|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Samo nemojte brkati termine "afinitet" i "kvalitet". Rimuju se, ali ipak...
Ja sam takodje bio na istom tom koncertu u Pesti, samo u VIP i imao sam prvorazredni ugodjaj i taj koncert je bio fenomenalan i trajao je duze (malo), ali je ovo potpuno drugi fazon koji takodje jako volim i uzasno mi je prijalo to sto se sve desilo brzo i koncizno. Uostalom, i godine su to, a matorci su otprasili da zvoni ![]() ![]() Slozio bih se u definiciji sa onim sto je Aca napisao, ali nisam bio na Kolinsu, pa mi je bez veze da ja pisem o tome. To su potpuno dva razlicita sveta u startu i idejno i prakticno. Grupa Genezis se deli na period sa i bez Pitera Gejbriela i ne mogu da kazem da mi se ne dopada (mada mi se Piter mnogo vise svidja, bas zbog artistickog pristupa), ali isto tako ne mogu da to dozivim kao umetnost za razliku od Stinga i Gejbriela. Vise kao prvoklasnu zabavu... A to da se svira dobro... Ja ne bih smeo da tvrdim za 90% stranih bendova da sviraju lose, jer je svuda postalo normalno da mora postojati minimum izvodjackog kvaliteta da bi o tebi uopste raspravljali kao o "bendu" . Meni je cak i predgrupa bila odlicna i bolja od 99% domacih bendova uzivo.
![]() |
#22 |
Member
|
![]()
Slazem se da je koncert bio dobar, ali bih hteo spomenuti nesto drugo. Novi Sad je dosta ulozio u ovaj koncert, exit kao manifestacija takodje obrce veliki novac, ali grad Novi Sad nema ni jednu koncertnu dvoranu (osim studia-m koji se skoro i ne koristi!) koja bi zadovoljila neke normalne standarde! Zasto da imamo samo leti koncerte kad bismo mogli imati cele godine, a videli smo koji je bio odziv za Stinga, sigurno da je prostor bio veci skupilo bi se 2-3 puta toliko ljudi, jer su ljudi zedni kulture!
Oni koji upravljaju gradom su kratkovidi gledaju samo svoje interese dokle su na vlasti. Novi Sad i Vojvodina bi trebali ulagati u kulturu, jer kad nema kulture...dovoljno je pogledati skupstinu Srbije koji su to kul.... Znaci da rezimiram, Novom Sadu je potrebno novo mesto sa jednom ili vise (manjih-vecih) dvorana za zive nastupe kako bi mogli nastupiti izvodjaci razlicite muzike i gde bi mogli vezbati i druziti se bendovi-pojedinci!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Inace koncert je bio fenomenalan. Pocev od zvuka, bine, rasvete, set liste ( the best of Sting & Police ![]() pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
![]()
Ma čova je kralj! Ništa on nije specijalno izmišljao "samo za Novi Sad", ovako svira čitavu turneju, bez klavijaturiste, back vokala itd. Jednostavno - strava! Zvuk, light... Ma nemam riječi. Vidim, sve je bubnjar oduševio, Abe je ubica, još od Seala, sad je sa McCartney-em, a i tata je bio ubica (samo na basu). Još nešto o dužini koncerta: to je to, u Puli je svirao samo sat prije 5-6 godina, ovo je premija. Ne znam ljudi kako ko to vidi, ali sve ukupno je bilo tako jednostavno i stravično dobro. Nikad mi nećemo imati onakav zvuk (ili bolje rečeno ljude da naštimaju isti). Tuga, ali neka oni dolaze, budem miran barem mjesec dana...
' 'The Funk' is the space that lives between the notes! ![]() Last edited by Tiki the Boyler; 21-06-2006 at 03:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Naravno da ne mesam ..... ipak licno me nije pomerio .... dovoljno .... mozda sam previse ocekivao . Znam da se ovo nece desiti skoro ..... ali pogledajte kad budete imali prilike neki funk koncert ..... ( npr Prince ![]() ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
Matori, los citat...
Konkretno sam se obracao OFF-u na konto koncerta u Pesti. Sorry, ako si se osetio prozvan. Prince, naravno!
![]() |
#27 |
Pro Member
|
![]()
I ja sam koncert komentarisao po utisku koji je ostavio na mene. Posle onog u Pesti sam 6 meseci bio miran, a sad me nije previse dotakao. Kazem, bio sam i daleko, i malo zakasnio, sve to ima veze.....
A kvalitet svirke, pevanja...........zar je to ikad iko dovodio u pitanje.....
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Extra, bio sam na deset metara od bine. Samo mi je zao sto nisam poneo fotoaparat. Ako neko ima neke slike sa koncerta neka mi posalje na dxmusicstudio@sbb.co.yu....hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Da pojasnim malo, da ne ispadne da pljujem coveka koji mi je u svakoj kombinaciji medju top 5, ever (jos uvek
![]() Stinga najvise cenim i volim zbog sposobnosti da veoma sarene stvari ukusno upakuje, bilo da se radi o mozaik pesmama ili sarenim celim albumima. Seta po mnogo zanrova, koketira sa world muzikom razlicitih podneblja i retko kad napravi promasaj i papazjaniju. Ja se cak ne gadim ni na Desert Rose, i mislim da je to jedina pesma sa istocnjackim melosom (uopste) koja mi nije mrska. Ovo sto je Sting izveo u NS - u, je svakako super , ima svoju tezinu, neosporan kvalitet, ali mi se koncepcija iz Peste vise svidela, ne zato sto sam napaljeni klavijaturista, nego sam uzivao u kombinaciji loop-ova (koji su mi po prvi put legli uz bend kao njegov deo, a ne kao zakrpe) i vrhunske svirke. Prateci, klavijaturisti, Dominik, koji je od pesme do pesme zvucao kao potpuno drugaciji, novi covek..... A ovo na tvrdjavi - izasla 4 lika koja ubijaju, jedan od njih Sting, koji ima super pesme i energicno ih izvodi.... eto. I da, cuo sam dosta podeljenih misljenja za razliku od prethodne svirke gde su svi bili jednoglasni
![]() |
#30 |
Pro Member
|
![]()
@Oggy ..... ma di se bre ljutim ..... nego mnogo ozbiljan forum ispade
![]() ![]() @ Off Potpuno se slazem sa tvojim misljenjem ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|