Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2007, 11:24 PM   #21
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Default Re: Analog synth tematika!

Nisam bash najbolje razumeo pitanje, ali Trilogy i Stylus RMX su
"sample based, a Atmosphere ima i svoju sintezu.
Elf is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 11:47 PM   #22
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Elf
Nisam bash najbolje razumeo pitanje, ali Trilogy i Stylus RMX su
"sample based, a Atmosphere ima i svoju sintezu.
pa i nema Atmosfere bas svoju sintezu...to je upravo to sto ona trazi,

Atmosphere radi isto kao i Trilogy i Stylus.Dakle, nema oscilatore nego ti primjenjujes flitere, envelope, lfo-e itd na semplove...i mozes da kombinujes dva odjednom

Atmosphere je prava stvar za nju, ima genijalne pad-ove, string-ove itd...i bash je to sto ona trazi...semplovani sintovi, al semplovani tako dobro da ti glava pukne! Mislim da tesko koja sprava moze da se nosi sa Atmosferom....

da bi skuplia toliko hardvera i imala zvuk kao atmosfera trebalo bi mnooogo para...

Last edited by balthazaar; 04-01-2007 at 11:51 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2007, 11:52 PM   #23
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

mada najbolje bi bilo da kazes kakav hoces zvuk od sinta i za sta hoces da ga koristis?
Old 04-01-2007, 11:54 PM   #24
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
a i nema Atmosfere bas svoju sintezu...to je upravo to sto ona trazi,

Atmosphere radi isto kao i Trilogy i Stylus.Dakle, nema oscilatore nego ti primjenjujes flitere, envelope, lfo-e itd na semplove...i mozes da kombinujes dva odjednom
Znaci subtraktivna sinteza ...

@ANITA

Pogledaj Dave Smith Instruments Poly Evolver rack verziju, oko 1100-1200 eu. , a zvuci http://davesmithinstruments.com/ moja topla preporuka
Old 04-01-2007, 11:58 PM   #25
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Prvo i osnovno je kako netko radi muziku. Ako moze iz syntha izvuci maksimum, onda mu treba dobar synth. Ako samo trazi synth zvukove, to moze i iz besplatih VSTia...
Druga je stvar kakvu muziku radi. Ako je taj stil baziran na synthevima onda mu trebaju kvalitetni synthevi..
Treca je stvar da li se koncentrira samo na komponiranje (ili programiranje kako to neki zovu) ili se upusta i u sound design (koji vec debelo koketira s produkcijom). Ako hoce da to zvuci mocno onda mu treba kvalitetan synth. Ako komponira onda to jednostavno slozi u VSTiu, kad je zadovoljan odnese producentu koji to sve lijepo reprogramira na pravom synthu (posao koji Clusterchord radi). Ta na kraju lijepo plati!
Cetvrta je stvar ima li ta osoba dovoljno dobro slusanje da uopce moze razlikovati VSTi od pravog analognog syntha.
Peta stvar je publika. Ako je to takva muzika u kojoj publika i ne trazi bas neki sound onda nema smisla ulupati lovu u neku analogiju a da to ima istu prođu kao i plugin.

Ono sto sam ja do sada cuo od "pravih" syntheva me stvarno nokautiralo. Vjerujte, pravi NordLead 3 nema veze s Discovery pluginom. To je samo jedan primjer. Zujalica iz Steinberg A1 (koji je bajdvej sjajan!) nije ista kao zujalica iz Micro Korga (ili njegovog mocnijeg brata MS2000). Mozda na solo isto zvuci ali kad treba probiti kroz gusti miks...
To je isto kao gitare. Jednostavno ne zvuci isto Fenderov Strat iz 1999 i onaj iz 1979. (vjerujte upravo tu situaciju ima sad u studiju i razlika je ooogrooomna)...

Ja sam uvijek za originale!!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2007, 12:00 AM   #26
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

[QUOTE=Moritz]Znaci subtraktivna sinteza .../QUOTE]

salis se, jel da?
Old 05-01-2007, 12:03 AM   #27
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

ne !?
Old 05-01-2007, 12:03 AM   #28
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Shot
Prvo i osnovno je kako netko radi muziku. Ako moze iz syntha izvuci maksimum, onda mu treba dobar synth. Ako samo trazi synth zvukove, to moze i iz besplatih VSTia...
Druga je stvar kakvu muziku radi. Ako je taj stil baziran na synthevima onda mu trebaju kvalitetni synthevi..
Treca je stvar da li se koncentrira samo na komponiranje (ili programiranje kako to neki zovu) ili se upusta i u sound design (koji vec debelo koketira s produkcijom). Ako hoce da to zvuci mocno onda mu treba kvalitetan synth. Ako komponira onda to jednostavno slozi u VSTiu, kad je zadovoljan odnese producentu koji to sve lijepo reprogramira na pravom synthu (posao koji Clusterchord radi). Ta na kraju lijepo plati!
Cetvrta je stvar ima li ta osoba dovoljno dobro slusanje da uopce moze razlikovati VSTi od pravog analognog syntha.
Peta stvar je publika. Ako je to takva muzika u kojoj publika i ne trazi bas neki sound onda nema smisla ulupati lovu u neku analogiju a da to ima istu prođu kao i plugin.

Ono sto sam ja do sada cuo od "pravih" syntheva me stvarno nokautiralo. Vjerujte, pravi NordLead 3 nema veze s Discovery pluginom. To je samo jedan primjer. Zujalica iz Steinberg A1 (koji je bajdvej sjajan!) nije ista kao zujalica iz Micro Korga (ili njegovog mocnijeg brata MS2000). Mozda na solo isto zvuci ali kad treba probiti kroz gusti miks...
To je isto kao gitare. Jednostavno ne zvuci isto Fenderov Strat iz 1999 i onaj iz 1979. (vjerujte upravo tu situaciju ima sad u studiju i razlika je ooogrooomna)...

Ja sam uvijek za originale!!

sve bi to, sto se tice "pravih" bio u pravu da si pricao prije 5-6-7-8 godina...al sad pored ovoliko vrjunskih vsti-jeva...ne znam...
Old 05-01-2007, 12:07 AM   #29
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz
ne !?

ma nema bre oscilatore...atmosphere bi se najprije mogao nazvati Sample Library

evo ti sta pise na spectrasonic sajtu

The Atmosphere Dream Synth Module™, is a new type of software plug-in instrument that integrates a massive, three gigabyte core library of more than one thousand unique sounds and layer elements, with a powerful and intuitive interface for shaping new textures. Atmosphere works as a native plug-in instrument in all major hosts like Logic, Digital Performer, Cubase, Nuendo and Pro-Tools.
Old 05-01-2007, 12:09 AM   #30
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

@balthazaar
Zanima me, shta si probao od analognih sintisajzera?
MHz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules