|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | ||||||||||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
A EVO I JEDNOG MOG CITATA KOJI BIH VOLEO DA PROCITATE .... POSTO MISLIM DA NE CITATE Quote:
Pozdrav |
||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
"High pass...... nikako ...odlika amaterskih mikseva.....nadjite gde vam je ffrekvencija noge..... i tu sa uzim eq skinite frekvenciju ...da oslobodite nogu .....ako je bas mutna farba ....provalite i bas frekvenciju .....high pass ....napamet ...? do 35 Hz ok ....posle nikako ...nemojte boji oduzimati karakter ...."
Sramota je ovako nesto pricati! U dance muzici,je cesto jako bitno sa high-pass filterom odseci sve ispod recimo 200Hz,kako bi ostao skroz cist prostor za kick i bass.Ne zelimo (ni malo) da nam bilo sta muti taj region.Tipican primer je Colonia,Eifel 65,... U nekim drugim slucajevima cemo da uradimo kako je Max rekao... Evo jedan primer iz glave : Danni Minogue - Riva ,gde nije bitan groove Kick+bass vec se ide vise na atmosfericnost kojoj najvise doprinosi cuveni pad sa Roland JP-8000... Max ,generalno suvise si iskljuciv i previse generalizujes... "To govori o tvom neznanju koriscenja reverba ..... za takve malo jace tehnike preporucicu ti par foruma ...... gde se opisuju bar cetiri tehnike kako da dodas reverb a da ne smoris punch i atack ....mozda je tu razlika izmedju " svetskih " i nasih produkcija " Kao prvo ,razlika izmedju nasih i svetskih produkcija je pre svega u kompozicijama i aranzmanu,... gde se vidi kako covek misli! A reverb u postprodukciji je veruj mi najmanji problem. Ja koristim reverb u masteringu od kada sam i poceo da ga radim.I naravno da znam sve tehnike stavljanja istog itd... Za muziku koju radim meni se cesto ne svidja da stvar utopim u reverb imalo... itd... itd... To treba shvatiti samo kao opcionu varijantu! Onome kome je samo to znanje o stavljanju istog falilo pa da dobije svetski smek ,svaka mu cast! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Posalji neki snimak na net ....pa cemo da vidimo u cemu su problemi .....a ja cu da posaljem par nekih mikseva koje sam radio za edukaciju ......da pokazem nekim mojim drugarima koji su me zamolili da im na primeru objasnim kako se pravi panorama u miksu .... pa cu ih poslati ....samo moram da dobijem potvrdu .....eto da skratimo .....ovih najprotracenijih par dana....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Mason
|
![]()
Max... ne kontam nesto...
Kojim redosledom treba da se ide? Ja idem otprilike ovako: -Kompresor -EQ -Limiter Jel' to O.K. ? SIR sam skontao da stvljas pre EQ-a...
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Zavisi sta hoces da uradi ....i koji je kompresor ....ako je karakterni i menja zvuk onda posle ...... ako je sterilni onda pre....nemoj to da ti bude pravilo .....u Wave labu stavi i isprad i iza pa iskljucuj efekte .......
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#29 |
Pro Member
|
![]()
Whooops.. sorry...
a da, nisam odgovorio za onaj high pass... To se ne cuje, pa zato itekako ima smisla seci te frekvencije po meni. Osim ako mozda nije poenta da vibririraju bubrezi, posto je najglasniji peak na 10hz a posle se spusta do 50-60hz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Senior Member
|
![]()
Povodom poziva na uporedjivanje nasih mixeva...
Meni polako pristize oprema sve do sredine marta,kada pocinjem sa ozbiljnim radom... po prvi put ne moram da saradjujem sa bilo kim itd... Nemam u planu da saljem svoje mix-eve javno dok to ne bude i izdato. Od tog trenutka,nikakav problem... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kompresor decode -ili kako uistinu razumjeti kompresor i njegove parametre | Denyken | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 20 | 26-04-2009 10:49 AM |
Članci o masteringu | lesha | Tutorijali | 1 | 14-12-2006 11:26 PM |
Pristup (pre)Masteringu | Manley | Audio Produkcija - Tehnike | 48 | 10-05-2006 04:00 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |
Kljucna stvar u masteringu | milosjeftic | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 16-02-2005 11:51 AM |