|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Guest
|
![]()
Slusaj, imas na netu pa citaj!
Nemam ja vremena da se smaram sa tobom! p.s. UAD zato i moze da izdrzi 2 dobra efekta i to je to! |
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako ce na pci-e moci 16 puta toliko efekata, kako je onda pci-e spor?
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Pusti Peru, nije pojeo pljesku već dva dana pa mu je percepcija specifična, ljuti nadrealizam, ne mo?e? ti to da skapira?.
![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Tacno je da moze da otvori recimo 1 X 33609 + 1 X 1073 Ali... Da li je 1176LN slab plug? Njih moze 8 stereo... Fairchild 670? 12 mono, ili 6 stereo... Pultec EQP-1A? 11 mono, ili 9 stereo.. LA2A? 17 mono, 15 stereo... Neve 1073? 5 mono, 3 stereo... Plate 140? 4 mono, 4 stereo... Dimension D? 14 mono, 12 stereo... itd... itd... Nabrojao sam ti odlicne plugove... a posebna pricha je sto UAD nikad (barem kod mene) nije izazvao preopterecenje PCI magistrale (to hoce da uradi CreamWare sa pojedinim maticnim plochama, ali tacno se zna koja plocha radi kako treba, a koja ne...). Kada je UAD prezasicen, prezasicen je zbog opterecenja DSP chipa, a ne zbog PCI magistrale... Inace, imas i PCI-E UAD (zbog MAC-a) i nikada nisam chuo da se neko pozalio na protok...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 18-10-2006 at 08:35 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Guest
|
![]()
idekius:
Ali moras priznati da je mucenje samo sa jednim UAD-om... ![]() ![]() Kako meris protok kroz PCI magistralu? Ocigledno da je za UAD-ov GPU (s3 trio) dovoljan bandwith PCI magistrale... Ali bas me zanima sta koci, kad se preoptereti uad? Da li mu je slab gpu, PCI magistrala, spora memorija(na UAD-u), ili je ima malo, pa je onda velika potreba za streamovanje iz RAMa... Quote:
Sve ovo sto pricam sam negde procitao, probao i licno se uverio! Graficka kartica vrlo mocna sprava i jeftina je samo zbog milijarderskog gaming trzista. Pored brzog procesora odlikuje je i mnogo sira veza GPU - GDDR - 3.0 GHz dual-core Pentium4: 24.6 GFLOPS - NVIDIA GeForceFX 7800: 165 GFLOPs - 1066 MHz FSB Pentium Extreme Edition : 8.5 GB/s - ATI Radeon X850 XT Platinum Edition: 37.8 GB/s Jedino usko grlo je PCIe magistrala. Kao sto sam vec rekao, zbog latence(upload - download) i bandwith-a(4gb up + 4gb dw) |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Mason
|
![]() Quote:
Sto se tice UAD-ovog DSP-a... ne iskljucujem mogucnost da je u pitanju neki GPU, nije nemoguce, ali... u zvanicnim specifikacijama ne sme da se laze, sme da se precuti, ali ne i da se laze, a tamo doslovce stoji 1GHz... Pozeljno je da u nekoj narednoj verziji UAD-u pojachaju DSP, ali ovde je rech o nechem drugom... Za preopterecenje UAD-a sam ti vec odgovorio, ali... reci cu ti opet... zasicenje DSP-a... ti razmisli sta bi se sa tvojim CPU-om desilo kada bi mu dao da gura istovremeno 4 odlichna reverba, ma da je to nemoguce porediti, jer neznam koji bi native reverb mogao da bude slichnih karakteristika Plate-u 140... PCI protok ne merim... Jednostavno koristim kartu, radi, ne zeza me, plugovi su vise nego zadovoljavajuci i to mi je sasvim dovoljno, posto se bavim muzikom, a ne benchmarkovanjem racunara... Neznam za novi TC PoCo, ali stari ima 4 x Motorola DSP 56362 / 100 MHz + 1 x Power PC 8240 / 200 MHz SSL Duende ima 4 X Analog Devices Sharc S 333 MHz i to radi preko FW! Pulsar ima 6 X Sharc S od po 66 MHz CreamWare Scope Profesional ima 14 X Sharc S od po 66 MHz... ...i sve to radi u PCI slotu bez problema... A bolje i da ne pominjem bombastichni Fairlight CC-1 koji ima monstruma od DSP-a koji gura 230 kanala sa svojim chanal streep-ovima sa 72 bit-nom dubinom po kanalu, 36 bitnom sabirnicom i to takodje ide u PCI slot... i radi... jos uvek neznam koji je to chip (ili chipovi) u pitanju...
![]() |
![]() |
#27 |
VIP Member
|
![]()
Auuuuuuuuuu ....
![]() ![]()
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Mislim da pogresno kapiras i povezujes podatke sa nacinom funkcionisanja obrade podataka. Obrada podataka se i u slucaju procesiranja na centralnom procesoru i u slucaju obrade grafike ne obavlja u streamu (onda bi zaista vazio problem koji si ti pokusao da aproksimiras nama). Koriste se blokovi podataka, koji se prebace u graficku, obradjuju dok se izvrsava scena, a zatim se loud-uje sledeca scena (cesto su ti podaci, koji cine sledecu scenu, komprimovani internim algoritmima za kompresiju i dekompresiju podataka). Isto to se radi i kada graficki cip poziva teksture iz graficke memorije, kojima zatim oblaze "geometriju" iliti mesh model. Onaj blok podataka koji se cesce poziva se smjesta u bafer memoriju (cache kod procesora, ili AGP aperture memorija kod graficke karte...imas u biosu opciju aperture size....ili "turbo cache" koje imaju recimo sve 6200 graficke karte sa malo memorije, pa koriste operativnu memoriju kao graficku po potrebi, a ta potreba je taman tolika da je i vise nego zadovoljava bandwidth PCI-E x16 ...inace bi ove mocne graficke karte trazile novi interfejs). Sve ovo implicira da slican zakljucak mozemo izvuci i kada je u pitanju funkcionisanje obrade podataka kod DSP audio karti, s tim da je audio mnogo, mnogo manje zahtjevan (manja kolicina podataka za obraditi) od grafike i videa (time propusni opseg totalno nestaje iz grupe cinilaca o kojima treba uopste razmisljati kao o problemu). To je to...a zasto neke karte "opterecuju" PCI magistralu nekih maticnih ploca cemo ostaviti za drugi put. PS. I pise se bandwidth a ne bandwith NHF. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Delay | zmaj | Audio Software | 13 | 30-03-2009 10:16 PM |
Pilotirani delay??? | bojanmil | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 19-06-2008 02:42 PM |
vst delay | loomen | Audio Software | 12 | 04-04-2008 10:30 PM |