Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-11-2007, 02:55 AM   #21
perun
Pro Member

perun's Avatar

Default Re: e-kupovina, Evropa... pomoc

Quote:
Originally Posted by player View Post
Kanada.....al' ne vidim razlog sto bi ovamo moglo a u EU ne moze......mada... hm....kod nas je sve moguce
Ma, mislio sam da si iz Hrvatske ili Bosne... Nebitno. Ovo o cemu pricam vazi za ceo svet. Ne pominjem nikakve kartice (kreditne/debitne), vec upravo Wire Transfer. To tako ne ide kod nas. A kako je tvom ortaku poslo za rukom, ne znam!?

Svakako pozdrav!
perun is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 03:01 AM   #22
player
Member

...pitacu ga sta im je radio .....znam da je poslao preko "Intesa" banke.
...btw nisam bas u toku.....mogu li se kod nas dobiti devizni cekovi ?
player is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 03:10 AM   #23
player
Member

...evo sad nadjoh da ima "travelers" cekova...mozda tako moze da se plati u inostranstvu....shibnes cek sa DHL ili UPS
Old 07-11-2007, 12:35 PM   #24
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

shto ne bi moglo? ja sam u roku od pola sata (vishe puta) pokupio pare iz western uniona.. :/ svaka banka koja ima taj protokol mora da saradjuje.. 6/7 puta su mi uplatili iz nemachke/austrije/shvajcarske/amerike pare i za pola sata (kolko mi treba da dodjem do banovog brda) sam upao u banku i pokupio pare.. jedino trazze da znate tachno ime choveka koji vam shalje pare i gde zzivi.. i neku shifru, naravno.. ne znam da li vam to spada u wt, ali nema lakshe priche..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 04:02 PM   #25
grada27
Senior Member

Dobro i mene ova tema zanima, samo nisam uspeo da razumem
kako najlakse kupiti nesto preko neta.Mozda se sve svodi na to, kako se ko snadje ili ima nekog resenja?Imam visa elektron karticu sosiete
generale banke i ??
grada27 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2007, 06:12 PM   #26
mekonin
Member

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
shto ne bi moglo? ja sam u roku od pola sata (vishe puta) pokupio pare iz western uniona.. :/ svaka banka koja ima taj protokol mora da saradjuje.. 6/7 puta su mi uplatili iz nemachke/austrije/shvajcarske/amerike pare i za pola sata (kolko mi treba da dodjem do banovog brda) sam upao u banku i pokupio pare.. jedino trazze da znate tachno ime choveka koji vam shalje pare i gde zzivi.. i neku shifru, naravno.. ne znam da li vam to spada u wt, ali nema lakshe priche..
ovde se prica o slanju a ne primanju novca

nas zakon zabranjuje slanje novca fizickom licu u inostranstvu od strane fizickog lica iz srbije

i mene zanima kako je playeru poslao drug novac u kanadu
mekonin is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 12:00 AM   #27
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post

Nisi ti skapirao... Pare je lako primiti, ali ne mozes da saljes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tu je patka.
perun is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 12:36 AM   #28
player
Member

...nisam danas stigao da zovem ortaka,malo mi je nezgodno zbog vremenske razlike.Kad sam ja slobodan vec je uveliko vreme za spavanje...pokusacu danas pa javljam kako je to izveo.Moglo ne moglo ja sam pare vec potrosio
Old 08-11-2007, 12:51 AM   #29
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by perun View Post
Evo, sutra ti dajem broj racuna lika u Nemackoj, ti ako mu posaljes w. transferom pare, imas veceru!

Nije moguce! Drugo je to sto mi kao firma mozemo da saljemo pare i fizickom licu po fakturi! Ali fizicko lice odavde, iz jebene Srbije, moze da posalje pare WT-om samo clanovima najuze familije ili prijatelju u svrhe lecenja (uz prilozeni racun ustanove)!

To je zakon... A ti ako mozes mimo njega, sjajno... Imas veceru!
vBulletin za rumski je placen vise puta wire transferom firmi u UK, ja sam porucivao iLok iz music store koelna i isto platio wire transferom...takodje i neke delove za neurona, ali slao fizickom licu u Nemacku...

edit:
u pitanju je banca intesa
Old 08-11-2007, 12:51 AM   #30
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

Perun je u pravu, i dok ovakvo licemerje ne odblokira drzava (a drzi ga da bi gastarbajteri pare slivali u Srbiju, i to je jedini razlog. Boli njih q**c za slobodnu trgovinu, online i globalnu konkurenciju)........ nece biti ni napretka po ovom pitanju. Dakle, mora se promeniti svest politicara, a gledajuci ove nase.... to se nece skoro desiti.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules