|
Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#231 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#232 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() ![]() pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Senior Member
|
![]()
Vesanje zvucnika treba da ima odredjenu elasticnost, a kod novog zvucnika je kruce, pa zbilja treba da se razradi da bi dobilo optimalnu vrednost + Dynaudio zvucnici imaju ferofluid koji je gusci kod novog zvucnika i takodje sviranjem postize optimalnu vrednost, i ako zvucnik neko duze vreme (mesec dana) ne radi, ferofluid ima tendenciju da se zgusne, pa je opet potrebno neko vreme da se ponovo razradi.
RM |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Moderator
|
![]()
aaa.. ja sam mislio da su mi mixevi loshi.. ustvari josh mi se nisu razradili zvuchnici.. hhahahahah
sad kapiram.. hvala na objashnjenju |
![]() |
![]() |
![]() |
#235 | |
Moderator
|
![]() Quote:
To ti je razlika izmedju jeftini zvucnika i skupi zvucnika. Skupe zvucnici za razrade i stau na optimalnom nivou. Jefzine nikad kraja. Pozz Denis |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Moderator
|
![]()
ma jeftini su loshi pa loshi.. chak i kad se "razrade" ne verujem da mogu biti bolji za vishe od 10%..
i meni se chini da mi questedi rade drugachije od kad sam ih prvi put chuo.. al sam mislio da je to neki subjektivni trip.. nem pojma... poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#237 |
Member
|
![]()
Moritzovom ljubaznošću sam i ja stigao da čujem picolino. jeste da mi je trebalo vremena da odem, ali nisam zažalio.
neki su ovde vidim rekli da je ovaj thread dosadan, ili zarazan ... ja mogu samo da kažem da ništa nije džabe. mislim da bi na ovome trebalo još i više insistirati; mislim da bi ove kutije trebalo svi da čuju (svi koje uopšte zanima). ne kažem da mora i da im se dopadne, prosto treba ih čuti! najmanje što mogu da kažem je da je ovo posebno iskustvo. nije da mi je bio neki dan i nisam na kraju, kad sam stigao do Novog Sada i do Moritza, uopšte bio u nekom naročitom raspoloženju; rekoh, ajd da vidimo i to pa da se pakujem u bus i u krevet. nisam bio ni najmanje naložen. međutim, kako sam počeo da slušam, raspoloženje je počelo da mi se menja, drastično. recimo da prosto nisam bio spreman na ono što sam čuo. ovo nije priča tipa "male kutije - veliki zvuk" i sl. to su male kutije, vrlo usmerene i ne treba očekivati da će soundstage biti veliki kao bina. ono što me je zapanjilo je sadržina svega što sam slušao. bio sam malo konzervativan u pogledu odabira diskova koje sam poneo. pošto sam čuo manje-više sve što sam poneo bilo mi je malo žao što nisam poneo i malo starog fanka i elektronike, uf! ma, žao mi je bilo što nisam imao sve svoje diskove i jedno 3 dana sa zvučnicima, da se naslušam. probudio mi se apetit. da li može veći plus za neku spravu? slušali smo tori amos - under the pink; nisam ovo slušao u stvari par godina, ali ispostavilo se kao da je pravljeno za testiranje zvučnika. ogromna dinamika- i mikro i makro, puno "materijala" (teksture) i u glasu i u svakom instrumentu, širina slike, vrhunski aranžmani. picolino je najprostije rečeno oduvao. kao da je pravljen za ovakve stvari. ono što me je kupilo je mikro dinamika, odnosno brzina: svaki i najmanji decay je istrajao taman koliko sam osećao da je prirodno. svi repovi od prostora, dugački reverbi - sve je bilo na mestu. možda je prava reč za način na koji picolino radi: prirodno. u stvari je to taj najjači utisak od