![]() |
e-kupovina, Evropa... pomoc
Kupio bih neke sitnice (mala vrednost i mali gabarit) iz prodavnica u Evropi (thomann, musik store....).... KAKO?:banghead:
Dileri nece da donose, male im zarade da se bakcu sa time.... Ima li ko kakvu karticu kojom se moze platiti.... Roba je ispod 100$, nema carine? Mogu li ja da izvadim neku karticu (nisam zaposlen, zvanicno) Hoce li Nemci da salju postom? Hvala |
Re: e-kupovina, Evropa... pomoc
Quote:
Izvadi VISA Virtuon karticu za online varijante, ali ti realno ne treba... Svaki prodavac ce ti poslati fakturu/invoice i po njoj ces platiti u banci. Tu imas SWIFT i IBAN code-ove koji su bitni za transakciju i nema greske! Srecno! |
Ako sam te razumeo - ja njima trazim fakturu za konkretne sprave, oni posalju, ja uplatim u nekoj banci, posaljem njima te kodove, oni meni postom robu i to je to?
|
Quote:
Nista im ti ne saljes... Samo im trazis invoice, das im podatke (adresu i sl.) i odes u banku, pokazes fakturu i posaljes pare. Ovo nije moguce ako prodavac nije firma, tj. ako je fizicko lice iz inostranstva! Ok. Pozdrav! |
Carini se sve preko 20 evra, koliko ja znam...
|
Quote:
Ok, hvala! skontao:) |
Visa Virtuon najelegantnije resenje.Kupis sta ti treba odmah!Nema potrebe da trazis i cekas fakturu,pa da se posle cimas da ides do banke...
Visa Virtuon karticu moze da izvadi svako u Raiffaisen banci.Ceka se 7 dana. Napomena:Ne prihvata svaka prodavnica Visa Virtuon. Iz Nemacke sam kupovao nekoliko puta i uvek uspesno. |
ja imam nekoliko godina VISA INTERNET karticu Vojvodjanske banke ..
guta sve sto ubacim u account :) tj.mogu sve kupiti .. moze svako uzeti takodje se ceka 7 dana .. to je kartica... for internet use only :jupi: |
a kakva imate iskustva sa transportom? recimo, DHL? nameravam da naruchim gemini mikrofon, ali se bojim da mi ne prodje kao ploche.. mada, one su ishle pttom i zavrshile presavijene i prelomljene u sanduchetu.. :/
mislim, siguran sam da tolku kutiju bash nece trpati u sanduche, al se bojim da ga ne "ozlede" prlikom transporta.. da ga bacaju po kombiju :) i slichno.. pozdrav i hvala! |
neko mi rece da mastercard moze normalno da se fura preko neta? ne bih se igrao, al me zanima...
|
All times are GMT +1. The time now is 07:07 AM. |