|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#191 |
Banned
|
![]()
U pravu si ima mnogo gluposti i gramatickih gresaka navescu neke primere:
Ceca:A moje srce je pile,pokislo zuto i malo(Cist pleonazam)cim je pile logicno je da je malo. Zlata:Ti imas cerku ona je zensko(Opet gramaticka greska)Logicno je da je zensko.I tako milion primera.................Ali zasto je to tako? Mislim da vise ne postoje Recezenti ni u jednoj izdavackoj kuci,sto je van svake normale.Drugo interpretatori narodne muzike se nesto puno ne pitaju. Tu su tekstopisci,aranzeri,kompozitori i svi se vise pitaju od pevaca,verujte mi na rec.Uglavnom su producenti likovi koji rade aranzmane,nema logike al je tako.Apsurdno je koliko gresaka se napravi u toku rada. Ali ima toga i u drugim zanrovima,djubre je djubre u svakoj kanti isto smrdi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Banned
|
![]()
piletom zena moze nazvati i konja od dva metra tako da je kul ta Cecina
aha ok to je isto ko kad bi otpevala A moje srce je pile,pokislo pile ili pile,pokislo zuto i malo ,sta je tu sad strasno Last edited by cAAc; 20-04-2008 at 03:00 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Banned
|
![]()
i ne izvlacite iz konteksta
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Mason
|
![]()
He, he... mozete vi narodnjaci da se lozite i da pokusavate do mile Lajkovackom prugooom... ovaj.. greska, povuklo me... htedoh da kazem do mile volje, ali niko nema sanse da uradi ono sto je uradio Bidza iz Svilajnca, bivsi funkcioner SPS-a, Milosevicev saradnik i gradonacelnik Svilajnca.
Niko vise nikad nece moci da napravi pesmu koja ce vise da "pogodi" onog techu na svadbi, posle pet prepechenica: "U Srbiji varos velika..ka...ka kranj nje teche reka Morava..va..va.. ....... ....... Opppaaaaa..... Uz Moravu vetar duva, stari ribar tajnu chuva... (samo za kuma i drustvo u cosku..ku...ku)" ![]() Kakav lik! A kruzi i neka urbana legenda da je na svadbi svoje cerke bi prozvan od kolege politichara da otpeva nesto, a kad je izasao, usledili su neki ogromni bakshishi, pa se muzika obradovala... ali, Bidza nije to podelio sa njima ![]() E, ako je ta pricha istinita, tek onda je stvarno mega lik ![]() Hmmm.... reklo bi se da je Bidzina pesma i savrsen primer za ozbiljnu i nadasve iscrpnu analizu fenomena ko ce maznuti tezgu, zutokljunac, ili ozbiljan techa... preslusajmo fajlove... Da se zakljuciti da se zutokljunac puno trudi, da je sigurno mladji i reklo bi se lepsi, ali to je tako samo na prvi pogled. Glasic mu je kao da ce da se rasplache, a srca sisatih tetki na svadbama vole prave muskarchine i tu nema zezanje! Kad tetka smaze sarmu, hoce pravo musko i kraj priche! Zutokljunac je napravio i los izbor organiste i poveo nekog nalik sebi i obojica se vade na efekt! Nema tu ni stabilnog glasa, a jos manje smekerskog trilera! Sve je to na staklenim nogama! Obratimo sad paznju na fajl iskusnog teche! Bolje peva, u pojedinim trenucima zna i da mangupski provuche kroz nos i da ponekim poklikom zatrese kako srca sisatih tetki, isto tako i njihovih muzeva! Harmonikas! Ubiva na mestu! Zestok triler, kladim se procelav, sa zlatnim prstenom na ruci i smeska se dok svira. Shacuje tetke, a njihove emocije trepere! Nije bas da bi prevarile muzeve, ali nisu ni imune i kroz glave im prolazi "Eh... da se mlada i naivna ne udadoh za onog mog Radovana..." Stani!!! Nesto tu nije u redu! Ko je onaj mladi, bledunjavi sto se za onim stolom u cosku vidno dosadjuje? Onaj o kome pricaju ujaci: -Ne veseli se, ma vidim JA... Kazem JA mom ludom zetu Miloradu da sa njim nesto nije u redu, a mozda se i drogira! (Ajd ziveli) Nego samo da on MENI da zeleno svetlo i napravicu ja coveka od njega... ako treba i batine ce da rade! P.S.... ako neko pomisli da je ovo zlonamerno, NIJE! ![]() ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 20-04-2008 at 04:40 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
MAO
|
![]()
ide mile lajkovackom railroad, ide mile, burning mu cigara...
