|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#281 |
Banned
|
![]()
Odlicno sto mogu toliko da se igram drvetom,pisao sam vec da me je plasilo(neosnovano) to da cu imati premalo apsorbcije.Drvo ce sigurno bolje da reflektuje od azme a sto se tice izgleda i odrzavanja takodje je jaca varijanta.Pogledacu sta mi je na raspolaganju od drveta pa napraviti neki plan.Javljam kako napreduju stvari,hvala puno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#282 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Poigraj se uticiajem finisha na drvo... recimo .... nitro lak nije preterano skup, a izuzetno se brzo susi. ![]() opet nema veze sto nije rendisano... mazi letve (cetkom) takve kakve su... pazi da budu suve i zdrave jedino. Na vecu kolicinu.... zbog lakiranja, "drasticno" se promeni karakter reflektovanih visokih frekvencija (ne poboljsa ... nego promeni, uslovno i poveca kolicina najvisih visokih, smanji apsorpcija... ali bih rekao da ipak najvise preovladjuje "promeni") Naravno, ima jos sijaset raznih bezbojnih finisha za drvo, od uljanih (firnajs), pa preko sadolina, lazurnih premaza, i lakova (nitro i poliuretanskih).... svaki ima nesto svoje a zajednicko im je da su skuplji od nitro laka (koji je odlican). pozdrav bogi p.s Napomena1: spomenuta "drasticna" promena je u zargonu i osetljivosti onih koji te razlike odlicno cuju i razlikuju... za nas ostale koji to ne cujemo.. razlike nema... Napomena2: ne mazi nitro lak i ne susi letve u zatvorenom prostoru... nije zdravo uopste.
![]() |
![]() |
#283 |
Banned
|
![]()
Onda farbam sa nitro bezbojnim lakom,odgovara po svemu.Ima gotovih i vec ofarbanih letvica (kladio bih se da je nitro farbom,strava finis) da se kupi ali im je cena paprena kada se sve sabere tako da mi ostaju ili krovne dascice gde mi je finis malo grublji,osb takodje grub finis ili bolje lamperje.Razmisljam odmah i o estetici mada mi ona nije prioritet.Kada obidjem gradjare i stovarista bice verovatno i vise varijanti.I da....nemojte me zaobici Zorica i ti kada ste u NS-u,krajnje je vreme da nazdravimo za ovo sto je do sada uradjeno.Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#284 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Vazi! baci mi broj telefona na PM. pozdrav bogi p.s. Vrlo je opasno da se uhvatis drveta u akustici i da razmisljas o klasicnoj estetici kucnog namestaja... VRLO SKUPO!... cene se lako mogu pomnoziti sa 10... zato se moras snaci ovako kako ti savetujem.... inace neces moci da dosegnes taj nivo...
![]() |
![]() |
#285 |
Banned
|
![]()
Evo malo smo slikali normalnim foto aparatom,do sada je bio samo fon...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Banned
|
![]()
...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Banned
|
![]()
...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Moderator
|
![]()
ooooooooooooooooooooooooooool.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Banned
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Pro Member
|
![]()
Ovo sve na kraju izgleda totalno coooooolllll
![]() A difuzor je toliko dobar da bi lijego svaku noć s njim ... da nije tak te?ak ![]() Svaka čast!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Transport panel | mirun | Audio Software | 4 | 31-08-2009 09:59 PM |
Poliuretanski difuzor | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 13-01-2009 12:00 AM |
Medijapan kao difuzor | rale_ | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 14-09-2007 03:14 PM |