|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Bas to Retromane, iznenadi se covek koliko ljudi glasa za glasnije=bolje ![]() Last edited by milos; 03-08-2007 at 11:40 AM. |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Hehe....ima par opakih fora u ovom testu..... koje ce nas naterati da sto vise slusmo, jer, ako se krene sa merenjem bice:o
Bravo, Buzge! EDIT/ E, jesi siguran da je TC sve vreme bio DRY? Neki fajlovi zvuce kao da su drugacije masterovani, odnosno da imaju dodate efekte....uh...bas su nemale razlike
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 03-08-2007 at 03:00 PM. |
![]() |
![]() |
#23 |
Psiho
|
![]()
neoznacheni rezultati.... pravi blind test
![]() Upravo skidam... bash me zanima. A zanima me i hoche li se itko usudit komentirat "kvalitetu" prije objave tochnih imena fajlova ![]()
#24 |
Pro Member
|
![]()
ha ha ha ha ... vrh !!!
Mada uvek mozemo da se izvucemo na filozofiju .... tipa ...... ako je mnogo razlicito , onda znaci da neke sprave lazu ... a ako je mnogo slicno , onda ne vredi bacati pare na to .... u svakom slucaju , okrivicemo Buzgu sto se vec negde u procesu zeznuo ![]() ( Salu na stranu , cestitke Buzgi na trudu ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
#25 |
Psiho
|
![]()
Takodjer sve pohvale za ideju, trud i realizaciju...
Imam jedno pitanje. Ako uchitam sve klipove u Cubase (svakog na svoj kanal sa svim faderima na nuli) hoche li reprodukcija pojedinog klipa biti na bilo koi nachin promjenjena zbog Cubase audio engine-a? Zapravo imam dva pitanja. Je li 100% sigurno da na niti jednom sabiranju nie bilo nikakvog dodatnog procesiranja. Jedan fajl mi je specijalno "nevjerojatan" u odnosu na druge. Naprosto ima ogromnih dinamichkih razlika u odnosu na ostale fajlove. Iskreno... zvuchi kao da je komprimiran!? Poslushat chu fajlove u par razlichitih programa (Adobe audition, Cubase, Sound Forge i mighty old WinAmp) pa javim utiske.
#26 |
Psiho
|
![]()
Trake C i H zvuche kao da su komprimirane (ili limitirane?). H posebno, i to poprilichno agresivno.
Trake A i B su neuvjerljive iako je (koliko mi se chini) traka B izashla najglasnija. Nemam iskustva sa vechinom opreme korishtenom u testiranju, ali ovako laichki da moram birati na temelju ovog testa izabrao bih ono na chemu je napravljena traka E. Ostatak traka je podjednak s time da u vechini sluchajeva mix pojede reverbe, a u jednom sluchaju su i prenaglasheni (no to je moj subjektivni dojam s obzirom da ne znam kako je zvuchao izvorni mix). Bilo bi zanimljivo chuti referentni mix.. dakle mix s koim je snimatelj bio zadovoljan te onda njega usporediti sa ostalim trakama. Obzirom da koristim Cubase pokushao sam prepoznati koja traka bi mogla biti sabrana u Nuendu, ali klipovi sadrzhe vokal, i instrumente koje relativno slabo koristim tako da mi se zbilja teshko odluchiti. Da moram pogadjat rekao bih ili F ili G ![]() Inache izbor klipa je odlichan... pokriva sve bitne segmente mixa.
#27 |
Pro Member
|
![]()
A Ableton Live 6 ??
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
SuperModerator
|
![]()
RetroMan je u pravu. Ne treba toliko suditi o razlikama u nivoima. neki naravno misle da su neki trackovi kompresovani - ponavljam nisu. Neki od ucesnika prosto daju odredjenu dinamiku. Slusajte farbe, reverbe, imaging, 3D, frekventni odziv, kako ko tretira bas, srednje, visoke...
Pan laws i nivoi - trudio sam se da sve bude isto. Mikrorazlike su moguce ali ajde da ne slusamo njih. Naravno da treba svaku miksati na uvo.Ali eto cisto nije lose da vidite sta to programi smanje sta pojacaju - sto je stvarno tako. Sigurno kad miksate cete smanjiti npr. bas gitaru ili reverb, ali eto kako neko od kandidata utice na istu numeru i nivoe. @ Max - nisam Buzga, nego Buzge ![]() ...gledacemo da vremenom uguramo i Ableton Live, Sonar, i ostatak... za sad smo uradili ovo. thx na positive feedback-u, mislio sam da je zanimljiva tema, pa reko ajde kad vec mogu da nesto uradim. Bice tu jos nekih testova, ali otom potom... drago mi je da ima efekta. pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Hehe,pa mi se upoznali mislim dva puta
![]() ![]() Prvi put kada si putovao vozom iz Sombora za Suboticu tamo negde u jesen 2002 kad sam isao kuci sa drugom sa nekih predavanja pa smo muljali o Creamwareu ![]() ![]() A drugi put jedno godinu dana kasnije si u autobusu nosio neki Pro Tools dvd,tada sam bio nesto nalozen da kupim tvoj Korg SP200(Levis 501 i bend neke Tanje ili tako nesto ![]() ![]() ![]() Jeeee, ko bi rekao ..... ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |