|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Sta sve neki ljudi ozbiljno dozivljavaju! Kada bi nabrajali potrosili bi internet.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Mason
|
![]()
Tja... ja ozbiljno doziveh kad procitah malopre da je meni dragi James Blaunt, tvorac i pevach simpaticne hit pesmice "You`re beautifull" recimo 1999-te bio vrlo anoniman... do te mere anoniman da je bio u sastavu Britanskog KFOR-a na Kosovu
![]() Verovatno mi se ne bi toliko dopao da sam ga prvi put umesto na MTV-u video u recimo Grachanici ![]() Nema veze... pesma je stvarno lepa... "Američka muzička industrija 11. februara će odati priznanje za izuzetna ostvarenja u svim muzičkim žanrovima. 1999. godine, kapetan Džejms Blant bio je jedan od 30.000 pripadnika mirovnih snaga NATO u Prištini. Nepunih osam godina kasnije, on je muzičar-milioner. 1988, 17-godišnja Njujorčanka Meri Džejn Blajdž snimil je svoju prvu pesmu u kabini u jednom tržnom centru. Danas, ona vodi u trci za Gremije sa čak osam nominacija. Pre 19 godina, Red Hot Chili Peppers sahranili su svog gitaristu i osnivača benda, Hilela Slovaka, koji je umro od prekomerne doze heroina. Danas su oni najuspešniji savremeni rok bend u istoriji top-lista magazina Bilbord. Ovo su samo tri od brojnih priča uoči 49. dodele nagrada Gremi, koje će biti uručene 11. februara u Stejpls Centru u Los Andjelesu. Džejms Blant, čije je pravo ime Džejms Hilier Blaunt, rodjen je u porodici generacijama posvećenoj vojnoj službi. Kao oficir konjice Britanske armije on je bio pripadnik počasne straže na sahrani kraljice majke 2002. godine. Medjutim, Džejms je takodje voleo da peva – i pogodio je ukus svetske publike svojim hit singlom – «You’re beautiful». Prošle godine, zahvaljujući toj pesmi, Džejms Blant je postao prvi Britanac koji je dospeo na vrh američke liste pop singlova u više od 10 godina. Njegova oda bivšoj devojci pojavljuje se u trci za čak pet Gremija – za najbolji pop album, najbolji muški pop vokal, najboljeg novog umetnika, pesmu godine i album godine. Za titulu pesme i albuma godine, protiv Blanta se takmiči Meri Džej Blajdž, trostruka dobitnica Gremija, koja je u proteklih 16. godina dobila nadimak «kraljica hip-hop soula». Meri koja je napustila srednju školu, i bila dete razvedenih roditelja, utehu je pronašla u muzici. Njen prvi snimak bio je improvizacija, obrada pesme Anite Bejker koju je snimila u kabini u jednom tržnom centru. Danas, Meri Džej Blajdž ima najviše nominacija za Gremije 2007 – njih osam. Tom uspehu je značajno doprineo njen singl «Be Without You». Meri Džej Blajdž je nominovana u kategorijama najboljeg albuma, pesme godine, najbolje ritam i bluz pesme, i najboljeg ženskog ritam i bluz izvodjača. I dok je Meri Džej «kraljica hip-hop soula», Red Hot Chili Peppers mogu se smatrati kraljevima modernog roka. Kvartet iz južne Kalifornije drži rekord u najvećem broju nedelja provedenih na vrhu Bilbordove rok liste – njih 78. Pevač Entoni Kidis godinama se borio sa heroinskom zavisnošću, a jedan od najvećih hitova benda «Under the Bridge», opisuje njegovu borbu sa drogom. Gitarista Hilel Slovak 1988. je umro od prekomerne doze heroina dok su i drugi članovi benda imali probleme sa drogama. Prošle godine, stariji i mudriji «Pepersi» snimili su album Stadium Arcadium koji je zauzeo prvo mesto u SAD, kao i svoj najbrže prodavani singl – «Dani California». Red Hot Chili Peppers se ove godine takmiče za šest Gremija, uključujući i album godine. U trci je takodje duo Gnarls Barkley koji je predgrupa «Pepersima» na njihovoj američkoj turneji. Nagrade Gremi imaju poseban prestiž u muzičkom svetu jer pobednike odredjuju njihove kolege – a ne slušaoci. Ove godine nagrade se dodeljuju u čak 108 kategorija, medju kojima je i najbolji rok instrumental. Na kraju slušamo jednog od nominovanih Džoa Satrianija koji izvodi naslovnu pesmu sa albuma «Super Colossal»."
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 11-02-2007 at 12:31 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Uff, opet cemo otici u,, neznam gde.
Ajde Idekius glasaj pa popij ili plati pivo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Mason
|
![]()
Duznost mi je da prduckam protiv svih domacih pop festivala... zakleo sam se
![]() ![]()
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Igle vec zveckaju :"Klot, frket, klot, frket, dupli bod, klot, frket..." Sta ces.. dosadno mi u zivotu od kad mi lekar prepisao da moram da smirim zivce, pa posto je Laki popio svo pivce (kakva rima, a?! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
:o
Sad sam preslusavao pesme sa Beovizije i uopste mi nije jasno kako ne postoji ni jedan izvodjac koji bi prezentovao Srbiju necim originalnim, sto je izvan sablona festivalskih zalopojki!!! Izbor pesama je, blago receno, zalostan. Ne bih se usudio da se kladim ni na jednu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
SuperModerator
|
![]()
pa ja sam nesto snimao Trkulji vokale za njegovu numeru, to je potpuno drugacije i postuno van konteksta zalopojki... etno naravno, ali nema veze sa doticnim festivalom, bice interesantan "kontrapunkt"
![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Trkulja mi je skroz ok, al ko sto kazes, nema veze sa doticnim festivalom....ali ovi sto imaju, bolje i da nemaju ;-) Sve vec pocinje da lici jedno na drugo...to jest vec odavno lici ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Hehehehe...
Znaci ti i ja se gledamo "preko nisana", a ovamo me zoves da cackamo sprave... Ima kad dodjem sve dugmice da ti izokrecem, pa neces posle znati da vratis ![]() I ja se ne secam da je moja pesma bila njanjava zalopojka kad sam je slao... Mozda su u medjuvremenu pobrisali one gitare, dodali neke zvoncice i padove i prepevali sa par profi narikaca... ![]() ![]() A i ko da je bitno... Da li se neko seca i jedne zglavne pesme sa Eurosonga u poslednjih 20 godina? Mislim... To su ionako sve limunadice i niko tu osim "ex socijalistickih" zemalja ne salje svoju "A" ligu, vec anonimuse.
![]() |
#30 | |
Senior Member
|
![]()
Ma ja sam samo zaprepascen da je svaka druga pesma simfonijsko-festivalska arija, pa mi onako proslo kroz glavu "dokle vise!?"
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Beovizija 2008 | Oggy | Pricaonica | 195 | 09-05-2008 03:01 AM |
Beovizija 2007 | Mitjovan | Dragan Ivanović | 115 | 01-04-2007 11:39 PM |
Beovizija / Eurovision | Steka | Razno | 94 | 03-05-2006 01:51 AM |
Beovizija-spisak ucesnika i malo matematike | Gianfranco | Razno | 10 | 20-03-2006 10:37 PM |
Beovizija - Vasi utisci i komentari | Gianfranco | Razno | 26 | 25-02-2005 07:00 PM |