|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Cela poenta Bogijevih SUPER MEE je u kompletu - Zvucnici i Pojacalo. Dzaba je pricati o tome kako rade, najbolje je da kontaktiras Bogija, i buduci da je vrlo komunikativan covek i rad da pomogne i da savet ako je upitan, i da se dogovorite oko demoa zvucnika na par dana kod tebe kuci. Na kraju krajeva to je jedino i bitno - kako to tebi radi u tvom prostoru u kom si navikla da radis, ostalo je samo nagadjanje. Licno, ne mozes kupiti nista bolje za te pare i jos da imas takvu podrsku prozivodjaca...100% dobra investicija.
![]()
![]() |
#22 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
provjera na mono pod obavezno, obzirom na nase (balkanske) standarde u televizijskom zvuku. *Mix Cubes www.avantelectronics.com. sto se tice velikih nearfielda, mogu reci da ni ja nisam ljubitelj 1031. BM15A mi zvuci "lijepo" i kolorizirano - nisu za mene, za mix. moja preporuka ADAM, bilo S2.5A, S3A ili za nesto manje para P22A, i PMC slicne klase (za malo vise para). u svakom slucaju ne idi ispod velicine LF drivera od 8 inca (odn. 8.7 kod adama), ako ikako mozes. s time da ako ti soba nije posteno sredjena, dobit ces bolje rezultate ako pola te love utuces u akusticke panele i sredivanje problema, a pola u zvucnike.. ali to je tezak nauk koji svako za sebe mora da otkrije .. tj. ne postoje zvucnici koji mogu da nadoknade tu vrstu problema u slusanju. ni za kakve pare.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#24 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
...adam S series jos nisam stigao cuti, ali verujem da je dobar. pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Plasim se da vase iskustvo limitira ovaj pojam "OSTALO", iz prostog razloga sto je sve o cemu vecina vas prica bazirano na secanju i utisku kako je to jednom/nekad bilo! Nazalost, slusajujci vecinom low-budget monitore i euforicno se paleci na nesto sto je, fakat, bolje. Ne sumnjam ni sam da ih je BOZO pobedjivao. Verujem... Ali, osporavam uslove u kojima je eventualni test radjen, kao i konkurente. Ne shvatajte pogresno moj post, nije ideja pljuvanje Bogijevih zvucnika, iskreno, nisam ih slusao, ali par mojih dobrih prijatelje jeste... Ali, takva kategorizacija, pogotovo bez konkretnih primera, ili testova, a ovaj thread ih je pun, ne vodi nicemu jer izgleda kao promocija necega "bez pokrica" za tako nesto... Prvi sam protivnik (generalno) konvencionalnih, pogotovo komercijalnih nacina pravljenja zvucnika, osporavam i kvalitet samih drajvera, pogotovo nacine kako kompenzovati probleme koje isti stvaraju, ma koliko oni skupi bili, ali isto tako sam protivnik nereferentnih, ili jos gore, nepostojecih ravnopravnih testova! cAko pricate o VISOJ KLASI, onda merite snage sa visom klasom! Ne sa Truthovima... Ili slicnim. Ovde se uglavnom pricalo o tome kako je taj zvucnik ODRAO Alesisa ili Mackie-a... Iskren da budem, u to ne sumnjam, ali i svojom cenom, a ni izborom drajvera, taj zvucnik nije u istoj klasi! Ako pricamo o toj (visoj klasi ili kojoj vec), testovi bi morali da ukljuce daleko ozbiljnije kutije od Geneleca ili jeftinih Adama i gorih! Nazalost, malo je ljudi ovde koji bi, cak i nakon euforicnog prihvatanja neceg kao boljeg (ili drukcijeg), mogli isti proizvod i da priuste, pa se chudim Bogijevoj logici da putuje sirom Srbije i "DERE" jeftine kutije svojim monstrumom, a da pritom i sam zna koliko je za vecinu tesko da odvoji 2 soma za njegov sistem! Zvuci mi prica kao osmisljeni pissing po slabijima, ne bi li se o tome pricalo! Ok, kako god... Ne ulazim u namere proizvodjaca. Za Bitcha ovaj post i ne vazi, jer decko ima investitora, tako da, verujem, da nije problem kupiti Bogijev sistem... Ili bilo koji drugi. E sad, da li je i sta imao pre toga, to je drugo. Dakle, pricam generalno... Drugo je kad, evo naprimer, pre par dana dodje Kovinic kod nas i donese svoju sabirnicu da je chuje, pa je (kao i Georgiev dan pre toga) nakacimo rame uz rame sa SSL-om (dobro, Vlado sa Amekom), pa poredimo iste klase (a Koviniceva sabirnica je cista A klasa, prepuna skupih i logika i komponenti, a i velikog iskustva)!!! Tu se cuje ko je gde, ili ko je koliko blizu... Na stranu sto nama sabirnica ne treba, ali sam ZVUCNI DEO (ili Booster) je fantastican. Iskreno, nisam ocekivao takav kvalitet, ali zamislite da sam je nakacio pored SM PRO sabirnice kojim slucajem... Sta bi tad bilo? SMAK SVETA? Dao sam primer referentnog testa, sa spravama na koje je Kovinic "pucao"! A ne primer popisavanja po jeftinim komadima! Nista licno, samo, smesno mi je zazvucala cela prica, jer je bazirana na neodgovarajucim testovima, uglavnom! Pozdrav! P.S. Setite se da je naslov topica "STVARNO, STVARNO NAAAJBOLJI STUDIJSKI MONITORI!" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja ne, ali par prijatelja izvana mi je reklo da ne mogu prici 5C seriji (pravoj)... E sad, ja im verujem, jer su ozbiljni, a opetnisam ih sam cuo! Za pravi Auratone 5C ti dajem najsrdacniju preporuku, jer ih imamo (cak matched pair) u studiju! Pozdrav. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Vezano za prethodni post...... ja sam prvi pomenuo BoZO monitore, ali uz ogradu, 'od onoga sto sam ja cuo'. Bez da mi se smejete, meni se oni vise svidjaju od Dynaudio AIR15, koji su (samo stereo) duplo skuplji. E, sad da sam ih A/B testirao - nisam, ali to je vrlo izvodljivo, znajuci Bogija
