|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Imao sam grdnih problema sa nedostatkom visokih u mixevima dok sam vozio Trabanta, posto on ima ukupno dve svecice, ali je sada OK
![]()
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]()
Zato meni TA pec bolje zvuci od ves masine!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Da se vratim na temu .....
Za M/S mastering je stvarno pozeljna kilometraza i pojam znanja sta hoces , naravno da ne mozes mnogo da zeznes , zato sto imas usi , pa ako si zeznuo vratis. To se jedino desava prvih par meseci kad shvatis da su rezultati dobri pa bi da poguras jos malo ..... Ovo nije bas rasiren nacin masterovanja kod nas , ali je meni stvarno nesto sto moze da uradi svasta dobro snimku ...... Nekolicini ljudi sa foruma sam skoro objasnio ovaj pristup ( izmedju ostalih i Dekiju ) .... i siguran sam da ce za koji mesec vec poceti da izlaze bolje matrice .... Naravno ovi iskusniji odavno znaju za ovo ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
ton magistar
|
![]()
ima dosta vrimena da san postavi topik o ovoj spravi.
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13490 bdv: podjite na njihov sajt i pogledajte demo. vrlo je poucan (bez obzira imate li cw hardware).
![]() |
#25 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Da li bi mogao da za široke narodne mase objasniš deteljan primer ovakvom pristupu masteringa? U jednom novom threadu ili ovde...? Quote:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Mason
|
![]()
Upravo sam se izigrao do mile volje sa BX Digital... Nema sumnje da je BrainWorks lepo odradio posao... Odusevljava me EQ koji tolerise "tesku ruku"... Mislio sam da nece nikada biti napravljen "tolerantniji" EQ od Precision EQ-a za UAD-1... Ovaj BX EQ je zaista... hmmm... neznam bas tacan izraz... fin???
M\S funkcija fino radi i lepo je sto je pod rukom... Sad... moze se koristiti po zelji i na razne nacine... Treba se malo poigrati i kombinovati BX sa UAD-ovim i nativnim kompresorima (u mom slucaju), pa cemo videti kakvi ce rezultati biti... A i... ja sam stara paljevina ![]() ![]()
![]() |
#27 |
MAO
|
![]()
jel ima neki dobrovoljac iz BG da me u praksi uputi u cari M/S masteringa.. evo imam vec podosta nekih skoro gotovih mixeva, pa da vidimo u kom to pravcu ide...
dolazim na kucnu adresu, ali i primam posete ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
Pa dajte nešto i za nas iz provincije, barem i ovako u pisanoj formi...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Pa nema mnogo mudrosti...
Ucitas stereo fajl, razdelis ga m/s matrixom i onda dobijes sredinu i centar na 2 kanala. Posebno obradjujes, slusas, zatim spojis putem m/ matrixa i to ti je to. Sve sto nisam naveo su stavke iz uobicajenog masteringa koje se podrazumevate da znate da bi krenuli na m/s. Uostalom, Sandro i Shot su imali par stvarno detaljnih postova, pa neka neko potrazi i ponovo aktivira da bi i ostali videli, a ne da u krug prepricavamo vec 1000 puta ispricano. Samo jos da dodam... m/s ne podrazumeva neophodno i uvek bolji rezultat. Njime mozes da drasticno promenis odnose u mixu, te ako je do toga, a radis za sebe, uvek je bolje da se vratis u mix (pod uslovom da ne sabiras analogno ![]() m/s ima najvecu primenu u slucaju da nekome radis mastering gde uvidis i ti i on da odnosi nisu najsrecniji, pa uz saglasnost tog nekog, malo promenis sliku. Naravno, ovo vazi za one koji tek pocinju, pa se napale i pocnu da m/s dozivljavaju kao sustinu zivljenja. Za iskusnije, to je samo jedan od nacina masterovanja snimka.
![]() http://www.sunflower-fest.com/ Last edited by Oggy; 18-04-2006 at 12:31 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
Hvala!
Imas piće kad sledeći put dođeš na svirku Perpetuum-a, i to u ZR. ![]() Ah da... znaš šta je problem.. što kad u search ovog foruma ukucaš "m/s", kaže kako je slab kriterijum i moram da dodam još nešto... A kad ukucam "mastering m/s", onda mi traži samo mastering, i naravno izbaci milijon postova... No naćiću već nekako... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stereo caka | nESbo | Audio Produkcija - Tehnike | 14 | 01-12-2006 03:32 PM |
Plug in? Kakvi Plug ins??? | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 47 | 18-08-2006 11:43 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |
Stereo traka za mastering | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 17-12-2003 10:54 AM |