Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-08-2009, 11:09 PM   #281
quake
Banned

Default Re: difuzor panel

Odlicno sto mogu toliko da se igram drvetom,pisao sam vec da me je plasilo(neosnovano) to da cu imati premalo apsorbcije.Drvo ce sigurno bolje da reflektuje od azme a sto se tice izgleda i odrzavanja takodje je jaca varijanta.Pogledacu sta mi je na raspolaganju od drveta pa napraviti neki plan.Javljam kako napreduju stvari,hvala puno.
quake is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2009, 11:18 PM   #282
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Odlicno sto mogu toliko da se igram drvetom,pisao sam vec da me je plasilo(neosnovano) to da cu imati premalo apsorbcije.Drvo ce sigurno bolje da reflektuje od azme a sto se tice izgleda i odrzavanja takodje je jaca varijanta.Pogledacu sta mi je na raspolaganju od drveta pa napraviti neki plan.Javljam kako napreduju stvari,hvala puno.
Ok... posto vidim da ti se svidja savet... zasluzujes sledeci nivo...

Poigraj se uticiajem finisha na drvo... recimo .... nitro lak nije preterano skup, a izuzetno se brzo susi.
opet nema veze sto nije rendisano... mazi letve (cetkom) takve kakve su... pazi da budu suve i zdrave jedino. Na vecu kolicinu.... zbog lakiranja, "drasticno" se promeni karakter reflektovanih visokih frekvencija (ne poboljsa ... nego promeni, uslovno i poveca kolicina najvisih visokih, smanji apsorpcija... ali bih rekao da ipak najvise preovladjuje "promeni")

Naravno, ima jos sijaset raznih bezbojnih finisha za drvo, od uljanih (firnajs), pa preko sadolina, lazurnih premaza, i lakova (nitro i poliuretanskih).... svaki ima nesto svoje a zajednicko im je da su skuplji od nitro laka (koji je odlican).

pozdrav

bogi

p.s

Napomena1: spomenuta "drasticna" promena je u zargonu i osetljivosti onih koji te razlike odlicno cuju i razlikuju... za nas ostale koji to ne cujemo.. razlike nema...

Napomena2: ne mazi nitro lak i ne susi letve u zatvorenom prostoru... nije zdravo uopste.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 30-08-2009, 11:40 PM   #283
quake
Banned

Onda farbam sa nitro bezbojnim lakom,odgovara po svemu.Ima gotovih i vec ofarbanih letvica (kladio bih se da je nitro farbom,strava finis) da se kupi ali im je cena paprena kada se sve sabere tako da mi ostaju ili krovne dascice gde mi je finis malo grublji,osb takodje grub finis ili bolje lamperje.Razmisljam odmah i o estetici mada mi ona nije prioritet.Kada obidjem gradjare i stovarista bice verovatno i vise varijanti.I da....nemojte me zaobici Zorica i ti kada ste u NS-u,krajnje je vreme da nazdravimo za ovo sto je do sada uradjeno.Pozdrav
Old 30-08-2009, 11:45 PM   #284
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Onda farbam sa nitro bezbojnim lakom,odgovara po svemu.Ima gotovih i vec ofarbanih letvica (kladio bih se da je nitro farbom,strava finis) da se kupi ali im je cena paprena kada se sve sabere tako da mi ostaju ili krovne dascice gde mi je finis malo grublji,osb takodje grub finis ili bolje lamperje.Razmisljam odmah i o estetici mada mi ona nije prioritet.
Ne opterecuj se kvalitetom finisha... mozda.. nagadjam.. ako imas nekog vajara u porodici ili medju dobrim prijateljma... paaa.. pusti ga unutra da od krsa i loma od dasaka i letvi napravi neku skulpturu.... ili sta vec... sliku ... grb... otkud znam..
Quote:
Kada obidjem gradjare i stovarista bice verovatno i vise varijanti.I da....nemojte me zaobici Zorica i ti kada ste u NS-u,krajnje je vreme da nazdravimo za ovo sto je do sada uradjeno.Pozdrav

Vazi! baci mi broj telefona na PM.

pozdrav

bogi

p.s. Vrlo je opasno da se uhvatis drveta u akustici i da razmisljas o klasicnoj estetici kucnog namestaja... VRLO SKUPO!... cene se lako mogu pomnoziti sa 10... zato se moras snaci ovako kako ti savetujem.... inace neces moci da dosegnes taj nivo...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2009, 12:31 PM   #285
quake
Banned

Evo malo smo slikali normalnim foto aparatom,do sada je bio samo fon...
Attached Images

Old 14-09-2009, 12:35 PM   #286
quake
Banned

...
Attached Images

Old 14-09-2009, 12:41 PM   #287
quake
Banned

...
Attached Images

Old 14-09-2009, 08:33 PM   #288
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

ooooooooooooooooooooooooooool.

DeMa is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2009, 08:45 PM   #289
quake
Banned

Old 15-09-2009, 01:35 PM   #290
Eomsy
Pro Member

Eomsy's Avatar

Ovo sve na kraju izgleda totalno coooooolllll !!!

A difuzor je toliko dobar da bi lijego svaku noć s njim ... da nije tak te?ak ....

Svaka čast!!!

Studio Predator
Eomsy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules