|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Senior Member
|
![]()
Oggy:
Quote:
To da mix nije savrsen je tacno. Ali sta da radimo,kada su slali u Ameriku da mastering radi jedan od top 20 inzenjera (znao sam ranije i tacno koji) i kada su ga oni pitali sta misli o mix-u on je rekao dobro je s obzirom na to sta mu sve stize. Slag ovog takmicenja bi mogao da bude taj,da onda na kraju nase verzije masteringa uporedimo sa tom verzijom koju je radio mastering inzenjer te velicine! Ja nemam zvanicnu master verziju niti sam je ikada imao i bas me zanima kako zvuci.Zato cu videti da je nabavim ovih dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Ma ja sam samo hteo da kazem da je skroz besmisleno raditi mastering mp3 fajla, pa ga onda opet vratiti u mp3. Meni se on vec u startu ne dopada, a svi znamo kako nastaje mp3 i da funkcionise na principu frekventne redukcije. I na kraju to porediti sa necim sto je radio mastering inzinjer, verovatno na hardveru i naravno sa nekompresovanim audiom. Nije bas za porediti. Uostalom, uzmi nesto za sta mislis da je najjaca produkcija, napravi mp3, pa onda od tog mp3- ja jos jedan mp3... Sigurno ti se nece dopasti to sto cujes.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
Evo uploadovao sam wave fajl
InsideOut (original mix (strofa+refren) 44.1 kHz 16 bit wav, 0:27 , 4.7 MB) To je kao sto vidite originalni nekompresovani mix sa kojim sam i ja uradio svoju verziju. Nemam 24 bit quality,ali ako bi neko potegao to pitanje,taj verovatno stalno nalazi izgovore za svoj rad... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Senior Member
|
![]()
Oggy:
Quote:
Bile su ovde ranije diskusije vezane za mastering i na primer Vlado Georgijev je tvrdio da ovde moze da se uradi mastering na nivou americkog. Tada je rekao u vezi masteringa: Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Senior Member
|
![]()
Oggy:
Quote:
oko 10000k...to je ustvari 7 - 8 MB. Sto se vaseg uploada tice,mozete slobodno da koristite isto mesto.Idite na compose,attachujte fajl i posaljite ga "sami sebi" tj. na rumski2005@yahoo.com i to je to. Pri tom stavite da je subject poruke vas pseudonim ili "Inside Out mastered by ****"kako bi znali koji je ciji master. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
|
![]()
A nije 24 bita.....?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
Ej, Gianfranco?
Ja probao da skinem i skinuo fajl, ali samo 12 sekundi "Insideout 3". To je fajl od 2 mega, a na Yahoo mi pokaze da ima 7.9mb. Ne znam sta je u pitanju, ali i ovo malo sto sam skinuo mi zvuci kao mp3, ali stvarno (mozda odlepljujem polako) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Senior Member
|
![]()
Oggy,to je taj i to je Wav
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To je verovatno zato sto imas losu konekciju pa ti se desi prekid u protoku i samim tim download stane. U tom slucaju je najbolje skidati sa GetRight-om ili nekim slicnim programom. I ja uvek preferiram prvo da save-ujem fajl na disk pa onda da ga slusam (dakle "Save file to disk") a ne "Open file with"... Iskljuciti sva ostala download-ovanja i otvaranja sajtova kako bi se iskoristio pun potencijal protoka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
![]()
Ma znam, ali meni kada skidam sa Yahoo-a, ne daje mogucnost download menadzera vec samo onaj mozilin. Jako je lako moguce da je do protoka jer sam na dial-up vezi, a i Sezam ovih dana zeza. Uspeo sam da skinem Inside out 2. Sta je to?Nemasterovano jeste, ali samo drugi deo pesme ili sta vec? Manji je od ostalih, pa je verovatno prosao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
Taj ti je sasvim dovoljan. Ti kraci odsechci i stoje zbog onih sa sporijom konekcijom.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ableton Live takmicenje | Website! | Razno | 3 | 12-10-2009 12:58 AM |
Mastering | Eyes | Audio Produkcija - Tehnike | 17 | 28-08-2007 01:47 AM |
Prva gotova pesma i prvo takmicenje :) | MUzzY | Promocija radova | 10 | 21-08-2007 09:31 PM |
Takmicenje za Remix | Max | Razno | 64 | 03-10-2006 09:34 PM |