Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Stvarno, stvarno naaajbolji studijski monitori su.... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15979)

ANITA 20-11-2006 10:53 PM

Stvarno, stvarno naaajbolji studijski monitori su....

da vas cujem... :D
Koji i zasto? Za koju glazbu?
Sto biste preporucili meni (do 2000E)?
Koje imate?
O kojima mastate? I zasto?

Kako ih je najpametnije kupiti? Najjeftniji su (npr. u USA..) gdje?

Thanks..
polako razmatram...

Anita

OFF 20-11-2006 11:02 PM

Re: Stvarno, stvarno naaajbolji studijski monitori su....

Od onoga sto sam ja cuo za te pare BoZO Super MME zvucnici i BoZo pojacalo (malo ispod 2000), ne znam da li moze bolje u toj klasi cene

idekius 20-11-2006 11:13 PM

Uvek postoji bolje i skuplje...
Ali, kada vec razmisljas o skupljoj varijanti, dodaj jos malo para i uzmi ovo:
http://www.thomann.de/gb/kleinhummel...demogeraet.htm

K&H sam cuo uzivo i pao na du*e. Ubivaju na mestu :o;) i vrede svaki EU ulozen u njih...
Cuo sam ih pored Blue Sky, koji je takodje lepa sprava, ali, kada pustis Blue Sky nakon K&H... nema govora... niti su u pitanju detalji, niti trip... jasna stvar kao dan...

Steta je sto momci koji ih imaju ne pisu na forumu, a imali bi dosta toga da kazu...

idekius 20-11-2006 11:14 PM

Quote:

Originally Posted by OFF
Od onoga sto sam ja cuo za te pare BoZO Super MME zvucnici i BoZo pojacalo (malo ispod 2000), ne znam da li moze bolje u toj klasi cene

Da... Boggy je odradio odlican posao... BoZo stvarno dobro radi!

OFF 20-11-2006 11:17 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Da... Boggy je odradio odlican posao... BoZo stvarno dobro radi!

Jos nismo culi poslednju modifikaciju, koja je bar po prici, velika i veoma uspela.......

Anita, to bi stvarno prebalo da cujes

ANITA 20-11-2006 11:22 PM

Ha.. kako da cujem Bozo monitore? :(

Idekius.. daj jos bolje obrazlozi i argumentiraj!

idekius 20-11-2006 11:30 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Ha.. kako da cujem Bozo monitore? :(

Idekius.. daj jos bolje obrazlozi i argumentiraj!

Pa drage volje... ali... kako?
Kad nesto radi lose, lako je reci i zasto... mutno, muljavo, fale srednji... itd.... ali... kad ti se nesto svidja, kako da kazes vise o tome? Jednostavno, zvuci super... Dakle, podrazumeva se da ima lep i definisan bass, dobro pokriven ceo spektar, lepu stereo sliku, detaljan prikaz... jednostavno, svidja ti se to sto chujes...

Ako me pitas za BoZo, po meni dere za tri klase komercijalne kutije. Meni se vise dopao nego moj Tannoy P8, a ako me pitas za K&H, pri A\B poredjenju sa Blue Sky, prebacivanje na K&H je delovalo kao prelazak iz 2D u 3D...

'Ajd' da ne lupam... posto je dozivljaj zvucnika individualna stvar... i sam ne volim kad cujem nekoga sa nenormalnim tripovima i umisljanjima, pa ne zelim i sam to da radim...

Manley 20-11-2006 11:32 PM

Ja imam O500 K&H i to radi bozanstveno, mada i air15 ne kasne mnogo za njima za manje pare

ANITA 20-11-2006 11:48 PM

Deky.. kuzim feeling.. i dobro si to opisao,

....ali kako da znam da su ti neki odredjeni monitori oni kojima zaista mogu vjerovati (uzevsi uvjet da je prostorija ok)?

Savrseno oblikovan misicav tip sa preslatkim savrsenim pravilnim obrisima lica je mljac, ali to ne znaci da mu mogu vjerovati, kuzis?

Max 20-11-2006 11:56 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA
Savrseno oblikovan misicav tip sa preslatkim savrsenim pravilnim obrisima lica je mljac, ali to ne znaci da mu mogu vjerovati, kuzis?

Pa sama si odgovorila na svoje pitanje . Verujes onome ko se TEBI pokaze dobro i na kome ti uspeva ono sto pozelis . Na manje mane se naviknes i vremenom ih i ocekujes tako da nema iznenadjenja ......

Vise " opisanih " mladica su samo veliki trosak . Tako da se uzdaj u svog i nauci ga .... :)

Odoh u poete ...... bljuc :D

S' druge strane savrseno oblikovan misicav tip se meni uopste ne bi dopao :D

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 12:05 AM.