Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Analog synth tematika! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16511)

ANITA 04-01-2007 03:39 PM

Analog synth tematika!

Zara?ena sam. :banghead: Clusterchord zna o čemu govorim.:D

Ako netko ima vremena i volje, voljela bih da mi nekako pomogne da uđem u tu tematiku od početka, da naučim sve ?to je potrebno. Ba? imam volju. Ima li kakva knjiga na amazonu, textovi, linkovi?
I također, neki osnovni tipovi synthova i njihove cijene priblizne da se ne zaletim i gledam u ne?to ?to je izvan mog dometa ili pak totalno smeće.

Jos samo gledam, necu "pipat", ali da naučim sve prije prvog puta.

Hvala dragi prijatelji. :)

DaBear 04-01-2007 05:23 PM

Re: Analog synth tematika!

Nemoj da gubis vreme...nije uopste toliko bitno! Niti se cuje tolika razlika (ako se uopste i cuje). A sve sto je staro se vec polako i kvari, rastimava, itd..
Kao neko ko je radio sa analognim sintevima i sequencerima jos od 1980-te i imao puno toga oko sebe, (a i imam jos uvek !!) smatram da je daleko bolje baviti se komponovanjem, samplovanjem, proucavanjem plug-in-ova, itd. nego analognim sintijima!!

znam da ce sad da krene pljuvane, ali tako mislim..:mad:

Don Solaris 04-01-2007 06:14 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Clusterchord zna o čemu govorim.

Ako netko ima vremena i volje, voljela bih da mi nekako pomogne

A šta fali Clusterchordu? Dođi fino kod njega i on će ti sve objasniti... teoretski i praktični dio.

:rotfl:

relis 04-01-2007 07:05 PM

Clusterchord lako zarazi covjeka. Ja sam, doduse, dosao vec zarazen kod njega, al mi je prenio jos nekih jacih mutiranih virusa pa mi je sve gore...

@DaBear: Slazem se! Da sad idem ispocetka, nebi trosio truda i love na sinteve. Ali kad su vec tu, bas mi je :mase:

ANITA 04-01-2007 08:28 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris
A ?ta fali Clusterchordu? Dođi fino kod njega i on će ti sve objasniti... teoretski i praktični dio.

Pa fali mu isto ?to i meni! Vrijeme! Zato se ja uvijek odlučujem za knjige i čitanje kad vremena uhvatim.

DaBear - cuj, zasigurno ovo sto govoris meni zvuci olaksavajuce i ustvari ohrabrujuce. Joooj.... koliko sam puta samo preskočila sve synth samplove, kao sto ce mi to... :banghead: tako da doslovce NISTA nemam na kompu.

Sto onda od samplova preporučujete da je slično tim toplim, analognim stvarčicama (slično koliko mo?e biti naravno)..?
I naravno pitanja iz prvog posta jos uvijek stoje.

alavuk 04-01-2007 09:23 PM

evo ovde imas o svakom sintu po nesto + koje koristio taj sint i sl.

http://www.synthmuseum.com

balthazaar 04-01-2007 09:24 PM

Quote:

Sto onda od samplova preporučujete da je slično tim toplim, analognim stvarčicama (slično koliko može biti naravno)..?
I naravno pitanja iz prvog posta jos uvijek stoje.
ma kakvi semplovi...vec dugo postoje stvarcice sto se zovu VSTI:D ;) :confused:

ANITA 04-01-2007 09:32 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar
ma kakvi semplovi...vec dugo postoje stvarcice sto se zovu VSTI:D ;) :confused:

Samplovi uključuju i vst i soundfont i giga studio i kontakt i kompakt i dr. SAMPLOVE. Ja ne koristim iskljucivo VST instrumente, stoga mi se ne dogadja da cijeli svemir samplova nazivam VST instrumentima. Kao sto je digitron ustvari kalkulator. ;)

No, mozes slobodno preporučiti koji vst.

balthazaar 04-01-2007 09:35 PM

Quote:

Samplovi uključuju i vst i soundfont i giga studio i kontakt i kompakt i dr. SAMPLOVE. Ja ne koristim iskljucivo VST instrumente, stoga mi se ne dogadja da cijeli svemir samplova nazivam VST instrumentima. Kao sto je digitron ustvari kalkulator. ;) .

au pa nema to veze...vecina Vsti-ova nema veze sa semplovima nikakve...

jel znas o sintezi sta?

semplovi su jedno, ali ako heces sint to je nesto drugo

alavuk 04-01-2007 09:44 PM

Quote:

Kao sto je digitron ustvari kalkulator. ;)

koliko me secanje sluzi firma se zvala digitron koja je pravila kalkulatore ... ne znam zasto je ostalo u narodu digitron ...

All times are GMT +1. The time now is 06:26 PM.