Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2007, 10:39 AM   #21
atmajian
Junior Member

Default Re: Cubase SX pitanje

Meni se isto nešto slično događalo sa stupnjevima u Cubaseu jednom, i nisam siguran da to u mom slučaju nije bilo vezano uz Cubase. Išao sam s dva sintića preko dvije zvučne (svaki u jednu) i secondary mi je uvijek bio čini mi se za poluton viši od zadanih midi poruka. Iskreno, nisam se ni trudio to riješiti jer mi nije bilo bitno, al je bilo nevjerojatno.

Isto tako, naišao sam na bug u SX1 (bar mislim da je bug i ako se dobro sjećam, pročitao sam i na netu još par ljudi koji su to prijavili), kod korištenja virtual instrumentsa kao sound plug-inova, main volume u controller laneu ne radi. Bez obzira je li inspektor za taj track na off ili ne. Umjesto promjene voluma dobiješ flutter i nekakav distorzirani sound. Kod korištenja eksternih samplera, tog problema nema. Sve ostale kontrole u controlleru mi rade normalno i VI normalno odgovara, međutim main volume ne. Tako da mi preostaje jedino ili preko automationa ili preko modwheela i swella u sampleru, na primijer.
atmajian is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2007, 01:42 PM   #22
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by atmajian
Isto tako, nai?ao sam na bug u SX1 (bar mislim da je bug i ako se dobro sjećam, pročitao sam i na netu jo? par ljudi koji su to prijavili), kod kori?tenja virtual instrumentsa kao sound plug-inova, main volume u controller laneu ne radi. Bez obzira je li inspektor za taj track na off ili ne. Umjesto promjene voluma dobije? flutter i nekakav distorzirani sound. Kod kori?tenja eksternih samplera, tog problema nema. Sve ostale kontrole u controlleru mi rade normalno i VI normalno odgovara, međutim main volume ne. Tako da mi preostaje jedino ili preko automationa ili preko modwheela i swella u sampleru, na primijer.
Ne znam sta da ti kazem. Ja sam do skoro radio na SX1 i koristio VI a nisam nikad imao takav problem. Mozda Cubase ne prica lepo sa odredjenim karticama, ko zna. Svejedno, presao sam na SX3 i potpuno sam zadovoljan (posto sam sa SX1 imao neke druge sitne problemcice koji su me nervirali). Mozda bi trebao i ti da probas sa SX3 ili Nintendom pa da vidis da li ti se isto desava.
Old 20-01-2007, 04:33 PM   #23
atmajian
Junior Member

Quote:
Originally Posted by mrkizoni
Ne znam sta da ti kazem. Ja sam do skoro radio na SX1 i koristio VI a nisam nikad imao takav problem. Mozda Cubase ne prica lepo sa odredjenim karticama, ko zna. Svejedno, presao sam na SX3 i potpuno sam zadovoljan (posto sam sa SX1 imao neke druge sitne problemcice koji su me nervirali). Mozda bi trebao i ti da probas sa SX3 ili Nintendom pa da vidis da li ti se isto desava.
Hehe, ne bih Nintendom, radije Play Stationom. Al kad ne igram igrice ...

Ma da, znam da SX1 ima par bugova. Mislim da je ovaj moj jedan od tih, iako me čudi jer mi je kartica iznimno dobra.

Koje si ti bugove s njim imao?
Old 21-01-2007, 09:45 PM   #24
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by atmajian
Hehe, ne bih Nintendom, radije Play Stationom. Al kad ne igram igrice ...

Ma da, znam da SX1 ima par bugova. Mislim da je ovaj moj jedan od tih, iako me čudi jer mi je kartica iznimno dobra.

Koje si ti bugove s njim imao?
Pa svakakve, ali najbitnije - nije hteo da radi sa nekim VSTi i sa nekim DX plagovima, pa je iz cistog mira krckao, puckao, zaledjivao se itd. SX3 mi za sada nista od toga nije priredio i nadam se i da nece.
A to sto ti je kartica dobra nema nikakve veze ako Cubase ima bug ili ako ne saradjuje lepo sa njom. U principu sam rekao da moze da bude slucaj da sa odredjenim karticama ne radi lepo na osnovu iskustva sa nekim drugim hardverom gde po pravilu nije bilo bitno koliko je kvalitetan hardver vec da li lepo saradjuju ili ne.
Prvi macici se u vodu bacaju (SX1), tako da, probaj ti ipak SX3.
Old 21-01-2007, 10:01 PM   #25
atmajian
Junior Member

Quote:
Originally Posted by mrkizoni
Pa svakakve, ali najbitnije - nije hteo da radi sa nekim VSTi i sa nekim DX plagovima, pa je iz cistog mira krckao, puckao, zaledjivao se itd. SX3 mi za sada nista od toga nije priredio i nadam se i da nece.
A to sto ti je kartica dobra nema nikakve veze ako Cubase ima bug ili ako ne saradjuje lepo sa njom. U principu sam rekao da moze da bude slucaj da sa odredjenim karticama ne radi lepo na osnovu iskustva sa nekim drugim hardverom gde po pravilu nije bilo bitno koliko je kvalitetan hardver vec da li lepo saradjuju ili ne.
Prvi macici se u vodu bacaju (SX1), tako da, probaj ti ipak SX3.
Da, probat ću svakako, jedva čekam, već godinama radim na jedinici. Thanx!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules