Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   e-kupovina, Evropa... pomoc (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20185)

OFF 06-11-2007 01:03 AM

e-kupovina, Evropa... pomoc

Kupio bih neke sitnice (mala vrednost i mali gabarit) iz prodavnica u Evropi (thomann, musik store....).... KAKO?:banghead:

Dileri nece da donose, male im zarade da se bakcu sa time....

Ima li ko kakvu karticu kojom se moze platiti.... Roba je ispod 100$, nema carine? Mogu li ja da izvadim neku karticu (nisam zaposlen, zvanicno)

Hoce li Nemci da salju postom?

Hvala

perun 06-11-2007 01:29 AM

Re: e-kupovina, Evropa... pomoc

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 178087)
Kupio bih neke sitnice (mala vrednost i mali gabarit) iz prodavnica u Evropi (thomann, musik store....).... KAKO?:banghead:

Dileri nece da donose, male im zarade da se bakcu sa time....

Ima li ko kakvu karticu kojom se moze platiti.... Roba je ispod 100$, nema carine? Mogu li ja da izvadim neku karticu (nisam zaposlen, zvanicno)

Hoce li Nemci da salju postom?

Hvala

Svako od njih ce ti poslati postom, najmanji problem. Najveci problem su nasi carinski papci koji naplacuju i stvari vrednosti manje od 100$!!! Uredbom su promenili limit jos prosle godine... Jebi ga.

Izvadi VISA Virtuon karticu za online varijante, ali ti realno ne treba... Svaki prodavac ce ti poslati fakturu/invoice i po njoj ces platiti u banci. Tu imas SWIFT i IBAN code-ove koji su bitni za transakciju i nema greske!

Srecno!

OFF 06-11-2007 11:16 AM

Ako sam te razumeo - ja njima trazim fakturu za konkretne sprave, oni posalju, ja uplatim u nekoj banci, posaljem njima te kodove, oni meni postom robu i to je to?

perun 06-11-2007 11:17 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 178124)
Ako sam te razumeo - ja njima trazim fakturu za konkretne sprave, oni posalju, ja uplatim u nekoj banci, posaljem njima te kodove, oni meni postom robu i to je to?

Ne!!! IBAN i SWIFT su ti prakticno brojevi njihovog deviznog racuna!!!

Nista im ti ne saljes... Samo im trazis invoice, das im podatke (adresu i sl.) i odes u banku, pokazes fakturu i posaljes pare.

Ovo nije moguce ako prodavac nije firma, tj. ako je fizicko lice iz inostranstva!

Ok. Pozdrav!

Oggy 06-11-2007 01:49 PM

Carini se sve preko 20 evra, koliko ja znam...

OFF 06-11-2007 02:49 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 178125)
Ne!!! IBAN i SWIFT su ti prakticno brojevi njihovog deviznog racuna!!!

Nista im ti ne saljes... Samo im trazis invoice, das im podatke (adresu i sl.) i odes u banku, pokazes fakturu i posaljes pare.

Ovo nije moguce ako prodavac nije firma, tj. ako je fizicko lice iz inostranstva!

Ok. Pozdrav!

Ok, hvala! skontao:)

Gianfranco 06-11-2007 03:22 PM

Visa Virtuon najelegantnije resenje.Kupis sta ti treba odmah!Nema potrebe da trazis i cekas fakturu,pa da se posle cimas da ides do banke...
Visa Virtuon karticu moze da izvadi svako u Raiffaisen banci.Ceka se 7 dana.

Napomena:Ne prihvata svaka prodavnica Visa Virtuon.
Iz Nemacke sam kupovao nekoliko puta i uvek uspesno.

STUDIOTON 06-11-2007 03:34 PM

ja imam nekoliko godina VISA INTERNET karticu Vojvodjanske banke ..

guta sve sto ubacim u account :) tj.mogu sve kupiti .. moze svako uzeti takodje se ceka 7 dana .. to je kartica... for internet use only :jupi:

HeatMan 06-11-2007 04:51 PM

a kakva imate iskustva sa transportom? recimo, DHL? nameravam da naruchim gemini mikrofon, ali se bojim da mi ne prodje kao ploche.. mada, one su ishle pttom i zavrshile presavijene i prelomljene u sanduchetu.. :/

mislim, siguran sam da tolku kutiju bash nece trpati u sanduche, al se bojim da ga ne "ozlede" prlikom transporta.. da ga bacaju po kombiju :) i slichno..

pozdrav i hvala!

Arthur 06-11-2007 05:06 PM

neko mi rece da mastercard moze normalno da se fura preko neta? ne bih se igrao, al me zanima...

All times are GMT +1. The time now is 07:07 AM.