|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
napravi trik! 1. snimi (mono) gitaru i posalji je u stereo grupu. 2. insertiraj waves doubler2 (ili 4) 3. za pocetak koristi default preset, ali mutiraj dry signal - neka ostane samo wet (livo-desno). odmah ces dobit dvi gitare, ali se onda igraj sa paramterima dok ne dobijes bas ono sto zelis. narocito pazi da ti gitare ne kasne. jedan delay mozes stavit na 0 a drugi recimo oko 10. pazi i na panorame. ja ih nebi bas stavi skroz livo-desno, nego oko -50/50... ali ovisi sto zelis. ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
a sto ako je ric o improvizaciji?! poslusaj od santane izvornu snimku 'europe' cut ces solo gitaru cilo vrime i livo i desno, a sigurno se radi o samo jednoj 'dionici', jednom odsviranoj. pretpostavljam da je to santana radi sa dva pojacala, koje je ozvuci sa dva mikrofona i onda ih je maknu livo-desno.
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
|
![]()
Santanin chain je zapravo 6 pojacala i 3 pedale (Wah, delay i chorus) koji su umrezeni preko jednog control borda i njihovom kombinacijom postize sve boje.
Svako pojacalo je itekako ozvuceno, pa to sto imas dve gitare po stranama i nije neki trik u ovom slucaju.
![]() |
#24 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ... i nisan ja reka da se radi o triku, samo san da jedan primjer.
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
Ma da. Covek svaki drive koji dobija, dobija kombinacijom pojacala, a ne pedalom.
![]() |
#26 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#27 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Eto, a mene je uvek zanimalo kako na mnogim stvarima, razdvojeno zvuci obicna akusticna gitara, recimo dvanaesterac?? Bas sam pazljivo slusao i cesto nisam imao utisak da su to u pitanju dve gitare, vec jedna...previse mi to precizno zvuci i lepo transparentno, siroko...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#29 |
MAO
|
![]()
dokle god je izvorna funkcija zvuka jedna( jedna ruka odsvirana) , sta god vi njoj radili, nece zvucati toliko dobro kao dve unisono odsvirane gitare. Ponavljam da se nisam previse bavio time jer mi je sta god radio, to zvucalo kontrafazno i bolesno, nikako bogato... a to vazi i za dva mic-a na jednom pojacalu. Sta je tolko tesko snimiti ponovo zaboga... a za improvizacije razumem, al pre bih rekao da su to neki kratki i brzi delay-i..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
ovu sto si odsvirao perfektno stavi lijevo, a ovu sto odsviras osjecajno stavi desno ![]()
+ seven valve stages + Last edited by markoni; 11-06-2006 at 11:11 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stereo vs Mono | Max | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 22-03-2006 07:25 PM |
Mono = Stereo | marianna | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 21-03-2006 08:20 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |