|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() opet, mozda gresim ,godine su prosle.....
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Sredio napajanje. Kupio običan 18V trafo i to je to. Jest da je originalni trafo na 19.2, ali čemu pametovati kada na regulatoru imam trimer i fino podesim napon na +15.00 i -15.00 i sve radi kako treba. Osim toga, taj trafo je duplo jetiniji od onog po narud?bi, koji sam trebao ići raditi, a jo? je i dvaput jači, znači radit će bez ikakvog preopterečenja.
@silicon: Slike će uskoro. Evo upravo sam tu?irao gornju masku, a plastične kape od potenciometara se otapaju u kupki od vode i deterđenta. Same potenciometre sam "obradio" usisavačem, a potom kontakt sprejom. Sutra jo? slijedi zamjena kondova i onda ide full kalibracija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Moram te razočarati, ali razlike nema. Zvuk iz Wavestation A/D je identičan onom iz Korg Legacy Digital Edition. Navedeno ukljućuje i digitalne efekte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
MCI Master
|
![]()
@Don...a ne nema razlike mora da imas korgove konvertere u PCu
Moram te razo?arati, ali razlike nema. Zvuk iz Wavestation A/D je identi?an onom iz Korg Legacy Digital Edition. Navedeno uklju?uje i digitalne efekte. naravno da razlika postoji i cuje se....!!!!!!!!!! necu raspravu o tome ali imam doma oba i LJEGASi KOLEK?N i ADa..... LJEGASI NEMA MUDA...ukratko ,,,onako iznad 300 hz...slicno zvuce ..priznam ali konzumeri VA , digitalije i DSP PCa to bas i ne kuze....sorry momci...uzivajte u LJEGASI KOLEK?NU.. mene AD vrhunski sluzi!!!! i NIKAD GA NEBIH DAO.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ima jedna stara domaća poslovica koja kaže "nemoš stisnut i prdnut u isto vrijeme". To zapravo odlično opisuje nešto što se događa na području jako niskih i jako visokih frekvencija u isto vrijeme. Ako imaš jako istaknute jedne, ne možeš imati istaknute one druge. Tu ni jedan EQ ne pomaže. Zašto ovo pričam... Samplovi u Legacy su original nekompresirani - onakvi kakvi su trebali biti u pravom Wavestationu ali tada je RAM bio hebeno skup(!) - što znači da neki od samplova u Legacy imaju bolji frekvencijski odziv - ili ti u prijevodu, bolji high end response (iznad 5 kHz). Kao rezultat toga (pogotovo ako glasno slušaš), neki waveformovi će ti djelovati glasniji na višim frekvencijama. Tvoje uho to može interpretirati kao da "nema muda", ali to nije točno! Muda su još uvjek tamo. Dovoljno je samo malo "zatvoriti" EQ iznad 5kHz (6dB/o) i imaš identičan zvuk od Wavestation A/D. Sa druge strane, obrnut postupak nije moguč. Ne možeš u pravom Wavestationu A/D nadoknaditi frekvencije koje su izgubljene kompresijom, jer to je destruktivna kompresija (bilo da se radi o resamplingu na nižu frekvenciju ili manje bitova). Stoga je Legacy tim više i superiorniji, jer osim što može zvučati kao običan Wavestation A/D, on može zvučati i high-end sa mnogo višim frekvencijski odzivom. Slično kao što JD (44.1k) može zvučati kao Super JV (32k) ako na JD malo zatvoriš filter. Kada dodaš visoke frekvencije u sample, gubiš one niske. Niske frekvencije traže ogroman headroom! Isti efekat možeš primjetiti na Rolandu XV-5050 u odnosu na stare Super JV serije. Namie, prilikom izrade 5050, unutra su po prvi puta ubacili 44.1k samplove, dok je Super JV serija imala 32 kHz. Prva stvar koju su useri rekli bila je "Hey! 5050 sucks! It doesn't have balls !!". No to je običan bullshit od strane ljudi koji pojma nemaju o akustici. Ako imaš sample od 32 kHz, pa naravno da će imati veča muda od sampla na 44.1 kHz, kada imaš na raspolaganju 25% veči headroom za niske frekvencije (!!) - ili ti rupu između 16-22 kHz u kojoj nema ničega - jer to područje ne postoji u 32 kHz sampleu! Samim time imaš i 25% glasniji response na niskim frekvencijama. Visokih nema i nisu ti pojele headroom. Čim si ti na 44.1 kHz sampleu dodao mrvicu signala iznad 15 kHz, automatski si stišao niske frekvencije - one prve stradaju - jer traže najveći headroom. Za one koje zanima nabavka Legacy-a: Testove sam radio na max podešenom sustavu sa posebnom izrazitom pažnjom da amplitude pravog Wavestationa A/D i Legacy-a budu identične (jako bitno!!!). Sve je slušano na Sennheiser monitorskim slušalicama i promatrano na spektralnom analizatoru (Spectrogram software). Razlike nema. Nekoliko waveformova u Legacyu ima bolji frekvencijski odziv (višu frekvecniju) time i višu kvalitetu, no to sam opisao gore - kao i postupak otklanjana istih. Last edited by Don Solaris; 24-07-2007 at 09:28 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Member
|
![]()
zaheb a? hmh
electro-music.com/forum ima synth diy podforum. ima i black market djelova..a i ekipa tamo je jako susretljiva. pa će ti pomoć oko tog konvertera...ili nać neki drugi dizajn.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Member
|
![]()
a ma ?to su ti MAT.ovi uopće? neki posebni tranzići ili ?ta?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
MCI Master
|
![]()
@ Mirza..MAT ovi su upareni tranzici u istom kucistu radi iste temperature..laicki receno...
@ Don...pa da ja glu(p)h i dalje ostajem na WS AD.... ...ja nisam expert ja kako kaze BOGGY ...imam usi i slusam.... znas kad bih dao WS za LEgacy NIKAD inace imas sve te svoje digitalije u nekom VST formatu...zakaj to drzis gdoma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() shvatit ces sve kad stavis doma Prophet 5 minimoog OBXa i onda u mix dodas WS AD ....za sve ono sto ovi gore navedeni nemogu... ako probas s LEGACY...da vidis kako ga macani gore navedeni pojedu harmonicima i karakterom i frekvama.... a WS AD stoji u mixu!!!!!!! eto!!! decibeli su ok, frekvencije su ok....ali ja najvise slusam!!! KARAKTER |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stigo Minimoog OS!!! | gregor z | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 17-11-2008 12:42 PM |
Stigo Oberheim OB-X !! | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 15-11-2008 02:42 AM |
Stigo' stojadin ! | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 33 | 27-02-2008 09:11 PM |
Stigo Powercoreeeee | loomen | DSP forum | 8 | 15-09-2007 07:56 PM |
stigo mi luna2 | saki | DSP forum | 20 | 02-11-2005 10:33 PM |