![]() |
![]() |
#28 |
MAO
|
![]()
Meni u ovoj priči više smeta što svako priča iz svog ugla, a ne iz Anitinog. Potpuno lične preferencije u tipu midlova i basseva iz svačijih usta.. Moj lični sud je da bi Aniti konkretno odgovarao SuperMee sistem (a imam dosta sati na njemu), čak i kao jedini sistem monitoringa, obzirom da se ne bavi agresivnom rock ili tehno-based muzikom. Jeste oduvao većinu jeftinih monitora u klasama ispod a po meni i neke iznad njega, ali je specifičan i nije za svačiju upotrebu.. najsličnije što sam ja imao prilike da čujem je BM15a, koji opet ima osetno sakriveniji mid spram donjeg opsega, i manje surovosti. Mislim da bi aniti ovo veoma lepo leglo.. a inače, cela priča, ponavljam, smrdi jer padaju saveti za ns10 i auratone, od ljudi koji se muzikom bave sa potpuno drugačijom ciljnom grupom.. a perun se upecao na naslov topika koji je inače od samog starta u potpunosti pogrešno nazvan i paradoks je sam po sebi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Mason
|
![]() Quote:
Inace, misljenja sam da je pozeljno imati barem dva para dijametralno razlicitih kutija, jer kada radim duze na jednim (recimo par sati) pa prebacim na druge, osetim se kao da mi je neko zakovao shamarchinu i pesmu vidim iz sasvim drugog ugla... a niko od nas nije Trevor Horn pa da bas toliko poznaje svoje kutije da moze da veruje samo njima i ne chuje vise ni na chemu. Sad, to je ono kako ja posmatram stvari... Par sa vecim bass-om, midlas tipa NS10M, mono provera na malom zvucniku... niko ne kaze da ne gresim, ali, to je po meni neko o.k. resenje za razuman novac...
![]() |
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
Kad smo krenuli da se upustamo u budalastinu zvanu STUDIO, par pametnih ljudi nam je reklo: Ako ne znate sta je pravi izbor, pogledajte sta i kako rade i resavaju pametni i mocni preko!
E sad, ima istine, ali studiji, u sosu u kakvom su u poslednjih par godina, pribegavaju raznim marketinskim trikovima i talovima sa raznim novopecenim kompanijama i modelima, ne bi li olaksali teret ogromnih troskova, tj. ne bi li opremu dobili po najnizim mogucim cenama. Mnogi od tih monstruoznih studija postali su Showroomovi finansijski mocnih izlagaca, koji ulecu gde god stignu, ne bi li pokupili sve moguce reference! Mnogi producenti postali sum manekeni raznih firmi, koje realno, nemaju sta da traze ni u Home Project studijima! E sad, nasa logika bila je nesto drugo, i ako smo trazili "uzore" medju studijima, tj. ako smo hteli da se "ogrebemo" za neku alatku, zavirivali smo iskljucivo u rekove par mocnih Studija ili produkcija: BBC na prvom, ZDFm (i slicni magnati iz kontinentalne Evrope) i recimo, par nadrkanih, anti-manekenskih studija i producenata poput Abbey Roada, M. Waegnera, Mike Oldfielda i slicnih ne-komplexasha! Ne postoji novac pojedinca ili firme koji bi bio ubacen u dzepove chelnika Boarda BBC-ja ili ovih gorepomenutih kuca, koji bi ih naterao da promene filozofiju koju neguju proteklih 50 i vise godina... Tj. ne postoji mogucnost da se tehnicki monstrumi koji diktiraju kvalitet decenijama transformisu u jeftine showroomove polu-sumnjivih proizvodjaca, mahom iz Kine! I ako je iz Kine, a trka se ili pobedjuje daleko skuplje ili "bolje", onda je to intrigantno. Kontra priimeri me ne zanimaju! Ako pricamo o monitorima, oni jesu najbitnija karika (uz prostor koji ih prati ne bi li maximalno ispoljili svoje performanse), ali isto tako, brzopleto i na preporukama bazirano odlucivanje sta kupiti, nije odlika koja krasi profesionalce, pogotovo ako ponice iz usta diletanata! Ovo se ne odnosi na Anitino pitanje, niti odgovore u ovom threadu, vec oslikava nacin kako se monitoru uglavnom "biraju", oslanjajuci se na price i pricice! Mene ne zanima NEMAC koji je popisao KINEZA, kao ni BRITANAC kopji je to uradio, vec me pre zanima i intrigira KINEZ koji je popisao NEMCA, ili takav Srbin, ako postoji... Naravno, poredjenje nije bukvalno, ali govori o klasama, tj. poredjenju proizvoda i AB testiranju! Prava TRKA nije popisati slabijeg, vec odrati MNOGOSTRUKO JACEG! E, to je stvar koja nedostaje postovima i primerima u ovom, pa i vecini threadova... Ne samo postovima, vec i opremi (i vecinom Pluginovima ![]() Nadam se da kapirate moju pricu i sustinu!? Pozdrav... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stvarno nema smisla!!! | OFF | Predlozi i sugestije | 1 | 07-08-2006 02:57 PM |