|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
MAO
|
![]()
jesu to isti konverteri kao na Hammerfall 9632 ili mozda Fireface 800?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ivan Lekic
|
![]()
ne znam koju su , ali znam sigurno da nisu isti ..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
VIP Member
|
![]()
Mislim da sam pročitala da jesu isti.... ali pojma nemam gdje. Samo ne znam za fireface već za hammerfall 9632..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
MAO
|
![]()
a gde je tu 9632 u celoj prici?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Gledam nesto ove RME karte...
Koja varijanta je po iskustvima iskusnih bolja? 1. HAMMERFALL DSP SYSTEM (PCI/PCMCIA + npr. Multiface II) ili 2. FIREWIRE (Fireface 800) Neki tvrde da je Hammerfall pouzdaniji od FW varijante... A ja bih (u slucaju da se odlucim na kupovinu) rado zaobisao PCI karte... Ajd sad, ko je pametan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
MAO
|
![]()
ja imam 9632 plus 4 DA expanziju, i zelim da se resim svega toga zarad jednog Firefacea.. ne radi ovo lose, al ja FF800 kontam kao korak dalje..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
@Color
Varijanta 1 ( PCI - PCMCIA ) je bolje od bilo koje FW varijante, cak i sam RME govori u korist PCI. FW 800 jeste tehnicki dosta bolji od npr. Multiface i sl. ali FW protokol je nesto sto koci celu stvar. Ako poteras FW 800 na laptopu neces moci da postignes isti broj kanala kao na desktopu dok na PCMCIA ili jos bolje kada je budu napravili Express Card imas isti performanse kao i PCI ili PCI-e, posebno sa novim firmware-om gde mozes da spustis latenciju ispod 1ms sto bi za FW bilo prakticno ne moguce. Razmisli o ovoj kombinaciji Digiface + PCI/PCMCIA ( ili novije verzije) sa ADI 8 DS ADA, po ceni nesto malo vise nego FW 800 ali mnogo bolje i fleksibilnije.
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Cini mi se, ako se dobro secam, da ne moze PCMCIA teoretski postici bandwidth koga pretenduju da imaju FW i USB2... ponavljam... samo bandwidth...
Sto se tice tajminga, kontrolabilnosti i upotrebljivosti magistrale za audio... slazem se da PCMCIA moze dati bolje rezultate, ali nisam siguran da moze nesto preterano puno kanala da propusti... PCMCIA je veoma bliska po karakteristikama i nacinu rada prastaroj ISA magistrali... koja je relativno jednostavna... sto nije uopste lose... samo navodim to kao cinjenicu. pozdrav bogi
![]() |
#30 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
u snimanju ili projektu? jer u snimanju fireface tjera maksimalan broj kanal bez ikakvog problema. u projektu ionako ne ovisi toliko o njemu koliko o performansama racunala, naravno da na laptopu neces dobiti rezultat dobar kao na desktopu, naravno, ako pricamo o racunalima iste generacije i priblizno istih specifikacija...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sta mislite o ovoj ponudi? | Winnetou | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 12-05-2008 05:31 PM |
?to mislite o ovoj kombinaciji? | Tomislav | Computer Hardware | 1 | 07-09-2006 03:48 PM |