Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase SX pitanje (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16605)

"7" 12-01-2007 06:22 PM

Cubase SX pitanje

Nesto sam uradio na jednom delu trake!? i desava se sledece: kad se ukljuci loop, pusti taj deo trake i dodje do kraja, loop krene iz pocetka i odradi pitch za jedan polustepen nanize. Zaustavim, pustim opet i ide normalno dok opet ne krene od pocetka i opet ga pitch-uje:da: .
Da li sam nesto uradio ili je to Cubase povileneo?

kVu 12-01-2007 06:30 PM

Re: Cubase SX pitanje

Quote:

Originally Posted by mrkizoni
Nesto sam uradio na jednom delu trake!? i desava se sledece: kad se ukljuci loop, pusti taj deo trake i dodje do kraja, loop krene iz pocetka i odradi pitch za jedan polustepen nanize. Zaustavim, pustim opet i ide normalno dok opet ne krene od pocetka i opet ga pitch-uje:da: .
Da li sam nesto uradio ili je to Cubase povileneo?

na kolko radis? 48 ili 44.1? mozda ti ispada iz sync-a pa tripujes da je polustepen nanize.. meni se to cesto dogadjalo sa RME-om, samo radikalnije :)

Gmile 12-01-2007 10:24 PM

Je li se to desavca u MIDI traci u kojoj je "nasnimljen" pitch? Ako jeste, edituj (nacrtaj) pitch kontroler tako da njegova vrijednost bude jednaka nuli prije kraja loopa. Ovako se MIDI poruka za pitch prenosi na pocetak loopa...

"7" 13-01-2007 01:29 AM

Quote:

Originally Posted by Gmile
Je li se to desavca u MIDI traci u kojoj je "nasnimljen" pitch? Ako jeste, edituj (nacrtaj) pitch kontroler tako da njegova vrijednost bude jednaka nuli prije kraja loopa. Ovako se MIDI poruka za pitch prenosi na pocetak loopa...

Ha, znaci to je*e nase koke a nije petao. Tacno sam radio pitch na kraju tog dela MIDI trake i to do samog kraja. Cim sam zadnji pitch vratio na nulu prestao je da zeza.
Hvala na informaciji, ovo nisam znao niti bi mi palo na pamet za sto godina... a i nije mi jasno, jel' to neki bug ili to tako treba?

Pozz

LAMPASH 13-01-2007 01:31 AM

To tako treba.

"7" 13-01-2007 02:58 AM

Quote:

Originally Posted by KIRK
To tako treba.

Ajde onda da pitam kada je to korisno? posto mi nista ne pada na pamet... mada to i nije neko merilo :mrgreen: .

kVu 13-01-2007 07:51 AM

Quote:

Originally Posted by mrkizoni
Ajde onda da pitam kada je to korisno? posto mi nista ne pada na pamet... mada to i nije neko merilo :mrgreen: .

pa nije bug. Jednostavno je upamtio poslednji parametar automatizacije koji si mu zadao.

"7" 13-01-2007 02:42 PM

Jeste, ali, to je loop, on bi prosto trebao da pusti taj deo takav kakav je vise puta i po logici stvari, on ne bi trebao da primenjuje pitch sa kraja loop-a na pocetak sledeceg... nije mi logicno... ali ako je tako, verovatno je to napravljeno namerno i sa nekom poentom, e sad mene interesuje ta poenta, dakle, kada i zasto je to upotrebljivo... ako neko zna?

Tomislav 13-01-2007 02:49 PM

On jednostavno šalje sve MIDI poruke u instrument. Ako on tu naleti na taj pitch change, onda je to to.

Hm... Ali bilo bi zgodno da se može uključiti opcija da ne radi tako nego da šalje nakakav MIDI message da resetira parametre koji variraju tokom pjesme.

kejkz 13-01-2007 03:00 PM

Slazem se, bolje bi bilo da se ponasa kao sto se ponasa pravi midi pitchbend na klavijaturi, da se vrati na neutralnu poziciju kada se ne salje pitchbend poruka. Ali koliko se secam, nijedan softver nema ovu opciju. Ili mozda gresim?

All times are GMT +1. The time now is 04:34 AM.