celog ovog slušanja, ja sam verovatno očekivao (i sumnjao u isto vreme u) određeni kvalitet negde na lestvici iznad najčešćih malih aktivnih monitora. recimo mali genelec (8020,8030), event, dynaudio bm5a, ili alesis - mislio sam ok, kad toliko hvale, ajd da vidimo samogradnju koja radi malo bolje od onoga što već uglavnom znam. ali, zaprepastilo me je koliko je ovo poptpuno drugačije. da se razumemo, ne govorim da su sve ove kutije iste, samo da je picolino sasvim drugačiji od svega što sam slušao. slušali smo još vivaldija (imam to genijalno izvođenje na starim instrumentima, sonatori de la gioiosa marca) i nisam se razočarao. ovo je digitalni usnimak, samo mikrofoni ... nema kompresije, ekspandera, nema nasnimavanja. nema veštački potencirane dinamike. picolinu ništa nije smetalo. dinamički, jednako bogato kao tori, sa svim nijansama u svakom instrumentu. coltrane - a love supreme, e ovo je interesantno: čula se boja basa sve vreme. to nije slučaj kod većine kutija na kojima sam ovo slušao, pošto je to naravno stara škola gde je bas često maskiran, naročito kad uđe solista. mada imao sam utisak da bas možda i previše zvoni. Moritz, a i drugi ovde pominju tu rezonancu na 125 Hz. nisam siguran, prosto utisak nije bio toliko jak. možda posle više slušanja ... uf, baš dosta teksta, a bilo bi još da se kaže. da skratim, slušali smo picolino MK2, uz kratak svič na picolino MK1. nije da sam primetio razliku, za to ipak treba detaljnije slušanje, ako razlika i postoji. eh da, pojačalo ![]() hvala Moritzu. jako je dobro što ovaj thread postoji. drago mi je da sam se ipak na kraju iscimao i poslušao ove kutije; što pre nabavka kita i sklapanje ... Last edited by ghostarbeiter; 06-11-2008 at 03:30 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Pro Member
|
![]()
@ghostarbeiter
kakvi su ti sada utisci posle duzeg slusanja kod kuce, koliko se raalikuje od onog sto si cuo kod mene? Nadam se da si i dalje zadovoljan ![]()
![]() |
#239 |
Member
|
![]()
pozdrav,
bio sam u gu?vi ovih mesec dana. sad kad sumiram, zvučnici su mo?da i bolji nego ?to sam stekao utisak na prvo slu?anje. zasad sam ih probao sa: - svojim starim pojačalom (nemački tranzistorac, cirka 1983 god.) i tu je zvuk očekivano smek?an, sa ne?nijim srednjim i manje definisanim basom; - Alesisom RA150 - hm, i nije neki pomak u odnosu na ovo gore, bar ne koliko sam očekivao. jeste prisutnije negde preko 500-600Hz, ali bas mi se i nije ne?to dopao; - i jo? nekim Acoustic snaga?em - ovo mi se najvi?e dopalo, ali nisam smeo mnogo da se igram, ipak je to ma?ina koja izbacuje 2 x 250W. varijacije u zvuku sa ovim pojačalima postoje, ali meni su te varijacije naravno manje upadljive u odnosu na razliku između Picolina i drugih kutija, na bilo kom od ovih pojačala. da budemo iskreni, nijedno od ovih pojačala verovatno ne bi ni bilo upaljeno u nekom ozbiljnom studiju, ali ja sam trenutno prinuđen da krenem sa "donjeg kraja" nisam jo? organizovao uporedno slu?anje sa nekim ozbiljnijim kutijama, ali nadam se da će biti i toga. jo? uvek mi je prioritet pojačalo. za ?ta se na kraju odlučiti? nemam love za BOZO, tako da će najpre biti samogradnja. jednostavno ne vidim koja komercijalna opcija bi radila bar blizu takve preciznosti. hi-fi definitivno ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ovo ce ti raditi otrpilike u toj klasi ..... oba su D class Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vifa PicoLino DIY pasivni monitori | Moritz | Monitoring | 45 | 17-09-2006 10:07 AM |