|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#211 |
Pro Member
|
![]()
ja se nadam da cu uskoro biti i ja fan of d blofelda ...sve vise i vise me privlaci , koliko sam uspeo da skontam (krko)babica , blofeld je best of waldorf sintova i filtera i sl. ???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#213 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Pro Member
|
![]()
jel moram da ponovim da sam mozda medju prvima probao blofelda u artistu cim im je stigao i igrom slucaja je to leshin bio tj tvoj sada ??
:P |
![]() |
![]() |
![]() |
#215 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Administrator
|
![]()
ja sam prosto odusevljen ovom spravom. Za ovih nedelju dana intenzivnih testova, desio mi se samo jedan peh, mozda "bug": na jednom arpu, kada sam zavrtao brzinu oscilacije i cut filter, apr je prestao da radi. Onda sam odabrao sledeci zvuk i vratio na stari, i nikad vise nije bilo problema... ne znam zasto. Osim ove sitnice, ostalo je odlicno: topli padovi, odlican PPG, basovi koji odmah mogu kod Trent Reznora..... i ono najbitnije: odlicno leze u mix (i studijski, i live... probao sam sa celim zivim bendom)
![]() |
#218 | |||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
Quote:
najbolje ti je da ih probas. u svakom slucaju, BLO zvuci "najmodernije" ako to ista znaci. ![]() Stromberg vs. Wave: Stromberg, ako ga naprave, imace digitalne filtere kao BLO, i analogne filtere kao Q+, a to su filteri dizajnirani za X-Pole i Pulse. sto nije lose, ali to nisu Curtis filteri sa Wave/microWave iz ranih 90tih. daklem koncept je isti, ali sound drugaciji. takodjer, Wave i mW idu nakon filtera u VCA i na izlaz, na analognu sumu. Q+/Stromberg idu natrag u ADC, na daljnji procesing i digitalnu sumu i onda van na single DAC. nemala razlika u kvaliteti. s time da Wave ima diskretni VCA. zato je bio tako skup. Quote:
user interface je stvarno zakopan dobro za spravu sa samo par knobova.. vrlo ergonomicno. al naravno, kad sjednes za Waldorf XT ili Q, to je druga pjesma.. napravis novi sound, sa svim elementima, za 15 sekundi. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Pro Member
|
![]()
ma naravno ali i za par sekundi mozes da skontas jel ti se svidja ili ne , meni se svidja , sto kaze (krko)babic moderno zvuci i "retro" , nisam imao prilike da se igram sa waldofovima sem q-a , i ono sto sam cuo na brzinu je respect za tako ubitacan arsenal za tih 400e , iako je odma pored njega bio litle phatty ipak sam se odlucio da "vise" vremena provedem sa blofeldom nego sa moogom iako sam tek tad prvi put "pipnuo" bilo kakav moog za sad a da nije vstI ili akai disk ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Pro Member
|
![]()
Mali tip za Blofeld korisnike. Toplo preporuchujem upotrebu Formant filtera (comb filter + ili -) ako zelite da dodjete do nekih "novih" zvukova... U kombinaciji sa wavetableovima mogu se dobiti totalno ludachki zvuci tipa sub noise padovi itd... I da, obavezno uraditi sledece: prvi filter neka bude formant a drugi hipass, i rutovati ih serijski (znachi prvi da ide kroz drugi) i obavezno iseci subove, iz razloga sto mozete pocepati zvuchnike sa tim razuzdanim frekvencijama koje formant filter izvlachi... Hvala Waldorfu za tu vrstu filtera, stvarno je fascinatno sta se moze sa njima uraditi...
Last edited by silicon science; 14-12-2008 at 03:30 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poklon licenca za Blofeld RAM aktiviranje | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 09-07-2009 12:28 PM |
Blofeld u kutiji - Largo | Everbeatz | Audio Software | 1 | 15-01-2009 07:54 PM |