Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Sto mislite o ovoj kombinaciji? rme (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18491)

ANITA 27-06-2007 10:35 AM

Sto mislite o ovoj kombinaciji? rme

rme hammerfall multiface + rme pci interface za 550E?

mandrak 27-06-2007 10:54 AM

Re: Sto mislite o ovoj kombinaciji? rme

Ok je cijena a pogotovo ako je RME Multiface II? U svakom slučaju jako zahvalna varijanta.

roginator 27-06-2007 12:17 PM

nemoj Anita ..... ja sam jedan od,,,,, a znam i dosta ljudi koji su imali puno problema s PCI audiowire adaptrerom za Multiface i digiface

a recimo da je servis tu kod nas BANANA

....

za 550 eura razmisli o drugima varijantama!!!!!

ako je to direct na firewire onda OK

mandrak 27-06-2007 12:39 PM

Nisam radio ni koristio taj multiface sa pci varijantom tako da neznam kako se to pona?a u praksi i dali ljudi imaju problema sa istim... samo sam htio reci da je 550 eura ok cijena za taj sistem i da vjerujem rme kartama ?to se tiće stabilnosti, driveri itd.

Ja koristim od nedavno rme ff400 dakle fireware i ?to se mene tice mirne du?e ti Anita mogu to preporuciti ali za malo vi?e od 550 eura:(

Ogi 27-06-2007 04:32 PM

Draga Anita,
na tvom mestu se ne bih dvoumio - ODMAH bih kupio paket o kome pricas!
Par godina unazad koristim Multiface sa PCI kartom (dva komada na dva kompjutera) i veoooma sam zadovoljan zvukom koji iz njih izlazi. Bez obzira da li je stari ili Multiface II, konvertori su isti kao u Apogee-u, clock i driver-i izuzetno stabilni, latency nevazan (6 ms trpi gomilu audio kanala), ne pravi problem ni sa jednim DAW-om, njegov TotalMix software je veoma zgodan za routing pri snimanju.
Sto se tice veze izmedju PCI karte i interface-a, takodje nisam imao nikakav problem - iako je kabl koji ih povezuje (obican FireWire) dugacak 10 metara. Problemi koje Roginator pominje su se javljali kod prve serije (nevezano sa Multiface i Multiface II), koja je prodavana kao "Steinberg Multiset" sa "Audiolink 96" PCI kartom...
Naravno, ako mozes - probaj, procitaj, uporedi cene i uzmi sta ti najvise odgovara.

ANITA 27-06-2007 04:34 PM

Hvala dečki.

Roginator - aha.... hm, kad si mi ono onako slikovito prikazao kad smo pričali, već vidim varijantu kako me izluđuje ovo i zovem frenda i ?aljem ga u 3... Ne zelim riskirati ako je to tako cesta pojava. :/

Mandrak - radi se o multiface I ne II.

HAha.. ne mogu vjerovati da sam otvorila jedno stotu temu "sto mislite...?"... :)

ANITA 27-06-2007 04:36 PM

Quote:

Originally Posted by Ogi (Post 159700)
Draga Anita,
na tvom mestu se ne bih dvoumio - ODMAH bih kupio paket o kome pricas!
Par godina unazad koristim Multiface sa PCI kartom (dva komada na dva kompjutera) i veoooma sam zadovoljan zvukom koji iz njih izlazi. Bez obzira da li je stari ili Multiface II, konvertori su isti kao u Apogee-u, clock i driver-i izuzetno stabilni, latency nevazan (6 ms trpi gomilu audio kanala), ne pravi problem ni sa jednim DAW-om, njegov TotalMix software je veoma zgodan za routing pri snimanju.
Sto se tice veze izmedju PCI karte i interface-a, takodje nisam imao nikakav problem - iako je kabl koji ih povezuje (obican FireWire) dugacak 10 metara. Problemi koje Roginator pominje su se javljali kod prve serije (nevezano sa Multiface i Multiface II), koja je prodavana kao "Steinberg Multiset" sa "Audiolink 96" PCI kartom...
Naravno, ako mozes - probaj, procitaj, uporedi cene i uzmi sta ti najvise odgovara.

Ovo sam tek sad pročitala! Ako je ovo (crveno) zaista tako, onda gotovo da nema razloga da ne uzmem ovo.

Roginator, pliz potvrdi!

A kako da znam da i ovo nije to ?to je imao roginator? Pitat ću.

Ogi 27-06-2007 04:58 PM

Proveri i na njihovom site-u (nesto oko "hardware revision number", moguce da su i oni pustili neku ranu "neispravnu" seriju)...
http://www.rme-audio.de/en_index.php , mozda neki "user forum"...

Kod tog "Multiset"-a (prodavali su ga pod Nuendo firmom, a ne Steinberg kako sam napisao - izvinjavam se!), problem izgleda tako sto Windows "ne vidi" kartu na start-up-u i mora da se restartuje kompjuter dok je ne "ukaci" (obicno na drugom-trecem restartu).

Naravno da je to tragedija za rad i zato probaj da "iscackas" koja verzija ti se nudi i da li je Roginator imao isti problem... sve u svemu, ovi koje ja imam rade savrseno.

Pozdrav

STUDIOTON 27-06-2007 05:48 PM

Quote:

Originally Posted by Ogi (Post 159706)
problem izgleda tako sto Windows "ne vidi" kartu na start-up-u i mora da se restartuje kompjuter dok je ne "ukaci" (obicno na drugom-trecem restartu).

prosto neverovatno da firma nije izbacila drajvere koji to resavaju vec je ostalo na tome da je "losa serija":confused:

kejkz 27-06-2007 06:19 PM

ako je zamisljena za snimanje, ponuda nije losa :)

All times are GMT +1. The time now is 10:33 PM.