentima, bez zivih i pravih sviraca i pevaca. To sto takve kompozicije postoje, ne znaci i da su dobre. Za mene je pojava nove tehnologije samo prednost, ima vise alata, vise mogucnosti ali se ne odricem ni stare dobre analogne opreme. Ali sve je manje dobrih pesama i dobrih aranzmana. Prema tome ocigledno je da je nekakva kriza u muzickoj industriji, ali to ce vec da se razresi, morace kad tad.
A za legendu Bruca se uopste ne sekiram, zna on dobro sta radi i sumnjam da je u bilo kakvoj krizi, naprotiv, covek je aktuelan, u trendu je pa eto ga i na "my space". Pre bih rekao da je to njegov dobar poslovni potez. Mozda deca nekih bogatasa iz Rusije ili Srbije pozele da im on producira, a tu cifra i nije tako vazna kad deca pozele, pa imali smo mi to i u Srbiji, zar ne! Last edited by Braca; 29-01-2008 at 06:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Ja ne znam da li iko cita moje postove ali ponovicu .....
Uopste se ne prodaje , niti mu ide lose , samo je otvorio dragstor gde ce on i njegov TIM ( citaj samo se mrmoti da rade ..... on je tu zbog slikanja ) raditi sve i svasta ..... Otkad to Toma Fila radi ..... ima 20 god ![]() Ne brinite tudju brigu ...... posle onolikih albuma ....... ima on posla za naredih 20 g .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Elevayta Space Boy | drzox | Audio Software | 1 | 27-03-2009 02:19 PM |
space out | noonchaka | Promocija radova | 0 | 20-03-2009 08:29 AM |
Znanja Nikad dosta izbor mikrofona by Bruce Swedien | AcaHari | Tutorijali | 15 | 04-02-2009 01:07 PM |
space | File | Dizajn i konstrukcija studija | 20 | 01-02-2005 12:20 AM |