e fin taj pontiac, vozio sam se u njemu, onako, muski noge da ispruzis... a i neboja je vrstan strelac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Goran Ratkovic na pocetku narodnjacke karijere nije potpisivao sve pesme.Bilo ga sramota.Samo preda pesmu i uzme kintu. Ovo sam cuo od njegove supruge pre nekoliko godina . Ma,mainstream treba da postoji.Malo bi debilno bilo da svi stvaraju umetnost i da svi konzumiraju istu.Ali to bi trebali da budu Georgiev,Bajaga,Balasevic itd.Opustena muzikica koja prati prepodnevno ispijanje kafe i vecernje muvanje i guzvanje posteljine.Bez velikih pretenzija i dubokih ideja i poruka. A nama su mainstream bivsi rockeri koji javno priznaju da se drogiraju i pevaju kako lome case po kafanama i nemaju licnu kartu,silikonske glupace koje pominju polni organ u glupim izjavama na TV,supruge pokojnih ili prezivelih mafijasa i olosa i naravno Dzej. Verovatno ste gledali coveka iz zirija za "zvezde" granda ( G namerno malim slovom) kako na jednoj od audicija izvata za sise neku seosku kurvu koja zeli da bude pevacica. Ja MRZIM narodnjake.Mrzim ih.Ja nisam civilizovano i artikulisano bice.Ja sam sposoban da mrzim. Pre par godina donosi mi neki lik disk da mu prerezem.Posao za Austriju pa da ima uspomenu.Muzika sa svadbe nekog ortaka. 'ladno 'armonikas i ekipa sviraju "Kad padne noc" od Corbe.I onda pevac ,naglasivsi da je samo za kuma i starojka (izraz za ujaka od mladozenje u mom kraju)otpeva koristeci one zavijajuce "trilere" koje koriste narodnjaci . Nisam mu narezao disk.Glumatao sam da se rezac nesto skenjao pri rezanju. Last edited by ZlaSarma; 20-04-2008 at 08:28 AM. Reason: Odvojio pasuse ,dopisao o Corbi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#197 | ||||
Banned
|
![]() Quote:
Cista laz,ili laze supruga ili ti.Prvi CD koji je Rale radio je Lepa Brena i uredno je potpisan. Quote:
Quote:
Vidi se po tvom postu. Quote:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Member
|
![]() Quote:
Drugari, pa ja se slazem sa mnogim stvarima ovdje. Pa ima tu zaista mnooogo nekih pevaljki itd. itd., pa supruga bivseg mafijasa i sta ne jos i njen prenaglasen patos! Pa skorom cjeli renome, BN, itd. itd. - to je sve sund! Sta mislite da stvarno to neko normalan moze da slusa? Ja samo kazem da trazenje korjena svega loseg u tome i samo tome itd. i prenaglasavsanje i davanje previse znacaja upravu tome - to nam nimalo nepomoze! Pokusavam da neosudjujem neku vrstu muzike samu po sebi! Onda ovaj natjecaj ko vise moze da mrzi...pa dobro...poznato mi je to iz skole ![]() Last edited by iatros; 20-04-2008 at 12:10 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | ||
Banned
|
![]() Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Last edited by master29; 20-04-2008 at 01:50 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
MAO
|
![]()
ne znam kako i zasto, al eto, kad u radnji cujem tog nesrecnog Bajagu, ili Djordjevica, Balasevica ili Georgijeva, ne osetim se uvredjenim kao kad na BigBrotheru drze u montazi spakovanih 10 minuta zapomaganja 3-4 silikonske "vip" persone koje iskreno u transu pevaju krdo pesama koje nikad nisam cuo.. uz sve grand-parada kadriranje. O taksijima i gradskom prevozu ni da ne pominjem. I druga stvar koja me iritira u taxijima, jeste da izgleda postoji neka stanica koja emituje samo hrvatsku zabavnu muziku, i to ono najljgavije od njih - Magazin i ostale klonove.. nije da ja imam ista protiv Hrvatskog naroda ili kulture, al malko mi nepojmljivo da tokom voznje od pola sata po BG, blok pesama ne bude prekinut nijednim domacim izvodjacem. Ne znam vrte li po ZG taxijima Georgijeva,Cetkovica,Vasica i slicne, koji su meni licno zanrovski jos i prijemciviji za uvo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ja njih mrzim, ne znam za vas. Let3 | HeatMan | Razno | 105 | 19-12-2008 02:39 AM |
Volim Narodnjake | balthazaar | Pricaonica | 38 | 29-04-2008 04:45 PM |
Sta koristite za narodnjake ? | Akyboy` | Audio Software | 136 | 13-02-2005 04:43 PM |