|
Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo i mene, da se pre svega zahvalim moderatorima koji su me pozvali i doveli na ovaj forum...
Ukratko, posto vidim da ima zainteresovanih mladjih clanova za moju malenkost u smislu "lik i delo" odgovoran sam za mnogo muzike koja je prosla, neka i ostala, a nadam se da cu jos malo doprineti ovdasnjoj muzici pre no sto se desi ono neminovno... Dakle, rodjen daleke 1951. novembra (scorpio) poceo da se bavi muzikom relativno kasno, oko 10-te godine, zavrsio nizu muzicku "Josif Marinkovic" pa zatim srednju "Stankovic" gde je morao poslednju godinu da polaze privatno jer su ga iz iste isterali zbog kako kazu "Teske uvrede nanesene najvisem drzavnom rukovodiocu" (u pitanju je bio Josip Broz) a na pismenom iz Srpskog jezika, gde je tema bila "Moj najsrecniji dan u zivotu, dan kada sam viseo Tita" Mozete i sami da zamislite (danas) kako sam prokomentarisao temu, i sta zse po tom desilo... Dakle, priznajem da sam odgovoran izmedju ostalog (Delta Project) i za nesudjenu himnu SCG, za prvi i deo drugog albuma Olivera Mandica, za preko 4o nagrada za najbolji aranzman na domacim i medjunarodnim festivalima, za brojne spice, dzinglove i najave TV i radio emisija, neke se i sad verovatno vrte, za gotovo sve sto su uradili Dejan Petkovic (ako se secate) Maja Odzaklijevska, zatim, "Princeza", "Mia" Dade Topica (aranzman, deo produkcije) Zdravko Colic - nekoliko albuma, ali najvazniji su "Kad bi moja bila" i Okano, a i po neki aranzman i na ostalim, pa i na neslavnom poslednjem (Andjela)Radio sam toliko aranzmana, da se i ne secam vise od polovine, predpostavljam da ih je bilo u cetvorocifrenom broju... Svirao u raznim grupama, kao stalni-nestalni clan, i pomagao u snimanju kao klavijaturista (Pop masina, Dag, S' vremena na vreme, K2-neuspeli nastavak Korni grupe, STETA) svirao u Jugoslovenskoj Jazz rock selekciji - (posle Popa Asanovica) sa postavom Petar Ugrin, Jansa, Carli Novak, Vedran Bozic, Ratko Divjak, Uros Secerov i moja malenkost...Bio zaposlen u Big Band RTS kao klavijaturista i aranzer, presao za muzickog urednika u PGP RTS, koji sam napustio zbog samupravljanja, zbora radnih ljudi i slicnih idiotarija, od tada free-lance, sa kobajagi statusom istaknutog umetnika, i krajnje neizvesnom buducnoscu sto se penzije tice, a izvesno je samo mesto na groblju, kao sto nas sve ceka...
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
jo? malo dnb-a | yanprawda | Promocija radova | 2 | 10-04-2009 01:11 PM |
malo glupo pitanjeali samo malo | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 25-01-2008 10:12 AM |